Aquesta d'avui és una proposta que us pot resoldre un acompanyament, una entrant, o fins i tot, un pa! D'altra banda, té moltes possibilitats ja que, segons convingui, se'n pot variar el farcit. El d'avui és un pastisset salat que ara mateix us explico.
Ingredients:
3 ous
100 g d'olives verdes farcides de pebrot (o altres)
100 g de formatge parmesà ratllat (o granna padano)
2 c. de mostassa a l'antiga
180 g de farina
1 sobre d'impulsor (lllevat químic)
10 cl. de llet
15 cl. d'oli d'oliva
sal i pebre
Abans de començar a preparar el pastisset ja deixarem el forn a punt. El preescalfem a 170 ºC, deixant la reixeta al centre. A continuació, agafem uns motlles petits, els untem amb mantega i després hi empolvorem farina. He de confessar que els motlles van ser la clau de l'existència d'aquest pastís que veieu avui, ja que van ser un regal molt xulo que em van fer la setmana passada, amb repte inclòs, un pastís però salat. Això em va fer rumiar en una nova recepta. Podria ser salada? Ha estat que sí!
Bé, seguim la preparació batent els ous, la llet i la mostassa en un bol, afegint també la sal i el pebre. A continuació, també hi afegim la farina, el llevat, i l'oli a fil. Anem remenant bé.
Quan la massa ja estigui ben homogènia hi incorporem les olives i el formatge ratllat.
Un cop ho tenim tot ben barrejat aboquem la massa amb un o dos motlles de silicona. En aquest cas, en dos:
Ho posem a coure al forn a 170 ºC durant uns 30 -35 minuts. I ja tindrem els pastissets a punt! És recomanable treure'ls del forn i deixar-los atemperar dins els motlles. Després, els traiem, els tallem a llesques i els disposem sobre un plat o safata. Els podem acompanyar, si volem, amb una mica de maionesa o salsa de tomàquet, i ens els podem menjar freds o calents! I llestos! ... Són bons o no??
Amb aquesta recepta participo al repte de Pastissets.
Me gustan muchísimo estos cakes salados,te hacen que el aperitivo sea de lujo,delicioso corte.
ResponEliminaCAriños
Gràcies Sílvia!
Eliminaquedan muy bueno este pastisset salado Marina
ResponEliminabona setmana
peto
Riquísimo, me encanta, yo que tiro más por lo salado que por lo dulce me parece ideal este pastisset.
ResponEliminaPetons.
Doncs ja tens una altra proposta!
EliminaQué bo aquest pa...em sembla superbò! olives i formatge...mmmmm m'ecanta i me'l apunto!
ResponEliminaSaladet i bo, Abril! Prova'l i ja em diràs!
EliminaAquests tipus de pans encara no els he provat mai! I mira que aquest ha de ser boníssim! Apuntada. Petons!
ResponEliminaDoncs anima't, Cinta! Ho és i dura molts dies.
Eliminajo els pastissos, si son salats millor, i si a més tenen formatge ja....petons
ResponEliminaIdeal per a un aperitiu!! Els pastissos salats són boníssims i a més a més admeten mil variacions! T'han quedat genials!
ResponEliminaGràcies Neus!
EliminaQuina meravella de pastisset. A veure si durant la setmana tinc un momentet i el puc fer. Ja t'explicaré! Uaaauu, quina gana! :) Petons.
ResponEliminaok, ok, fes-lo Joel! no te n'arrepentiràs!
EliminaOhh quina delicia!!! Amb la sobrassada te que eudar tan gustoset... petons
ResponEliminaNo porta sobrassada, Roser!!! Només formatge, olives i mostassa, de farcit... he he.
EliminaMarina, aquest Pastisset salat d'olives, formatge i mostassa genials!!!!!
ResponEliminaGràcies Ramon!
EliminaEii! Això té una pinta deliciosa! :D :D
ResponEliminaAnima't i veuràs!
EliminaSembla molt fàcil!! s'haurà de provar, segur com a base d'algun entrant també pot anar bé. Amb una mica d'escalivada i una anxova?
ResponEliminaI tant! Pot quedar de conya... i molt mediterrani!!
EliminaTinc els mateixos motlles! Hauré de fer aquests pastissets, són molt originals i segur que m'agradaran...
ResponEliminaMarta
A mi me'ls van regalar la setmana passada i ja els trauré profit, ja! A veure si t'animes també.
EliminaOstres Marina, t'has lluit amb aquests pastissets!!! t'agafo la recepta perquè a casa meva agradarà ! bona castanyada!
ResponEliminaGràcies, Teresa!
EliminaDoncs després d'haver provat les galetes salades i els muffins salats, aquest pastisset ha de ser boníssim segur. És una bona proposta de sopar informal amb una amanideta verda. T'acaba d'alegrar el dia que dóna gust!
ResponEliminaPetons maca :)
hummmmmmmm que bo
ResponEliminaMoltes gràcies pel comentari i per participar.
ResponEliminaUna abraçada
A vosaltres per la proposta!
EliminaEstic buscant motlles de cake petits perque moltes vegades fer una recepta per dos en un motlle gran o menges molt o no queda bé.
ResponEliminaM'agraden els pastissets que has fet amb les olives, segur que està ben bo.
Petons.
Tens raó. Sort que me'ls van regalar i ara ja podré fer-los en petit! Segur que són fàcils de trobar, Ana.
EliminaAquesta recepta ja la tinc a pendents!!! Quan la faci ja et preguntaré.Tots els ingredients són de la meva devoció.
ResponEliminaok, pregunta, pregunta...
Eliminam'encanta, jo sempre dic que sóc de poc dolç, prefereixo el salat i aquesta recepta me la guardo
ResponEliminadoncs ja tens una altra possibilitat, Lolines!
EliminaM'encanten els cakes salats, i la combinació de formatge i olives ha de quedar molt gustosa. Boníssim!
ResponEliminaGràcies guapa!
EliminaBons és poc!! Boníssims!! Me l'apunte, la recepta!! Salutacions
ResponEliminammm... quina pinta!! m'apunto la recepta ;)
ResponEliminaQue bueno!! tiene muy buena pinta! me lo apunto
ResponEliminaUn beso
Nyam, què bo! m'encanten els pans farcits de cosestes, però amb mostassa no l'havia fet mai, i li ha de donar un gustet deliciós.
ResponEliminaAquests pans ens els cruspim per soparu qe dóna gust, quin vici! :-D
Petons
Caram Marina, com t'ho treballes. Ets la reina-cuinera d'Internet.
ResponElimina