dilluns, 28 de gener del 2013

Natilles de cacau i canyella



M'agrada preparar postres a casa, sobretot, fer iogurts i flams. És cert que amb les natilles no hi tinc tanta tirada, però de tan en tan en faig, perquè les de supermercat no m'agraden gens ni mica, són massa dolces... aquest mes de gener Memòries d'una cuinera ens proposa precisament això, fer natilles, i he de dir-vos que les de casa ja són a la nevera i a punt per menjar!! 

Ingredients:
2 rovells d'ou
2 cullerades (soperes) de sucre
1 cullerada (de cafè) de canyella
1 cullerada (sopera) de cacau pur en pols
Pell de llimona
250 cl de llet
1 cullerada (de cafè) de maizena



Doncs vinga, som-hi. Comencem barrejant la llet, el cacau i la canyella. Hi afegim la pell de la llimona i ho posem al foc, fins que arribi a bullir. Després, parem el foc i ho resevem, perquè s'atemperi.


Seguim amb les natilles barrejant el sucre amb els rovells, i també hi incorporem la maizena. 


Ho remenem bé, i quan la llet amb la canyella i el cacau ja siguin tevis, els incorporem a aquesta barreja. Anem remenant amb unes barilles.


Quan ho tinguem ben barrejat, ho tornarem a posar al foc, a baixa temperatura, perquè la maizena faci la seva transformació i ens espesseixi la crema.


Després, parem el foc i, amb l'ajut d'un embut, ho anem introduïnt dins els recipients (millor que siguin de vidre). Ho podem acompanyar d'unes galetes, que ens poden servir de cullera. Aquestes han arribat corrent, ja ho veieu!! he he. Bon profit! 









52 comentaris:

  1. En casa siempre es un acierto las natillas y si son de chocolate, ya ni te cuento! me llevo la receta, bicos

    ResponElimina
  2. de vicio total estas natillas¡¡
    bon dilluns

    ResponElimina
  3. tenen una pinta exquisita Marina!! a ficar-hi cullerada! petons

    ResponElimina
  4. Hola Marineta! El dia que vaig fer les natilles el meu fill em va dir perquè no eren de xocolata..... :))) Ara ja se que les hauré de fer!!! delicioses. Petonets i bona setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... doncs a la propera, ja ho saps! Una mica de cacau i... llestos!

      Elimina
  5. Me les acabo d'apuntar, pel meu fill i per nosaltres, es clar. Amb el gust que li dona la canyella junt a la xocolata em semblen fantàstiques.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Ostres, m'encanten les natilles Marina. Quina bona pinta! Sento no haver pogut comentar abans les teves publicacions, últimament no tinc gaire temps per comentar els blocs... Aix!

    Si passes pel meu bloc hi trobaràs un premi. Espero que t'agradi. Molts petonets! :)

    ResponElimina
  7. Xocolata i canyella, boníssimes natilles! bona setmana!

    ResponElimina
  8. es veuen boníssimes eh... nosaltres ja fa dies que ens les vam acabar, però crec que en tornaré a fer aviat! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es triga gaire i són molt més bones que les de súper, oi? Petons

      Elimina
  9. Fan molt bona pinta!!!! A mi també m'agraden les natilles!!!!

    ResponElimina
  10. La combinació de cacau i canyella m'encanta, es espectacular! t'han quedat unes natilles delicioses. petons

    ResponElimina
  11. Boníssimes aquestes natilles, les tinc de fer.
    Petons

    ResponElimina
  12. Jo no n'he fet mai de xocolata però han de quedar boníssimes!! I amb el toc de canyella que proposes han de ser....mmmm!! Haurem de provar!!

    ResponElimina
  13. Marina tenen molt bona pinta aquestes natilles .
    Petons

    ResponElimina
  14. Hola Marina, jo també tinc un blog de cuina, però és molt més reduït, m´encanta tot el que publiques i com ho fas, buscant entre la xocolata t´he trovat i de ben segur que et seguiré, enhorabona!!! el meu bolg és: www.elrebostdelarosa.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ep! Rosa, benvinguda! I gràcies! Ara vinc a fer-te una visita.

      Elimina
  15. quina pinta més bona i les fotos genials, bsts

    ResponElimina
  16. Heyyyyy... molt golafres aquestes natilles!!! la propera vegada els hi afegiré el cacau .
    Ptns i Salut!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
  17. Les natilles casolanes sempre seran més bones que les industrials, menys dolces i més al teu gust. Boníssimes!

    ResponElimina
  18. aquestes natilles, tenen una pinta, ummmmmm

    ResponElimina
  19. Mmm què bones, amb cacao i canyella... fins i tot me les menjaria calentes!!!molt bona aportació!!!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  20. Marina, un pas a pas molt i molt ben fet torna a ser aquí en tots nosaltres.

    ResponElimina
  21. Ei Marina, aquestes natilles a la casa nova deuen tenir un gust ben diferent eh!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, suaus i intenses alhora! Prova-ho, són fàcils!

      Elimina
  22. A casa meva aquestes natilles triomfarien del tot!

    ResponElimina
  23. Les natilles de xocolata son tot un vici!
    ptns!!

    ResponElimina
  24. Estic amb la Nani, segur que tenen un gust diferent a la casa nova, sobretot per la il·lusió que deu fer cuinar en una cuina nova i per a persones especials! :) A mi les de cacau m'agradaven més que les "normals" però primer vaig voler provar de fer les clàssiques, ara em toca innovar!! jeje El toc de canyella m'encanta a qualsevol plat, sobretot a l'hivern, és una espècie que aporta molta calidesa!
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh! Salutacions a totes dues!! I gràcies pel comentari! La veritat és que sí, que el toc de canyella hi queda genial, recorda a la crema catalana, però amb el punt de cacau que sempre enganxa... he he. Petonets!

      Elimina
  25. Molt millors que les comprades i si porten canyella encara m'agraden més!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  26. El toc de canyella segur que queda boníssim amb el cacao!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...