M'agrada preparar postres a casa, sobretot, fer iogurts i flams. És cert que amb les natilles no hi tinc tanta tirada, però de tan en tan en faig, perquè les de supermercat no m'agraden gens ni mica, són massa dolces... aquest mes de gener Memòries d'una cuinera ens proposa precisament això, fer natilles, i he de dir-vos que les de casa ja són a la nevera i a punt per menjar!!
Ingredients:
2 rovells d'ou
2 cullerades (soperes) de sucre
1 cullerada (de cafè) de canyella
1 cullerada (sopera) de cacau pur en pols
Pell de llimona
250 cl de llet
1 cullerada (de cafè) de maizena
Doncs vinga, som-hi. Comencem barrejant la llet, el cacau i la canyella. Hi afegim la pell de la llimona i ho posem al foc, fins que arribi a bullir. Després, parem el foc i ho resevem, perquè s'atemperi.
Seguim amb les natilles barrejant el sucre amb els rovells, i també hi incorporem la maizena.
Ho remenem bé, i quan la llet amb la canyella i el cacau ja siguin tevis, els incorporem a aquesta barreja. Anem remenant amb unes barilles.
Quan ho tinguem ben barrejat, ho tornarem a posar al foc, a baixa temperatura, perquè la maizena faci la seva transformació i ens espesseixi la crema.
Després, parem el foc i, amb l'ajut d'un embut, ho anem introduïnt dins els recipients (millor que siguin de vidre). Ho podem acompanyar d'unes galetes, que ens poden servir de cullera. Aquestes han arribat corrent, ja ho veieu!! he he. Bon profit!
En casa siempre es un acierto las natillas y si son de chocolate, ya ni te cuento! me llevo la receta, bicos
ResponEliminaPruébalo, te gustarán! petons
Eliminade vicio total estas natillas¡¡
ResponEliminabon dilluns
Igualment!
Eliminatenen una pinta exquisita Marina!! a ficar-hi cullerada! petons
ResponEliminaJe je je
EliminaHola Marineta! El dia que vaig fer les natilles el meu fill em va dir perquè no eren de xocolata..... :))) Ara ja se que les hauré de fer!!! delicioses. Petonets i bona setmana.
ResponEliminahe he... doncs a la propera, ja ho saps! Una mica de cacau i... llestos!
EliminaMe les acabo d'apuntar, pel meu fill i per nosaltres, es clar. Amb el gust que li dona la canyella junt a la xocolata em semblen fantàstiques.
ResponEliminaPetons.
Doncs gràcies, Ana!
EliminaOstres, m'encanten les natilles Marina. Quina bona pinta! Sento no haver pogut comentar abans les teves publicacions, últimament no tinc gaire temps per comentar els blocs... Aix!
ResponEliminaSi passes pel meu bloc hi trobaràs un premi. Espero que t'agradi. Molts petonets! :)
Anima't, Joel! Ben bones, sí! Gràcies pel premi!!!!!
EliminaXocolata i canyella, boníssimes natilles! bona setmana!
ResponEliminaIgualment, Teresa!
Eliminaes veuen boníssimes eh... nosaltres ja fa dies que ens les vam acabar, però crec que en tornaré a fer aviat! petons
ResponEliminaNo es triga gaire i són molt més bones que les de súper, oi? Petons
EliminaFan molt bona pinta!!!! A mi també m'agraden les natilles!!!!
ResponEliminaGràcies, Sandra!
EliminaLa combinació de cacau i canyella m'encanta, es espectacular! t'han quedat unes natilles delicioses. petons
ResponEliminaGràcies, Roser!!
EliminaBoníssimes aquestes natilles, les tinc de fer.
ResponEliminaPetons
Ja em diràs! Petons
EliminaJo no n'he fet mai de xocolata però han de quedar boníssimes!! I amb el toc de canyella que proposes han de ser....mmmm!! Haurem de provar!!
ResponEliminammm... prova-ho! Molt gustoses, molt!
EliminaMarina tenen molt bona pinta aquestes natilles .
ResponEliminaPetons
Gràcies, Quima!
EliminaHola Marina, jo també tinc un blog de cuina, però és molt més reduït, m´encanta tot el que publiques i com ho fas, buscant entre la xocolata t´he trovat i de ben segur que et seguiré, enhorabona!!! el meu bolg és: www.elrebostdelarosa.com
ResponEliminaEp! Rosa, benvinguda! I gràcies! Ara vinc a fer-te una visita.
Eliminaquina pinta més bona i les fotos genials, bsts
ResponEliminaGràcies Reme!
EliminaHeyyyyy... molt golafres aquestes natilles!!! la propera vegada els hi afegiré el cacau .
ResponEliminaPtns i Salut!!!
Lourdes.
he he he.. gràcies Lourdes!
Eliminaquina combinacio mes bona
ResponElimina:-)
EliminaLes natilles casolanes sempre seran més bones que les industrials, menys dolces i més al teu gust. Boníssimes!
ResponEliminaI tant, molt més bones. Petons!
Eliminaaquestes natilles, tenen una pinta, ummmmmm
ResponEliminaGràcies Lolines!! Petonets
EliminaMmm què bones, amb cacao i canyella... fins i tot me les menjaria calentes!!!molt bona aportació!!!
ResponEliminaPetonets!!!
Ha ha ha! Calentes també són bones, comprovat! ;-)
EliminaMarina, un pas a pas molt i molt ben fet torna a ser aquí en tots nosaltres.
ResponEliminaGràcies, ramon!! Petons
EliminaEi Marina, aquestes natilles a la casa nova deuen tenir un gust ben diferent eh!
ResponEliminaNani
Doncs sí, suaus i intenses alhora! Prova-ho, són fàcils!
EliminaA casa meva aquestes natilles triomfarien del tot!
ResponElimina;-)
EliminaLes natilles de xocolata son tot un vici!
ResponEliminaptns!!
Ha ha ha! Ho són! Petons
EliminaEstic amb la Nani, segur que tenen un gust diferent a la casa nova, sobretot per la il·lusió que deu fer cuinar en una cuina nova i per a persones especials! :) A mi les de cacau m'agradaven més que les "normals" però primer vaig voler provar de fer les clàssiques, ara em toca innovar!! jeje El toc de canyella m'encanta a qualsevol plat, sobretot a l'hivern, és una espècie que aporta molta calidesa!
ResponEliminaPetons!!
oh! Salutacions a totes dues!! I gràcies pel comentari! La veritat és que sí, que el toc de canyella hi queda genial, recorda a la crema catalana, però amb el punt de cacau que sempre enganxa... he he. Petonets!
EliminaMolt millors que les comprades i si porten canyella encara m'agraden més!;)
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
El toc de canyella segur que queda boníssim amb el cacao!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponElimina