Després de les festes nadalenques sempre ens sobren torrons. Potser aquest any no tants, per la crisi i tot plegat! Però de ben segur que més d'un i d'una encara té al rebost alguna barra de torró. Diumenge de fa dues setmanes vam fer un dinar a casa els meus tiets, i ja vaig dir que portaria les postres. Aquest és el pastís que vaig escollir, perquè si bé no és del tot d'aprofitament perquè tot és per encetar, sí que ens permet aprofitar allò que ja havíem comprat i menjar-nos-ho d'una altra manera. La idea la vaig treure d'una recepta de la Gemma, de la Cuina de casa i la vaig versionar. Com podem fer la mousse?
Ingredients:
Base de pa de pessic
300 g de torró de xixona
250 ml de llet
30 g de sucre
4 fulls de gelatina
3 ous
boletes de xocolata per a decorar
D'entrada, preparem la base del pa de pessic. En aquest cas, jo vaig fer servir la cobertura d'un pastís de pa de pessic ja fet.
A continuació, posem les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda. Mentre, batem els ous i trinxem el torró. Ho integrem tot. Després, hi afegim la crema de llet, ho tornem a batre. També hi fiquem el torró trinxat i ho tornem a barrejar. Posem a escalfar la llet i hi desfem les fulles de gelatina, després ho incorporem a la massa que ja tenim mig batuda. Finalment, muntem les clares a punt de neu i també les hi afegim. Tornem a remenar la crema amb una llengua i amb compte.
Fiquem la massa dins el motlle i ho deixem reposar dues hores a la nevera.
Passat aquest temps, el traiem un moment i hi posem les boletes de xocolata per sobre, ja que ara ja no se'ns colaran dins el líquid. I seguidament ho posem al congelador, mínim, una hora. El traiem i ja el podrem servir! Acompanyeu-lo amb una mica de Pedro Ximenes o vi dolç, que encara guanya sabor!
Una bona manera d'acabar l'àpat, oi? Bon profit!
Queden fantàstics aquests pastissos, bons i molt suaus!
ResponEliminaPetons
Sandra
Doncs sí, ben bons! Petonets
EliminaMolt bona proposta per aprofitar els torrons que han sobrat de Nadal.
ResponEliminaGràcies! Bon cap de setmana
Eliminaun mousse delicioso y ademas de aprovechamiento, siempre nos quedan turrones bailando por la despensa, muy buena idea, bicos
ResponEliminaM'ha fet gràcia això de bailando por la despensa, és ben veritat!! ha ha. Besos, guapa
EliminaUna receta muy buen, como tu dices después de las navidades siempre queda turrones dando vueltas, una buena manera de aprovecharlos.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Pues sí! Va quedar bo! Petons
EliminaT'ha quedat molt bonic i segur que molt bo
ResponEliminaMarta
Gràcies Marta! Llàstima que no te'n pugui donar... petons!
EliminaFantàstic i molt bo.
ResponEliminaPetons
Gràcies Dolors!
Eliminammoolt mooolt bo!!! té una pinta fantàstica, i de sabor ha de ser el requetemás!!! petons
ResponEliminaI mira que a mi, el torró a pèl, no m'agrada gaire... però així queda molt més suau! Prova-ho, segur que triomfa. Petonets
EliminaEls pastissos tipus mousse son els que més m'agradan per després de menjar, encara que estiguis plena sempre et pots menjar un trocet. De torró queda molt suau i bo. El teu es veu esponjós.
ResponEliminaMarina, jo crec que pot possar sobrassada en comptes de xistorra als figones, mires que no sobresurti i ho fregeixes ràpid, de ben segur que també está molt bo, cada una li haurem donat el seu toc.
Petons.
Tens raó, aquests pastissos passen sense gana...! Ok, ho provaré amb sobrassada, que sí que m'agrada molt!!
EliminaM'agrada veure receptes amb torró, bones postres per portar de convidats.
ResponEliminaBon cap de setmana.
Gràcies, Mònica! Ens va agradar molt
EliminaMARE DE DÉU QUINA PINTAAAAAAAAAAAA!!!!!, els pastissos mousse ja sabeu que són els meus preferits. Aquest ha de ser d'allò més suau!. Una pregunta, tú normalment les fas amb clares?, amb nata?, prefereixes alguna en particular?. Una altra pregunta: mai he posat mousses a congelar. Cal treure-la 1h abans?. Gràcies i perdona l'interrogatori!!bon cap de setmana!
ResponEliminaEiiiii, gràcies pel comentari Marina!!! Ja m'he fet seguidora teva!!! M'encanta!!! Seguim en contacte!
ResponEliminaUn pastís deliciós!
ResponEliminaNo hi ha Nadal que no faci aquesta mousse d'una manera o altra...
Jo també l´he feta i és boníssima...
ResponEliminaL'he de fer, l'he de fer, l'he de fer!!! us ho he dit que l'he de fer?
ResponEliminaHa de ser boníssim!!
Has tornat!!!! Espero que el trasllat hagi anat perfecte i que no s'hagi fet massa pesat jeje
ResponEliminaAquest mousse té una pinta fantàstic, i si a sobre és de turró mmmmm
Una abraçada!
queda sensacional esta mousse con jijona,ahora ya para noviembe me pido 5 barras minimo.
ResponEliminabona setmana
peto