dilluns, 4 de març del 2013

Taronja al forn amb crumble de cacau



Per començar el dilluns, us proposo fer unes postres dolces, boníssimes i sanes. Cal començar amb energia, oi? L'embrió d'aquesta recepta va sorgir gràcies a la recepta que vaig veure a la Mònica Tarradellas d'Ensucrat (gràcies Mònica!) quan va publicar un crumble de cacau amb maduixes i groselles. De seguida em va temptar, el seu crumble fosc, de cacau. Els qui som xocolaters sempre tenim aquesta mena de temptacions... he he. Vaig mirar quines fruites teníem a la panera, sobretot teníem taronges, una fruita que ara hem d'aprofitar abans no arribi la calor. També tenia, al rebost, la melmelada de mandarina i gingebre que vaig fer l'altre dia. 

Per a fer un crumble no cal tenir ingredients estranys a casa, i amb una mica de sort, ho prodreu preparar improvisadament, perquè només cal disposar d'una mica d'estona... som-hi:

Ingredients per a la fruita:
2 - 3 taronges grans
un pot de melmelada (en aquest cas, de mandarina)
2 c. soperes de sucre moreno

Ingredients per al crumble:
50 g de farina
30 g de sucre moreno
40 g de mantega freda
2 c. soperes de cacau


Comencem a preparar aquest crumble amb fruita tallant les taronges a sang i partint-les en petits talls (no cal respectar la pell dels grills). L'estenem en una safata, en forma circular i hi afegim el sucre moreno i la melmelada, que repartirem uniformement. Ho deixem macerar durant mitja hora fora de la nevera.

Un cop escampat el sucre, hi posem la melmelada (de mandarina amb gingebre)

Mentrestant, preparem el crumble posant tots els ingredients dins un bol i amassant amb les mans. Veureu que, al principi, els ingredients sembla que no s'acabin d'integrar, però a poc a poc es formaran unes petites boles cruixents, i un xic humides. Aquest serà el moment en què ja tingueu el crumble cru a punt. 


Un cop passats els 15 minuts, torneu a agafar la taronja, ja macerada, i hi poseu el crumble, repartit per sobre i uniformement.


Taronja, al fons, i crumble, en cru

Poseu la safata al forn durant 15 minuts a 180 ºC, només encenent la part de baix, perquè la fruita es cogui i deixi anar el seu suc. Després, ho coeu 10 minuts més, però només amb el gratinador, perquè el crumble es cogui i quedi cruixent. Ho traiem del forn i ho servim tevi, acompanyant-ho del que volguem: un gelat de vainilla, una copa de licor, un suc de taronja... en fi, proveu-ho que queda boníssim de debò!!










28 comentaris:

  1. Marina,
    T'ha quedat fantàstic, i taronja i cacau són els millors companys de viatge...Ets una artista!!! Una abraçada

    ResponElimina
  2. me encanta la combinacion cacao-naranja! tiene que estar de vicio, bicos

    ResponElimina
  3. Doncs t'ha quedat genial. Jo encara no n'he fet mai cap, però la teva combinació de sabors m'agrada. Petons!

    ResponElimina
  4. ostres quina versió tan original i bona de la xocolata amb taronja!!? m'agrada molt això del crumble de xocolata, és un postre molt divertit! petons

    ResponElimina
  5. Quina pinta que fa!
    I jo encara sense esmorzar...

    ResponElimina
  6. Que bo! Aquesta combinació m'encanta, ho hauré de provar ;)

    Una abraçada i feliç dilluns! ;)

    ResponElimina
  7. Cada dia s'aprenent coses noves! Molt original la recepta. Xocolata amb taronja, això ha de ser bo per força! algun cop t'he vist en comentaris en algun altre bloc i avui he volgut saber, que es cou per aquí. Tota una troballa. Fins un altra i una abraçada.

    ResponElimina
  8. Quina bona recepta!! M'agrada molt.
    Va ser un plaer coincidir amb vosaltres dissabte.
    Petons

    ResponElimina
  9. Ostres Marina, quina bona entrada de setamana. Senzill i deliciós. M'apunto la recepta! Gràcies de nou per les teves aportacions. Muak!

    ResponElimina
  10. El crumble és la meva recepta estrella d'improvisaicó, per quan tens convidats sopresa. Amb la fruita que tinguis per casa quedes sempre la mar de bé.
    Saps que amb taronja no ho he provat mai? Ho faré! ;)

    ResponElimina
  11. Ufff que bo, citrics amb cacao... m'agrada.

    ResponElimina
  12. Pero quina delicia....brutal per llogari cadires com diuen....una combinaciò perfecta. Petonets.

    ResponElimina
  13. una buenísima combinación y un resultado fantastico es novedosa para mi.
    peto

    ResponElimina
  14. Me gusta, te ha quedado fabuloso el postre.
    Otra cosa pendiente.
    Petons Marina.

    ResponElimina
  15. Per als xoco-adictes tota una temptació.Taronga i xocolate cruixent...mmmmmm!!!! Ho faré i ja et comentaré.

    ResponElimina
  16. Uau!!! amb el que m'agrada a mi la barreja cítric & xocolata!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Una delícia dolça, taronja i xocolata Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  18. Quina pinta té aquest crumble!! Deliciós, i la melmelada de mandarina i gingebre, ha d'estar boníssima.

    Salutacions des de "Viatge nutritiu"
    Isabel

    ResponElimina
  19. Ja possats Marina, acompanyat amb un gelat de vainilla ha de ser pura ambrosía.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Des de que vaig descobrir els crumbles en sóc assídua, amb cacao me l'apunto!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  21. Apa Marina,
    Com us cuideu! Un crumble de cacau i taronja...que bo!
    Una abraçada a tots dos. Ara ja us imagino cuinant en companyia.
    Nani

    ResponElimina
  22. Muy original tu receta Marina ¡¡ habrá que probarla,si .....o si . besicos

    ResponElimina
  23. Mmmm que rico, que buena pinta que tiene!! Besitos

    ResponElimina
  24. Això ha de ser deliciós!! M'encanta la combinació de xocolatai taronja!
    Marta

    ResponElimina
  25. Demasiado para mi, ha de estar "riquísimo". Me dejo la receta pendiente. Un abrazo Marina.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...