El d'avui és un saltejat gens difícil de fer i que ens permet assaborir el fantàstic gust de la yuca. La vaig tastar per primer cop ja fa força anys, quan treballava al restaurant grec. No és que la yuca sigui típica de Grècia, no! Però sí que ho és de sudamèrica. Curiosament, la cuinera amb qui compartíem les tasques al restaurant, en aquella època, era cubana. Cada dia ens repartíem el dinar de família: un dia tu, un dia jo... i ella, com a bona cuinera i cubana, ens obsequiava amb receptes del seu país, també elaborades amb aquest tubercle. Des del primer moment la vaig trobar boníssima, la yuca, i des d'aleshores me'n faig, de tant en tant.
No sabria ben bé com definir el seu sabor, recorda la patata però té textura de xirivia. I, a més, insinua un gust dolcet molt bo... l'únic que és difícil de la yuca és pelar-la, ja que la pell és dura, normalment encerada, i molt enganxada a la carn. Però... com passa també amb la carbassa, tot és qüestió de paciència! Un cop pelada, tot és més fàcil... he he.
Ingredients:
1 yuca
pebrot groc
pebrot verd
musclos
Tabasco
oli, sal, pebre
Yuca sencera, yuca partida, on s'observa la carn ben blanca
El que fem primer és pelar la yuca, trossejar-la a daus i bullir-la amb aigua abundant i un pessic de sal.
Un cop ja és tova (ho comprovem punxant-la amb la forquilla), l'escorrem i la reservem. A banda, comencem a sofregir el pebrot verd i groc al wok. Al cap de 5-7 minuts, hi afegim la yuca.
Seguim saltejant cinc minuts més i és aleshores quan hi afegim un rajolí de tabasco. Aquest ingredient aporta al plat un element que a sudamèrica i centre, i a Mèxic, sobretot, s'utilitza tan i tan. Si no us hi agrada, no l'hi poseu i llestos.
Finalment, abans de retirar les verdures del wok hi afegirem els musclos, amb el suc.
Serviem el plat calent, i acompanyat d'alguna carn o peix, si ho voleu. I sinó, tot sol, que ja és ben bo i complet, nutritivament parlant (proteïna, hidrat, vitamina, fibres).... què més volem?
Tinc curiositat per la yuca, des de que em van dir que tallada molt fineta i fregida queda semblant a les patates xips. Saltejada també té molt bona pinta. Bon dia!
ResponEliminaMai he menjat yuca i no sé si m'agrada, però si m'hi poses un punt picant segur que m'acaba agradant!
ResponEliminaMira que feia temps que et seguia però resulta que no era seguidora, i ara sóc la teva seguidora 200. Enhorabona!
ResponEliminaoh, Montse! Quina il·lusió! Has fet els 200! Ja feia dies que veia que fregava el canvi de centena... i mira, ara ho has fet possible!! Demà hi haurà premi al blog, gràcies per passar per aquí i seguir-me! jo també et segueixo! petons
EliminaOstres això fa molt bona pinta!
ResponEliminaMai he tastat la iuca, i a més així en un plat tant saludable, deu ser ben bona!
Sembla un plat sencill i diferent amb el toc de la yuca. Ho provarem i ja et conte...
ResponEliminaUn plat ben curiós!! La yuka no és un ingredient que tinguem gaire costum de cuinar a casa nostra però segur que és ben bona! i així saltada amb les verduretes i els musclos és un plat ben complet!
ResponEliminaNo he usat mai la Yuka però cada vegada s'introdueix més en la nostra gastronomia! Un plat molt complet i segur que deliciós!
ResponEliminaNo he provat mai la yuka, però aquest plat té una pinta tant bona que segur no té desperdici! I el toc picant m'encanta! petons
ResponEliminaLa textura de la yuca no em barrufa gaire, justament perque recorda a la xirivia :(
ResponEliminaSoc de patata jo :D
No n'he fet mai però el teu és veu molt bo i amb les teves arts culinàries no ho dubto gens
ResponEliminatodavía no he probado la yuca pero todo se andara,estupendo plato de verduras con el toque de los mejillones¡¡
ResponEliminapeto
Mira que no he provat mai la yuca, me la miro pero no sé ferla...ara ya no tinc excusa ...ja,ja,,,,m'as donat la soluciò.
ResponEliminaPetonets.
Marina muy original, pero nunca he probado la yuca, todo esempezar... Besos.
ResponEliminaQue original, combinada amb els musclos i amb el tabasc, ha de quedar un saltejat de verdures ben gustos.
ResponEliminaNO l´he provada mai...Veig que és molt combinable combinacions.I el tabasc tampoc...a mi no em va el picant...
ResponEliminaBona aquesta!!! la provaré. Besets, guapa.
ResponEliminaHe provat la yuca i m'agrada però no l'he cuinada mai. Aviams si m'animo que això té molt bona pinta! Marta
ResponEliminaQueda un plat exòtic, sembla molt bo i sa!
ResponEliminaMarta
El plat és genial...com la yuca. A mi me la va donar a degustar una amiga colombiana, bullida i fregida, i la vaig trobar deliciosa!!!
ResponEliminaNo he comprat mai la iuca per no saber com cuinarla, a veure si m'animo un dia i la tasto.
ResponEliminaLes verdures i els musclos si m'agraden i amb el toc picant que els dones ja em sedueixen.
Petons.
No la he cuinat mai... però si la he tastat i no és de les menges que m'agradin massa, ara, barrejadeta amb altres verduretes i els musclos... segur que passaria!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça