Les que avui us proposo són unes crêppes DE xocolata, no AMB xocolata. És a dir, que aquestes crêppes incorporen la xocolata a la massa, de manera que aconseguim unes làmines cruixents i gustoses, aptes només per a llaminers. D'aquesta manera he volgut incloure la recepta a la proposta de Memòries d'una cuinera, que aquest mes està dedicat a les crêppes, una recepta que m'apassiona, ho he de confessar.... he he. Espero que us agradi!
Ingredients per la massa:
1 ou
Farina
llet
Oli d'oliva
un pessic de sal
xocolata desfeta en pols
sucre (opcional)
Ingredients pel farcit:
Formatge cremós de cabra
maduixots frescos
Altres...
Comencem, d'entrada, preparant la massa, que després deixarem reposar una estona a la nevera. Barregem ou i farina.
Ara, incorporem la xocolata en pols perquè ja és dolça. També podeu fer servir cacau pur, però si ho feu, jo de vosaltres hi afegiria sucre perquè si no la massa no quedarà gens dolça. Depèn del vostre grau llaminer.
Afegim el pessic de sal i comencem a integrar-hi la llet, a poc a poc i sense parar de remenar. I, finalment, jo sempre hi afegeixo una mica d'oli, perquè dóna aroma a les crêppes i perquè, a més, fa que no s'enganxi tant a la planxa de cocció.
Desrpés que la massa hagi reposat ben bé mitja hora a la nevera, comencem la preparació de les crêppes. En aquest cas, les faré amb una crepera elèctrica. Ja us he comentat que m'agraden molt, les crêppes, i per això em vaig animar a fer una petita inversió amb la màquina. Però si no en teniu no passa res, ho podeu coure perfectament en una paella. D'entrada, untem una mica la base de la planxa amb una nou de mantega embolicada amb un tovalló. Així netejarem la superfície i imprimirem una petita capa de greix perquè no s'enganxi la massa de les crêppes crua.
Quan la planxa ens indica que ja ha agafat prou temperatura (llumet verd, aboquem la massa crua, al centre, en forma de cercle.
Amb l'ajut d'una espàtula, repartim la massa uniformement per tota la superfície calenta.
Deixem que es torri una mica d'un costat i, al cap d'uns 2-3 minuts, li donem la volta i la coem, també, per l'altra cara. Després, la retirem en un plat i la farcim del que volguem. En aquest cas, de formatge de cabra i maduixes, pel contrast dolç - salat que a casa nostra ens agrada tant.
Ja pràcticament estarem, només faltarà tancar la crêppe, en forma de triangle o de rotllet, com volgueu. Si ens els volem menjar immediatament els tindrem perfectes. Si els voleu menjar més tard us recomano fer un cop de planxa just abans, a banda i banda, per a recuperar el punt cruixent de la massa. Ho podeu decorar amb caramel i una maduixa fresca a sobre. Bon profit!
Amb aquesta proposta participo al repte de Memòries d'una cuinera.
que buenos Marina
ResponEliminapeto
Ha d'estar bona aquesta combinació. El formatge de cabra m'encanta i les maduixes ... Mmmm
ResponEliminaMarina Como puedes poner estas fotos tan buenas, que dan unas ganas de arañar la pantalla. Que tengas un buen día. Besos
ResponEliminaque rica combinación y la presentacion preciosa! bicos
ResponEliminadelicioses! una gran idea fer les creps de xocolata en lloc de farciles amb xocolata!
ResponEliminaUn contrast de sabors genials!!! I que bones que son les crepes... Petons.
ResponEliminaBonissimes, jo estic pensant en la meva aportació. Petons!
ResponEliminaAna
un vici total!!!
ResponEliminapetons, guapa!
Marina, tens tots els estris per a fer creps!!! què bé t'han quedat i que bons han de ser ! Em sembla que no he combinat mai formatge i xoco i són dos ingredients dels meus favorits !!!
ResponEliminaJo també vull participar amb unes creps de xocolata, però em sembla que el farcit serà diferent.
ResponEliminaLa combinació de formatge i maduixes ha de quedar ben bona!
Toma crèppes !!!! las suzettes al cantó queden petitones....aquestes son de luxe total !!!!!
ResponEliminaPetonets.
Molt bones de xocolata, no se perque però sempre les faig sense..... el farcit també és nou per a mi, però m´agrada! Petonet
ResponEliminaaquesta combinació dolça-salada ha d'estar irresisitible!!!... magnifica proposta!!
ResponEliminaOhhh t'ha quedat deliciosa!! En vull una per berenar!!!jejjeje petons
ResponEliminaM'encanta la variant de massa i també el farcit!!! Incorporat al receptari de crêppes!
ResponEliminaOhh Marina quina pinta que tenen....... Haig de confesar que no he fet mai creps ......crec que ja va sent hor ade que m'hi posi.
ResponEliminaPetons
Unes postres potents, dignes de la millor taula. Es nota el teu passat a la Bretanya! M'has fet venir un desig: mel i mató amb maduixes del Maresme. Petons,
ResponEliminaPilar
Xocolata, formatge de cabra i maduixes... ho tindré de provar, perquè pinta que ha d'estar molt i molt bona aquesta combinació!! A més t'han quedat fantàstiques ;)
ResponEliminaJo encara estic pensant amb la proposta que faré pel memòries, a veure si aquest cap de setmana ho deixo a punt, que sinó no estaré a temps i després de veure tantes creppes, venen unes ganes de menjar-ne que és massa! :P
Una abraçada Marina!
La xocolata amb els maduixots son una parella perfecta i el formatge de cabra per donar més intensitat als sabors.
ResponEliminaPetons.
ostres que bo!! el formatge de cabra com que no li posaria, pero ara que ho dius, ho provare segur1! un contrast meravellos ! petonets
ResponEliminaQuines crepes tan originals! no se m'hagués acudit mai aquesta combinació!!
ResponEliminaM'apunto!!!!!!!!!!
ResponEliminaJo també vull incorporar un ingredient a la massa, ja veurem quin color surt...
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
Si són per a golafres i llaminers són especials per a nosaltres!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Això ha d'estar bo...de collons.
ResponEliminaBon treball, si senyora.
Hummm...formatge de cabra, hummm... maduixots, quin escandol no???
ResponEliminaPetonets
A mi amb la xocolata sempre em tindràs contenta jeje, però mesclada amb el formatge de cabra no l'havia provat mai, i te un pinta estupenda!
ResponEliminaUna abraçada
Mmmmm! Quina bona idea això d'incorporar la xocolata a la massa... Quina bona pinta!!
ResponEliminaLa xocolata m'agrada i el formatge també i els maduixots....Bonissims.
ResponEliminaPetons
Què bona! Suposo que la crepera és una gran estri. Tens espatuleta i tot...oooohhhh!
ResponEliminaMolt original, a casa som fans de les creps, així que segur que aquesta la provem.
ResponEliminaEste mes ens posarem les botes amb els crepes!! Aquesta combinaci´promet! Marta
ResponEliminaQuina combinació més original!! Tenen una pinta molt bona!. Un peto
ResponEliminaQuè bones les teves creps, amb formatge de cabra no les hi he menjades mai, les hauré de tastar, tant com m'agrada el formatge!
ResponEliminaoo, m'has enamorat amb el formatge de cabra!!! que bons. Moltíssimes gràcie sper participar guapa! petonets
ResponElimina