divendres, 30 de maig del 2014

Mandonguilles amb faves i cigrons


Avui us porto una recepta d'aprofitament. Tots els ingredients que utilitzarem a continuació són restes que teníem a la nevera o al congelador. Cada un d'ells, per sí sol, no arribaria a plat, però unint-los i fent-ne una cassoleta, vam tenir un plat ben complert per a dues persones. A més, encara podem aprofitar les poques faves que ens queden, ja que la temporada ja s'ha acabat i només en podrem gaudir per les que encara venen als mercats. Si voleu fer el plat a casa, tampoc no cal que el copieu al 100%, sinó que com jo he fet, traieu profit d'aquelles restes (rampoines, com en diem a casa) que teniu a mà, i procureu fer-ne un plat ben equilibrat, com aquest que porta la verdura, el llegum, la carn. Teníem faves al congelador de l'hort del pare del Manel, i van ser elles, les faves, les que van fer néixer la idea d'aquest plat.

Ingredients:
Mandonguilles de carn de vedella i porc
faves tendres amb beina
sofregit de tomàquet
cirgons 
Bolets variats descongelats


D'entrada, sofregim les mandonguilles i els bolets una mica, per a segellar les mandonguilles, i les reservem.



A continuació, a la mateixa cassola, hi saltem les faves, que prèviament hem trossejat d'una mica d'uns tres centímetres per troç. Les salpebrem. Quan es comencin a enrossir, hi afegim el sofregit de tomàquet que ens havia sobrat i que guardàvem a la nevera.



Quan ho tenim ben barrejat, també incorporem els cigrons, en aquest cas, que havíem bullit a casa com fem sempre i que encara ens quedaven a la nevera. També incorporarem les mandonguilles i els bolets que havíem saltat abans.



Incorporem una mica d'aigua a la cassola, ho rectifiquem de sal, si cal, hi deixem que faci xup-xup durant uns 10 minuts més, a foc mitjà. 



I ja ho tindrem a punt per servir, tot i que si voleu, com vam fer nosaltres, us ho podeu emportar l'endemà per dinar a la feina dins d'una carmanyola. Bon profit!




Amb aquesta recepta participo al repte de Memòries d'una cuinera del mes de gener, dedicat a les mandonguilles.












14 comentaris:

  1. Això és un platillo d'aquells que m'agraden tant, amb una llesca de pa d'espelta i ja tinc un dinar de luxe ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Amb faves amb beina! Que bones, un plat deliciós Marina!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Qué gracia Marina, pensaba que las habas con piel sólo las hacía mi madre!! Un platazo!! Bss.

    ResponElimina
  4. Doncs d'un aprofitament t'ha quedat un plat de luxe
    Bon finde

    ResponElimina
  5. quina pinta nena! T'ha quedat ben aprofitat jejej petons

    ResponElimina
  6. Un plat per fer sobretaula després...m´encanta! amb un vinet negre si pot ser!

    ResponElimina
  7. Que gran combinacion y el resultado salta a la vista, buenisimo.Fantastica receta de aprovechamiento
    Peto

    ResponElimina
  8. Doncs m'agrada molt aquest aprofitament d'avui, un plat de 10.
    Petons.

    ResponElimina
  9. M'agrada l'esport d'obrir la nevera I veure què es pot muntar amb una mica d'aquí I una mica d'allà. No estan els temps per llençar res i aquestes mandonguilles le has convertit en un plat únic saborós I sa. Molt bona pensada. Boncap de setmana.

    ResponElimina
  10. M'encanten els plats d'aprofitament de fer net de nevera.
    I les faves tan tendres, són una delícia!

    ResponElimina
  11. Marina, amb quatre ingredients i pocs passos, aconsegueixes resultats genials...d'això, en d'altres camps, se'n diu màgia!!! Petons!

    ResponElimina
  12. M'ha agradat molt la idea de cuinar les faves amb beina. Doble de saludable. Un gran plat! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina
  13. M'encanten les faves amb beina, a casa en diem xiulets!! ja les tastaré amb mandonguilles.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...