Diria sense dubtar-ne que el pastís de formatge és el meu preferit. Des de sempre, i de moment, després d'haver tastat pastissos ben diversos. No me'n cansaria mai! També és cert, però, que de pastís de formatge no només n'hi ha un, sinó que de versions de pastissos de formatge n'hi ha per donar i vendre. De fet, només en aquest blog n'hi trobareu uns quants: pastís de formatge, pastís de formatge cremós i maduixots, pastís de mató i xocolata, pastís de mató amb xocolata desfeta, pastís de formatge amb fruita confitada, casadina siciliana amb cireres, i segurament encara me'n deixo algun.
El pastís de formatge és molt versàtil i ràpid de fer, i no requereix de cap tècnica complicada. En aquest cas, el que avui us presento el vaig fer perquè dissabte ens van visitar uns amics, l'Àngela i el Carles, amb els quals vam compartir passadís el dia del naixement de les nostres filles; la seva, l'Emma, i la nostra ja ho sabeu, l'Arlet. Així que, en honor a les petites, aquí tenim el pastís.
Ingredients:
225 g de formatge d'untar
125 g de sucre
2 c. de cafè de vainilla líquida
1 c. sopera de maizena
3 ous
xarop de xocolata
El que farem primer serà barrejar els ous amb el sucre. Si teniu màquina, aneu pujant fins a màxima potència. Seguidament, incorporarem el formatge, i la vainilla.
Finalment, també la cullerada de maizena. Una cop la barreja estigui ben batuda, l'abocarem en un motlle per anar al forn, i decorarem amb el xarop de xocolata, ja fosa.
El courem a 180 ºC durant mitja hora i el traurem. El desemmotllarem, el deixarem refredar, primer a temperatura ambient i després a la nevera, durant un mínim de 3 hores i... ja el tindrem a punt!
wow nena quina delícia! amb lo fan que sóc del pastís de formatge, amb xocolata ha de ser un vici! petons
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaDeliciós!!!! Ens el vàrem cruspir sencer, no vem deixar cap reste! Gràcies Marina i Manel per aquest sopar tan bo i amb tanta bona companyia! Repetim aviat a casa!
ResponEliminaGràcies, guapa!!! Ens va fer molta ilu que vinguessiu. Ho repetim aviat!!! Un petonàs per vosaltres i un altre molt gran a l'emma
EliminaGràcies, guapa!!! Ens va fer molta ilu que vinguessiu. Ho repetim aviat!!! Un petonàs per vosaltres i un altre molt gran a l'emma
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuina bona pinta!!! Queda apuntadíssim!!!
ResponEliminauau marina!!! quina bona pinta fa... !!
ResponEliminaQuina cosa més bona...digne de dues princeses que ja passen l'any de vida!!! El detall del xarop de xocolata m'agrada molt i li dóna un toc estètic diferent! Petons!
ResponEliminaUn bon pastís per compartir i recordar els moments viscuts fa un any.
ResponEliminaPetons.
Merhabalar, ne kadar güzel ve lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.
ResponEliminaSaygılar.
Ooooh!!! El pastís de formatge és un dels nostres preferits.. Mmmm! i a sobre, si li afegim xocolata ja rematem la feina.
ResponEliminaUna recepta més per intentar reproduir i llepar-nos els dits!!!
Una abraçada!
Manel i Cristina
No el fas al bany maria, el poses al forn sense més? Queda molt bé, amb el detall de la xocolata!
ResponEliminaMarta
Tens tota la raó...tot els pastissos de formatge,sigui qui sigui la varietat, són deliciosos.
ResponEliminaPD: Em desapareix el teu blog dels preferits i cada vegada l ´he de linkar...em pensava que no publicaves i era que jo no el tenia...brrr...
Doncs sí, sí! Encara publico, Cristina! Menys que abans però sí! Com estàs? tota una professional, ja? Petonets!
Elimina