divendres, 16 de setembre del 2011

Flam d'ou sense E

Bon dia! Avui us proposo unes postres. És una bona tapa dolça per acabar l'àpat, l'exquisit flam d'ou casolà, sense conservants ni colorants. Tant sols cal que hi dediqueu mitja horeta i obtindreu els millors flams del món, i fets a casa. Promesa! Si sou creatius, els podreu fer de molts gustos: de vainilla, de canyella, de cafè, de coco, etc. El que heu de fer és agafar un bol i batre-hi el sucre amb els ous, després afegiu la llet, fins que la barreja faci escuma. A continuació, si us ve de gust un toc diferent, hi podeu afegir la polpa d'una vaina de vainilla (és uma mica car al mercat però... un dia és un dia!), o bé un xic de canyella en pols, o bé una tasseta de cafè o bé una mica de llet de coco. Arriba el moment de preparar el caramel, que elaborarem amb el sucre blanc. En un cassó, el posem a coure, que desfaci i que agafi el típic color torrat. Desrpés, untem la bas d'uns bols petits d'acer inoxidable o d'alumini, d'aquests que són "usar y tirar" (tipus flam). Hi afegim la barreja. Després, poseu un dit d'aigua a la safata del forn i hi col·loqueu els flams. I ho deixem coure a 170 º durant uns 20-25 minuts. I ho treiem del forn perquè es refredi. I llestos! Jo ho he servit amb un bastonet de canyella, però també hi queda molt bé una galeta d'aquestes tipus neula.

Ingredients per a 6 flams:
1/2 l de llet
3 ous
3 cull de sucre morè
4 cull de sucre blanc refinat
Opcional: cafè, canyella, vainilla o coco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...