dimarts, 29 de novembre del 2011

Sopa de llenties vermelles amb salsa d'alls tendres


La llentia vermella és ideal per fer sopes o, en la versió triturada, cremes. Perquè cou més ràpid i queda més desfeta que la llentia verda (la més habitual) o la pardina. A mi m'agrada fer-ne, de tant en tant. A l'estiu les vaig amb amanida o pèsols i les menjo fredes. Però a l'hivern m'agraden més en sopa o triturades com una crema, perquè queda molt fina En tot cas, aquest llegum és molt nutritiu, ric en ferro i zinc, i redueix els nivells de colesterol. Bé, i a més de tot això, és boníssima i molt útil per iniciar aquells infants a qui els costa menjar llegums.

Jo compro aquestes llenties al Cibulet o al Zea Mays però les podeu trobar en qualsevol herboristeria o botiga de menjar ecològic. Heu de vigilar amb les llenties que ens venen en alguns supermercats, ja que les llenties poden haver estat tan tractades que perden moltes de les seves propietats. Malgrat tot, és bo saber que aquestes llenties són menys nutritives que les altres, ja que es tracta d'una llentia pelada.

Per aquesta recepta només us calen quatre coses: brou de verdures, una fulla de llorer, dos bitxos, alls tendres, oli i sal. Les courem només 10-15 minuts, ja que es couen molt depressa. Per fer la salseta, agafeu els alls tendres, els talleu petits i els barregeu amb oli. Feu una emulsió amb l'ajut d'una batedora. I obtindreu aquest color tan formós (com ja vaig explicar al Bacallà amb sobrassada i mel amb salsa d'alls tendres), tot i que aleshores vaig triturar tot l'all tendre (fulles i tronc) i per això era més fosc. En aquest cas, només vaig utilitzar les parts més properes a l'arrel.

9 comentaris:

  1. Quina sopa més complerta!!! Les llenties les acostumo a cuinar guissades o amb amanida, però en versió sopa ha d'estar boníssima!!! Moltíssimes gràcies per participar a Memòries, el proper dia 1 publicarem el resum. Petonets

    ResponElimina
  2. Jo també faig servir aquestes llenties, són molt bones i amb alls tendres em sembla que han de fer un contrast molt bo!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  3. Quina sopeta més rebona!! Últimament cuino molt amb llenties, me l'enduc!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. t'ha quedat un plat fantastic, i amb els alls tendres li fan una convinació...

    petonets

    ResponElimina
  5. No les he cuinat mai, però provaré! lasopa pinta molt bona!

    ResponElimina
  6. Me encantan las lentejas y esas se ven deliciosas con los ajos así. Me llevo un plato!!!. Besos

    ResponElimina
  7. aquestes llenties no les coneixia, les hauré de buscar si són tan bones i ràpides de fer. la salsa ja em va agradar el primer dia, té un color preciós!

    ResponElimina
  8. Gràcies Isabel!

    Teresa, prova-ho! Són fàcils de trobar avui en dia i molt fàcils de cuinar. Boníssimes...

    Anna, sí que queden bones amb els alls tendres. Ara, són llenties que soles i amb un raig d'oli queden fantàstiques també.

    Doncs Manel, no te les deixis perdre. Jo fa temps que en cuino, m'agraden molt perquè són molt digestives i ràpides de coure pels dies que tens una mica de pressa.

    Petons

    ResponElimina
  9. Hola Marina guapa tu

    jo soc molt de sopetes i aquesta me la menjaria ara per sopar, hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...