dimecres, 18 de gener del 2012

Bacallà esquinçat amb patates rosses

Un cop més, presento un menjar d'aprofitament. D'entrada, només necessiteu dos ingredients principals i els respectius condiments. Un plat que es pot menjar fred, tevi o calent i que podeu servir com acompanyament o com a entrant principal. En fi, un plat senzill amb múltiples possibilitats!

Ingredients:
Bacallà sec dessalat
Patates rosses del dia abans
Oli d'oliva verge extra
1 all picat

D'entrada, el que us caldrà és esquinçar (és a dir, esmicolar) un bacallà sec del mercat, que el dia abans haureu posat a dessalar. L'escorreu  en el moment que volgueu fer aquest plat i el reserveu. A part, podeu aprofitar les patates rosses del dia abans, o del dinar, si és que aquest plat el feu per sopar. Les patates rosses, a casa meva, són les típiques patates fregides que, normalment, acompanyen carns i peixos. Sempre n'hem dit rosses, nosaltres. No sé si és un localisme vallesà o vosaltres també n'hi dieu així. En tot cas, n'hi dic així perquè les patates fregides, per a mi, serien els també anomenats xips.

El procediment és molt fàcil. Un cop heu escorregut el bacallà, el poseu en una safata, hi afegiu les patates rosses i una dent d'all picada. Ho aixefeu amb una forquilla i ho amaniu amb una mica d'oli d'oliva verge extra, de gust intens. Ho deixeu reposar una estona i... a menjar! Es pot acompanyar amb una bona torrada de pa de pagès, o en la versió lleugera, amb una amanida.

7 comentaris:

  1. Doncs un plat no complicat, i ben bo. Jo l'acompanyaria amb una bona torrada de pa de pagès :)
    Nosaltres a casa de les patates en diem fregides, i les xips en diguem de bossa.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Si li fotem un ou i una volteta a la paella tenim un bacalhau dorado portugués, que també està boníssim :)

    ResponElimina
  3. M'agrada! Compro la idea!!!! Ja el recordo, el bacalhau portuguès... uau, que bo!

    ResponElimina
  4. Jo com l'Starbase quan he vist la recepta he pensat de seguida en el plat portugués. Dic plat per dir perquè quan jo vaig anar, i estic parlant de fa més de 20 anys, els plats eren safates. Us imagineu una safata plena d'aquest gustós menjar per una persona (vam aprendre finalment a compartir) a un preu irrisori?

    Molt bé això de reaprofitar les patates i no haver d'afartar-te quan veus que quedaran...

    ResponElimina
  5. Marina aquest plat es ideal ........a casa meva son uns fans de les patates rosses(jo també en dic així i de tota la vida) i del bacallà també.....aixi que amb el teu permis et copio l'idea.
    Petons

    ResponElimina
  6. Ummm visca els plats d’aprofitament, i si porten bacallà encara més
    Petons

    ResponElimina
  7. Quina manera d'aprofitar les patates fregides, m'agrada la idea.
    bon plat!

    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...