Tornem al fantàstic món de l'arròs, per als qui ens agrada. Aquest cereal que té infinites possibilitats i que arriba al lloc més remot del món. Avui l'he portat de la costa, en concret, de Pals, per a fer-ne un bon arròs negre. Quan tinc nostàlgia del mar preparo aquest plat, ben fàcil (ja ho veureu) i, encara que sigui en somnis, torno a les fantàstiques caletes de la costa Brava.
Ingredients:
1 tomàquet gros ratllat
1 ceba de Figueres
2 dents d'all
1/2 pebrot verd
1 bossa de tinta (o un sobret, que també en venen)
1 sèpia tallada a daus
Arròs bomba de Pals
Sal i julivert
Ingredients per a la maionesa:
1 ou
1 branca julivert
1/2 dent d'all
sal
Oli d'oliva verge extra
Per a preparar aquest arròs cal disposar d'una bona cassola. Hi sofregim la ceba, a poc a poc, i esperem que quedi una mica marroneta. Després, hi afegim el pebrot verd triturat molt petit (fent servir la super màquina de triturar que ja vaig ensenyar-vos aquí). A continuació, hi afegim també l'all laminat i el tomàquet ratllat. Ho rectifiquem de sal i ja hi afegim també la sèpia, deixant-la fins que quedi una mica cuita. Finalment, incorporem l'ingredient principal, l'arròs (2 tassetes de cafè per persona). El cobrim amb aigua o fumet de peix, si en tenim, que no va ser el meu cas, i també hi aboquem la tinta de calamar. Ho deixem fer xup-xup uns 18 minuts, procurant que l'arròs no se'ns enganxi ni quedi covat. El punt de cru hi queda molt gustós, mentre que si ens passem de cocció només aconseguirem una gargamassa.
Per acompanyar l'arròs fem una maionesa verda lleugera amb l'oli, l'ou, l'all i el julivert, tot triturat amb la batedora. I a menjar! Oi que no és tan difícil...?
L'arròs negre s'ha convertit en un clàssic a casa mons pares, la mare el borda... però el teu no es queda enrere! Ara, jo sense allioli... i mira que m'agrada, però mai en posem a l'arròs!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Doncs a mi m'agrada molt l'allioli, Sandra, amb rossejat de fideus, arròs... i... ! Petons
EliminaM'encanta l'arròs negre, però al Pol no... així que haig de gaudir d'aquest arròs a través dels vostres blogs :)
ResponEliminaTé una pinta sensacional!
Sempre pots fer-ne dues versions, Gemma. Pel Pol blanc i per tu negre! Petonet
EliminaLa super màquina de triturar m'encanta hehehehe, crec que a l'Ikea en venen de similar... #nohasefaltadisirnadamas.
ResponEliminaGran arrós!! :)
;-)
Eliminam'encantaaa!!!
ResponEliminaCom m'agrada l'arròs negre!!!!!!!!!! I amb aquesta maionesa em sembla un plat fantàstic.
ResponEliminaPetonets
Molt bo, l'arròs amb sèpia queda molt bé. I la maionesa el toc final.
ResponEliminaUna abraçada
Me gusta mucho el arroz negro, hace tiempo que no lo preparo pero esta semana seguro que cae, me has animado a hacerlo. saludos.
ResponEliminafantastico este arroz negro me encanta y con la mayonesa queda divino
ResponEliminapeto
funciona perfectamente ya no tienes las dichosas letras,Moltes gracies Marina
ResponEliminaJo el trobo fantastic, i amb l'all i oli, ummmmmm
ResponEliminaUna recepta molt gustosa i fàcil de fer! Fantàstic!
ResponEliminaL'arròs és tant versàtil (o quasi) com la pasta, dóna molt de joc a la cuina!
I l'all i oli que l'acompanya és de lo millor que hi ha (jo també l'acompanyo en alguns arrossos i en la fideuà!).
Molts petons!
M'agrada molt aquest arròs i com dius ho millor es que el gra quedi sencer.
ResponEliminaPetons.
Qué rico. Siempre me da muchísimo respeto hacer arroz, pero tu receta es muy fácil. Tengo que probarlo. Muchas gracias.
ResponEliminaUn 10 un 20 un 30.....su meréix tot aquesta recepta...i esque el arròs de PALS es extraordinari !!!!!!
ResponEliminaPetonets.
L'arròs negre és un dels plats preferits del meu marit i a casa en faig ben poc sovint... Potser hauré de provar la teva recepta, t'ha quedat un arrosset espectacular!
ResponEliminaPetonets!
Anna
A casa ens agrada moltissim l'arros negre, pero jo no n'he fetbgairebé mai... Confeso que es la meva "bestia negre"
ResponEliminaPetonets.
Ben segur que amb aquest platet et sents aprop del mar!... i saps què tinc al rebost?: arròs de Pals!, així que t'agafo la recepta!. Un dels meus plats preferits...A reveure! (m'agradaria passessis pel meu bloc, que estic d'aniversari!) Gràcies.
ResponElimina