dimarts, 21 de febrer del 2012

Arròs de Pals negre amb sèpia


Tornem al fantàstic món de l'arròs, per als qui ens agrada. Aquest cereal que té infinites possibilitats i que arriba al lloc més remot del món. Avui l'he portat de la costa, en concret, de Pals, per a fer-ne un bon arròs negre. Quan tinc nostàlgia del mar preparo aquest plat, ben fàcil (ja ho veureu) i, encara que sigui en somnis, torno a les fantàstiques caletes de la costa Brava.

Ingredients:
1 tomàquet gros ratllat
1 ceba de Figueres
2 dents d'all
1/2 pebrot verd
1 bossa de tinta (o un sobret, que també en venen)
1 sèpia tallada a daus
Arròs bomba de Pals
Sal i julivert

Ingredients per a la maionesa:
1 ou
1 branca julivert
1/2 dent d'all
sal
Oli d'oliva verge extra

Per a preparar aquest arròs cal disposar d'una bona cassola. Hi sofregim la ceba, a poc a poc, i esperem que quedi una mica marroneta. Després, hi afegim el pebrot verd triturat molt petit (fent servir la super màquina de triturar que ja vaig ensenyar-vos aquí). A continuació, hi afegim també l'all laminat i el tomàquet ratllat. Ho rectifiquem de sal i ja hi afegim també la sèpia, deixant-la fins que quedi una mica cuita. Finalment, incorporem l'ingredient principal, l'arròs (2 tassetes de cafè per persona). El cobrim amb aigua o fumet de peix, si en tenim, que no va ser el meu cas, i també hi aboquem la tinta de calamar. Ho deixem fer xup-xup uns 18 minuts, procurant que l'arròs no se'ns enganxi ni quedi covat. El punt de cru hi queda molt gustós, mentre que si ens passem de cocció només aconseguirem una gargamassa.

Per acompanyar l'arròs fem una maionesa verda lleugera amb l'oli, l'ou, l'all i el julivert, tot triturat amb la batedora. I a menjar! Oi que no és tan difícil...?



20 comentaris:

  1. L'arròs negre s'ha convertit en un clàssic a casa mons pares, la mare el borda... però el teu no es queda enrere! Ara, jo sense allioli... i mira que m'agrada, però mai en posem a l'arròs!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a mi m'agrada molt l'allioli, Sandra, amb rossejat de fideus, arròs... i... ! Petons

      Elimina
  2. M'encanta l'arròs negre, però al Pol no... així que haig de gaudir d'aquest arròs a través dels vostres blogs :)
    Té una pinta sensacional!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre pots fer-ne dues versions, Gemma. Pel Pol blanc i per tu negre! Petonet

      Elimina
  3. La super màquina de triturar m'encanta hehehehe, crec que a l'Ikea en venen de similar... #nohasefaltadisirnadamas.

    Gran arrós!! :)

    ResponElimina
  4. Com m'agrada l'arròs negre!!!!!!!!!! I amb aquesta maionesa em sembla un plat fantàstic.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Molt bo, l'arròs amb sèpia queda molt bé. I la maionesa el toc final.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Me gusta mucho el arroz negro, hace tiempo que no lo preparo pero esta semana seguro que cae, me has animado a hacerlo. saludos.

    ResponElimina
  7. fantastico este arroz negro me encanta y con la mayonesa queda divino
    peto

    ResponElimina
  8. funciona perfectamente ya no tienes las dichosas letras,Moltes gracies Marina

    ResponElimina
  9. Jo el trobo fantastic, i amb l'all i oli, ummmmmm

    ResponElimina
  10. Una recepta molt gustosa i fàcil de fer! Fantàstic!
    L'arròs és tant versàtil (o quasi) com la pasta, dóna molt de joc a la cuina!
    I l'all i oli que l'acompanya és de lo millor que hi ha (jo també l'acompanyo en alguns arrossos i en la fideuà!).

    Molts petons!

    ResponElimina
  11. M'agrada molt aquest arròs i com dius ho millor es que el gra quedi sencer.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Qué rico. Siempre me da muchísimo respeto hacer arroz, pero tu receta es muy fácil. Tengo que probarlo. Muchas gracias.

    ResponElimina
  13. Un 10 un 20 un 30.....su meréix tot aquesta recepta...i esque el arròs de PALS es extraordinari !!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  14. L'arròs negre és un dels plats preferits del meu marit i a casa en faig ben poc sovint... Potser hauré de provar la teva recepta, t'ha quedat un arrosset espectacular!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  15. A casa ens agrada moltissim l'arros negre, pero jo no n'he fetbgairebé mai... Confeso que es la meva "bestia negre"
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Ben segur que amb aquest platet et sents aprop del mar!... i saps què tinc al rebost?: arròs de Pals!, així que t'agafo la recepta!. Un dels meus plats preferits...A reveure! (m'agradaria passessis pel meu bloc, que estic d'aniversari!) Gràcies.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...