Aquesta podria ser una solució per a fer un àpat lleuger i molt, molt nutritiu. D'això, els nutricionistes ens en podrien dir coses molt interessants. Des de temps encestrals s'ha barrejat el cereal amb el llegum, però és ara, amb els avenços científics i amb els estudis fets fins a l'actualitat, que s'ha comprovat dels efectes beneficiosos que té barrejar aquests dos tipus d'aliments. Si barregem arròs amb llenties permetem una millor absorció dels minerals del llegum, segur que això ens ho sabrien explicar encara millor els professionals de la nutrició.
Però el que encara és millor és que aquesta absorció també passa amb la pasta, si la barregem amb cigrons, o pèsols, o bé fem els tradicionals "potages" de pasta, arròs, mongetes, ciogrons, verdures,.. en fi, qualsevol d'aquestes combinacions permet absorvir millor al nostre organisme tots els nutrients que ens aporten cereals i llegums. I per què no fer-ho, doncs? Avui podríem dir que arròs i llenties fan una bona simbiosi.. SEMPRE SÓN BONS COMPANYS AL PLAT.
Ingredients:
50 g de llenties
50 g d'arròs integral
1 porro
50 g de rossinyols (o altres bolets)
Bullim les llenties amb un gra d'all. Durant 45 minuts. En una altra cassola bullim l'arròs integral, durant 20 minuts. Després, ho barregem tot en una paella. En un altre cassó a part hi posem una mica d'oli i hi posem el porro tallat en juliana i els rossinyols. Els salpebrem i deixem que tot s'enrosseixi.
Quan l'arròs i les llenties ja siguin calentes les emplatem i per damunt hi posem el sofregit de porro i rossinyols. Si ens ve de gust, també hi podem incroporar una mica de formatge parmesà ratllat, que hi donarà un toc salat interessant.
Amb aquesta recepta participo a la proposta del 15 de març d' Els fogons de la Bordeta i de Xocolata Desfeta. Gràcies!
Aixó si que es tenir fets els deures amb temps.
ResponEliminaQue bones les llenties amb arrós...
Petonets.
Si, aquest cop he anat amb temps... petonet!
Eliminauno de las combinaciones que nos gustan mucho en casa y ademas como bien dices muy sanas nutricionalmente.Te ha quedado un platoi de lo mas bueno y apetecible Marina,alegra el lunes
ResponEliminapeto
A mi tam´be m'agrada molt, la combinació d'arròs i llenties, com pots veure... bon dilluns també, Miquel! Petons
Eliminaostres, moltes vegades barrejo arròs amb llenties i no tenia ni idea que fos tan bo. ara, per bo el barret que els has posat!
ResponEliminaM'agrada, això del barret! ;-)
EliminaJo també sempre barrejo les llenties amb l'arros aixi ja tens la proteina completa!! m'encanta aquest plat!! deliciós!! me l'enduc ara mateix!! petons
ResponEliminaSí, és fantàstic Roser. Sobretot, pels que mengem poca carn! No sé si és el teu cas però sí que és el meu! Petonet
EliminaUN plat saníssim, amb la proteïna completa i molt gustós. Me'n demano una ració!
ResponEliminaLa lentejas nos encantan en casa, la verdad que siempre las hago guisadas, pero estas me parecen fáciles para llevar al trabajo. Buena idea!!
ResponEliminaPero quina pinta que tenen !!!! nena ets genial, mira que he dinat pero i tornaría amb aquet platet !!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets.
Les nostres avies eran molt sàvies, ja barrejaven les llegums amb els cereals i nosaltres hem redescobert ara el per què.
ResponEliminaM'agrada molt amb els bolets, quasi sempre faig les llentíes amb l'arròs, però es perque es així com les vol el meu fill.
Petons.
Que bones!!! molt complertes, així ens agraden molt!!! petonets
ResponEliminaLlenties amb arròs en fem tot sovint, i sabent lo bé que lliguen junts (en tots els sentits!) encara n'haurem de fer més! Ara, amb aquest saltejadeta la cosa ja es converteix en or!
ResponEliminaBoníssimes!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Nena, aquesta recepta és de les favorites a casa. Triomfa sempre.
ResponEliminaOstres, em fas pensar què faig de llentíes...
Nani
MARINA, UN PLAT LLEUGER, DELICIÒS I GUSTÓS
ResponEliminaUn plat de llenties de luxe amb aquests rossinyols
ResponEliminaPetons
m'agrada! (m'agrada aquest plat i m'agrada el teu blog, et visitaré sovint!) i un dia d'aquests provo aquestes llenties, fan una pinta...
ResponEliminaHola Laia! No et coneixia. M'apunto el teu blog també! I m'afegeixo a la teva i meva llista! Fins aviat, doncs! Petons
EliminaUnes llenties molt ben acompanyades, tens raó segur que es una combinació perfecte per un plat ben sa i ben bo.
ResponEliminaUna abraçada
Quina pintassa amb els rossinyols. M'encanten! Apuntades queden :)
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
oh, que bones, no? i quins rossinyols més bonics! un dia d'aquests les provo.
ResponEliminaGràcies!
No li falta de res a aquestes llenties!! molt bones quina bona pinta amb els rossinyols!!!!! 100% vegetals, m´encanten.. petons,
ResponEliminaMarina he publicado hoy tu receta pero tuneada a lo que tenia en la nevera.La combinacion es muy buena.Ahora los seguidores tiene tu version y la mia
ResponEliminapeto
Carai que bé!! M'alegro que t'hagi agradat, Miquel!!! Petons
Elimina