Aquest d'avui és, com podeu veure, un pastís de xocolata. Potser la peculiaritat és que, en comptes de fer servir xocolata presa, he utilitzat el arxiconegut Cola Cao. No sé si us hi heu trobat mai vosaltres però la meva experiència em diu que o s'és de Cola Cao o s'és de Nesquick. En aquest cas és clar quina és l'opció de casa meva...
Per fer aquest pastís necessiteu:
Ingredients:
3 ous
250 g de farina
125 g de sucre
250 ml de nata per muntar
1 sobre de llevat royal
125 g de Cola Cao
50 g d'avellanes torrades
Llet en pols i fideus de xocolata (per la decoració)
El procediment és molt fàcil i ràpid. Només cal que poseu en un bol tots els ingredients. Sí, tots junts, i que barregeu enèrgicament durant uns 5 minuts. La massa us ha de quedar més o menys així:
Prèviament, haurem posat a escalfar el forn a 180 ºC. Untarem un motlle per a pastissos amb una mica de mantega pomada i hi aboquerem la massa. Ho tindrem al forn a la mateixa temperatura (180 ºC) durant 20 minuts. Després, traurem el pastís del forn i el deixarem reposar una mica. Quan estigui a temperatura ambient hi espolsarem la llet en pols per sobre i uns fideuets de xocolata, per a decorar. També hi podríeu posar cobertura de xocolata o nata, com vosaltres volgueu. I a menjar!
La porció
Amb aquest pastís d'aniversari participo a la proposta de Memòries d'una cuinera
una molt bona proposta, el pastís una delicia.
ResponEliminaGràcies per la visita, Lolines!
EliminaQuina bona pinta! M'apunto la recepta...
ResponEliminaI deixa'm dir-te que jo sóc més de Nesquick (encara que últimament la tria entre Cola-cao i Nesquick la realitza el preu que marca el supermercat. La crisi...)
Manel
he he... coses del mercat! Petons
EliminaQuè esponjós que t'ha quedat! a més segur que és deliciós, quina bona pinta.
ResponEliminaA casa quan érem petits tots (menys jo) eren de nesquick i crec que encara ho són. De tant en tant queia un pot de cola-cao (guai! m'encantava l'escuma i els grumolls de la superfície). I encara ara m'agrada.
Petons
Va quedar molt esponjós, Carme, i va agradar a tothom! Si el fas ja em diràs el què! Petonet
EliminaA mi també em sembla que t'ha quedat molt esponjós.
ResponEliminaA casa cola cao;)
Si que hi ets a temps, fins al 28 però si arribessis tard t'enllaçariem igual.
Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.
Gràcies a vosaltres, guapa!
EliminaMarina, com bé dius o ets d'un o de l'altre: jo també sóc del Cola-cao, de la mateixa manera Coca-Cola o Pepsi. Sóc de Coca-Cola. Un pastís ben bo...
ResponEliminaNani
En canvi, a mi la Coca - Cola no m'agrada Nani... però la pepsi tampoc! Em quedo amb un bon suc de pinya o préssec! Petons
EliminaMolt bo aquest coc reconvertit en pastís d'aniversari!!!
ResponEliminaNo calen grans filigranes per fer una gran ceñlebració, no et sembla?
PTNTS
Dolça
Un secret: jo també sóc de cola-cau
I tant que no, Dolça, més val seguir allò de: bo, bonic, barat... oi? ;-) Petonet
EliminaJo també l'he fet una vegada i esta realment bo! bona proposta
ResponEliminaQuina pastis tan bo!! JO sempre utilitzo colacao també!
ResponEliminaPetons
Queda molt bo, Roser! Ja em diràs el què, si el fas. Petons!
EliminaCola-cao, sense dubtar !!!! i aixó que a casa tinc dels dos tipus, que un fill es de colacao i l'altre de Nescuik...jeje
ResponEliminaPetonets.
Veus que bé! així podeu triar sempre!
EliminaM'encanten les coques de xocolata i la combinació amb les avellanes queda sensacional. Ara mateix en menjaria un bon tall per berenar!
ResponEliminaAmb avellanes hi va quedar molt bo, sí, tampoc no n'hi havia afegit mai, Gemma. Petons!
EliminaL'aspecte és fantàstic!, visca la coca de xocolata...i si és amb fruits secs aleshores és inmillorable!, una abraçada.
ResponEliminaVisca!
EliminaAlça que bo!!!! de colacao l´he fet però lo de les avellanes és un puntás!!!delicios! petonets
ResponEliminaGràcies pe la visita, Sílvia!
Eliminafantastico y mas con cola-cao en casa de toda la vida y sigo.Un punto muy bueno el de las avellanas.
ResponEliminabona setmana
peto
Cola cao !!!!vaya idea...eres genial....ya mismo me pongo en la cocina !!!!!!!
ResponEliminaBesitos.
Cola Cao, sempre Cola Cao, bunicu lo pastis
ResponEliminaJo sóc clarament Nesquik però ja et dic que a aquest pastís no li faria cap lleig. Que boooo!
ResponEliminaUna abraçada
uf, jo en sé d'un que xalarà amb aquest pastís, perquè és un incondicional del cola-cao!!
ResponEliminaGràcies per compartir la recepta!
quin pastís més bo Marina!!!! el colacao i les avellanes queden perfectes. moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaQue bona pinta Marina!
ResponEliminaUn petonet