Avui tenia previst publicar una nova recepta làctica però, com que no tot és previsible, quan he obert el blog m'he trobat amb una nova proposta de pa de la Quima i, ves per on, m'ha fet canviar d'opinió. I és que poder veure cada dia totes les delícies que els diversos blocaires que tinc a la llista publiqueu no només em fa salivera sinó que també em serveixen per agafar noves idees i descobrir nous sabors. Però bé, he dit que he canviat d'opinió tot i que publico una recepta que ja tenia feta. Es tracta, com ja us podeu imaginar, d'un pa, però molt diferent del de la Quima ja que el seu és de llet. Aquest és de tòfona i rossinyols i també és molt fàcil de fer.
Ingredients:
250 g de farina de força
80 g de llevat mare (o de forner)
30 g de rossinyols (descongelats en cru)
1/4 de tòfona ratllada
1 pessic de sal
Comencem preparant els bolets:
Seguim el procés preparant la massa: farina, llevat i sal. Hi amassem bé i ho deixem reposar, tapat amb un drap humit, durant una hora, perquè la massa augmenti el doble del seu volum. Després, la tornem a amassar i incorporem, ara sí, la barreja de bolets (la tòfona ratllada i els rossinyols trossejats). Ho tornem a amassar perquè els bolets quedin ben repartits dins la massa. A continuació, li donem forma rodona i hi fem una creu al centre i ho posem al forn, durant 1 hora.
Finalment, el traiem del forn i el deixem refredar un xic a temperatura ambient. I... ja es podrà menjar! Si l'acompanyeu amb botifarra, fuet o alguna part del porc trobo que hi queda prou bo, perquè amb els bolets hi fa una bona combinació.
Marina, con este pan no necesitas comer nada más, muy original.
ResponEliminaTens raó, Conchi, sol era ben bo! Petons
ResponEliminaCaram, aquest pa només es pot menjar sol, que amb el sabor que ha de tenir...quin vici noia!! petons
ResponEliminaés un vici, Roser... costa parar! ha ha. Petonet
Eliminaostres quina combinació! potser només fa falta una raig d'oli a sobre i prou... boníssim segur!
ResponEliminaTens raó, un raig d'oli o res i cap a dins!
EliminaM'agrada molt la combinació d'ingredients, un pa totalment diferent i molt original.
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies Cris!
EliminaNena, quin pa més bo, no??? I a més només fa un llevat, que vulguis que no comporta poc temps! Molt bona idea, sí senyora!
ResponEliminaGràcies guapa! Sí que era bo i no hi vaig haver estar tota la tarda. Veig que ja em pots comentar, oi? Ara ja t'és fàcil? Muaks!
EliminaEls rossinyols no són secs? Ostres, ha de quedar molt bo! M'encanten els pans amb aromes de bosc...
ResponEliminaEren frescos de temporada. I un amic me'ls va regalar, ja congelats. molt bons, sí!!! Petonet
EliminaEs que m'imagino un entrepà amb aquest pa de bolets i unes botifarres negresssssss... ayomáquerico!! :D
ResponEliminaQuina costra i quina molla més bona. Ha de ser un pa molt aromàtic.
ResponEliminaPetons.
Ole i ole!!! torradet amb una mica de formatge semi...i llestos!!!! impresionant!
ResponEliminaJo com l´Starbase, però amb botifarra blanca Ummmmm
ResponEliminaPetons
quin luxe de pa amb tòfona!! ha d'estar boníssim Marina, a casa triomfa segur!!! petonets
ResponEliminaEm recorda a la rosca de bolets que vam fer pel 15 del pa. T'ha quedat genial!!! Me'n puc endur un trosset?
ResponEliminaPetonets
Sanda
caray Marina un señor pan y muy bien condimentado y aromatizado,un lujo sin lugar a dudas poderlo saborear.Molt bo
ResponEliminapeto
Marina, quin pa! Tinc pendent llençar-me de cap a fer pa, a veure...Aquest té una pinta!
ResponEliminaNani
Quina bona pinta te aquest pa!
ResponEliminaEs molt original.
Hem quedo mirant la resta del blog!
http://harkyto.blogspot.com/