dijous, 1 de març del 2012

Tigres (musclos farcits i arrebossats)


Avui ens n'anem al mar... a buscar musclos. Segurament, en el rànquing dels més bons hi hauria els gallecs, de reconeguda solvència, i els del Delta de l'Ebre, també exquisits. En aquest cas, aquests són gallecs, tot i que no me n'hi he anat en persona (ja m'agradaria) sinó que elsvaig comprar al mercat. La gràcia d'aquests musclos és que es mengen d'una manera un xic diferent que fets al vapor, i són més saborosos... també més calòrics, que tot s'ha de dir.

Sempre he sentit a dir que el fet de preparar els musclos d'aquesta manera no només els canvia el gust, sinó també el nom! Ves per on, ara es diuen tigres i no us sabria dir ben bé perquè. En trobareu a molts restaurants de tapes i, sobretot, al País Basc, on són els reis dels menjars de barra.

Què necessitem?
Musclos de viver (la quantitat depèn de quants en volgueu fer)
Tomàquet fregit
Pebrot vermell
Ceba tendra
50 ml. crema de llet
2 ous
oli, sal i pebre
pa ratllat per arrebossar

Començarem bullint un ou per a convertir-lo en ou dur, i el reservarem. A continuació, farem el sofregit de ceba (la primera que posarem a la paella), el pebrot vermell trossejat (el segon que posarem) i el tomàquet fregit. A continuació, en una olla, ficarem els musclos, sense gens d'aigua. Ho taparem i ells sols es couran amb el seu propi vapor. Els traurem i separarem les closques. Ens quedarem amb algunes meitats, que netejarem bé amb aigua i sabó amb l'ajuda d'un fregall. De la carn del musclo en farem miques i les incorporarem a la barreja anterior, és a dir, al sofregit. Després també ratllarem l'ou i l'incorporarem a la barreja. Afegirem, si volem, una mica de crema de llet per amorosir-ho. Tornarem a encendre el foc i farem una nova remenada. Al cap de 5 minuts apagarem el foc i ho deixarem reposar.

Ara ve la preparació final. Tindrem a punt un bol amb un ou batut i un altre amb pa ratllat. Agafarem les mitges closques del musclo i les omplirem amb el sofregit de tomàquet, pebrot, ceba, ou i musclo. A continuació, banyarem aquest mig musclo amb ou i després l'arrebossarem amb farina de galeta (pa ratllat). Agafarem un cassó i l'omplirem amb oli abundant i bullent. Introduïm el musclo (jo ho faig un per un perquè així controlo més el punt de torrat) i anem fent. A part, tindrem un plat amb paper absorvent per a posar-los quan ja siguin torradets. En podem fer tants com volguem. Són molt bons i van bé per començar a obrir la gana. Això sí, és recomanable consumir-los acabats de fer, que si no perden el punt de cruixent, la gràcia dels TIGRES!

La ració  - Tapa

19 comentaris:

  1. Marina, se ven estupendos, me los reservo para el verano, que es cuando como fritos, je,je. Saludos.

    ResponElimina
  2. Jo n'he fet alguna vegada i agraden molt...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. M'agradan molt i si són una pica picantons encara millor!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat, Carmen. En prenc nota: la propera vegada amb punt picant, que m'encanta! Gràcies. Petonet!

      Elimina
  4. Millor em quedo amb el provolone. Mira que he tastat els musclos però no hi ha manera de que m'agradin.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina llàstima que no t'agradin els musclos... però bé, sempre els pots farcir de tonyina, també! Petonet

      Elimina
  5. No n'he fet mai però em xiflen, són dels aperitius que més em poden enganxar. Aquests teus m'agradarien molt, així ben farcidets i arrebosats, mmmmm.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa! No són difícils de fer, però sí que són una mica entretinguts.. Mua!

      Elimina
  6. Primero agradecerte tu visita por mi blog, i comentarte que yo la harina de garbanzos la compré en la herboriseria pero seguro que también la puedes encontrar en los grandes supermercados. Ya me dirás si lo pruebas. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ana! ja miraré si en trobo, doncs. Pel que dius no ha de ser difícil, l'únic que a l'herboristeria que vaig jo no em semblava haver-ne vist de cigrons... Petonet!

      Elimina
  7. A mi m'agraden molt els tigres, però els faig picants, aixó va a gustos. Tenen molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El proper dia els provaré picants. Gràcies per la sugerència! PEtons

      Elimina
  8. Hace un monton de tiempo que no hago, Gracias por recordarme lo buenos que son con esta rica receta.
    BONA NIT

    ResponElimina
  9. Ummmm que bons me’n has fet agafar ganes, fa molt que no en faig
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...