dimecres, 29 de febrer del 2012

Llesca de formatge provolone amb tomàquets secs, ruca i salsa pesto


Queda bonic i és molt fàcil de ser. Aquests serien els dos apunts que faria d'aquesta recepta d'avui. A més, la combinació hi queda deliciosa... vaja, així ho va sentir el meu paladar... ;-) Què necessitem?

Ingredients:
1 llesca de formatge provolone d'un dit de gruix
6 tomàquets secs italians (si són catalans també faran el fet, eh?)
fulles de ruca
salsa pesto (explicada aquí)

Com ho preparem? Doncs amb 2 minuts i una paella que no s'enganxi. Només caldrà que posem a escalfar el formatge provolone a la paella, sense gens d'oli. Ja veurem que de seguida comença a desfer-se i, acte seguit, a torrar-se. Amb l'adjuda d'una espàtula hi donem la volta i fem el mateix procés. Després, apaguem el foc i el deixem refredar una mica perquè recuperi la consistència i ens sigui més fàcil emplatar. A part, haurem preparat la salsa pesto, que podreu trobar explicada més amunt, a l'apartat d'ingredients.


I precisament per això, per emplatar, el que farem serà perfilar un cordonet de salsa pesto resseguint el perímetre del plat. Al centre hi col·locarem el formatge provolone i, a sobre, hi disposarem els tomàquets en forma de pètals de flor. Ho acabarem amb unes fulles de ruca. Però si us ve més de gust o bé teniu convidats a casa també podeu muntar el provolone en forma de tapa. D'aquesta manera:

La ració - tapa

I ja estarà! Amb aquesta proposta, amb una sola mossegada, podem gaudir d'una bona explosió de sabors diferents. I qui sap, potser per un moment ens traslladarem a Itàlia a través del paladar!

P.D. Primer intent d'aplicar tot el que ens va ensenyar el Martí el cap de setmana passat al Taller de fotografia gastronòmica a les fotografies d'avui. No sé si són gaire diferents de les que feia ara però comencen a ser les primeres proves de fotos més rumiades... ;-)

21 comentaris:

  1. uaa uuaa uuaaaaa....!!! no m'hi puc resistir amb un plat com aquest!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar molt bo, Roser, i és ben fàcil de preparar! Petons

      Elimina
  2. Això si que es una bona llesca!!
    Magnífiques les dues presentacions (se'm fa la boca aigua)
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Riquísma combinación, me gusta. Las fotos con este colorido te han quedado geniales. Besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Conchi... de moment, fent noves proves amb la càmera... he he. Petons

      Elimina
  4. Hola MArina!!
    EStuve el sábado en el curso del MArtí,has ido el domingo..?.Dime que si,que no puede ser que no recuerde tu cara....Encantada de conocerte.La ensalada promete,tiene todos los ingredientes que me encantan y siempre tengo a mano.
    La foto,como diría MArtí tiene volúmen..jeje les has sacado partido al plato,buenísimo.
    No desesperes,que esto se aprende disparando....

    Un saludo

    ResponElimina
  5. Hola MArina!!
    EStuve el sábado en el curso del MArtí,has ido el domingo..?.Dime que si,que no puede ser que no recuerde tu cara....Encantada de conocerte.La ensalada promete,tiene todos los ingredientes que me encantan y siempre tengo a mano.
    La foto,como diría MArtí tiene volúmen..jeje les has sacado partido al plato,buenísimo.
    No desesperes,que esto se aprende disparando....

    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Sílvia! Jo hi vaig anar diumenge... per això no ens vam veure. El Martí va dir que a vosaltres també us havia anat molt bé, oi? Petonet!!!

      Elimina
  6. Marina, a mi em sembla que sí que es nota la diferència fotogràfica :)

    ResponElimina
  7. Jo hem quedo amb la presentació de la tapeta... fa una pinta!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Arf, quina tapeta tan bona! M'encanta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. Nena, que boniques les fotos. Bé, la recepta també. Però avui les fotos!
    Nani

    ResponElimina
  10. Té uns colors molt italians. Molt bona la foto i la recepta.
    Petons.

    ResponElimina
  11. M' agraden les dues versions. Una combinació d' ingredients molt encertada.

    ResponElimina
  12. M' agraden les dues versions. Una combinació d' ingredients molt encertada.

    ResponElimina
  13. Ostres Marina, l´hora que és i amb tu que he topat...Sóc una fan de les llesques! Aquesta combinació que avui presentes m´agrada molt...quina salivera!

    PD:només cal que m´escriguis i t´ho porto...el correu és al missatge de les maduixes amb sal ;-D

    ResponElimina
  14. muy bueno y me gustan las dos versiones y las fotos se nota el alma del Martí ,estan mucho mejor.
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ummm una lesca molt rebona, m´encanten per els sopar del cap de setmana!!!petonas

      Elimina
  15. Tant en ració com en tapa, la recepta llueix fantàsticament!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...