dijous, 17 de maig del 2012

La Menta, un restaurant on aturar-se, a Palamós



Qui diu que no hi ha gent emprenedora i valenta?

La Menta és un petit restaurant que ha reobert a Palamós (Baix Empordà), després que l'antic responsable traspassés el negoci. Fa cosa d'un mes han tornat a obrir portes amb una carta renovada, innovadora, atrevida i, el que és més important, de qualitat. Al capdavant, dos joves de vint i pocs anys, l'Agathe (que s'ocupa d'atendre la sala)  i el Roger (el xef). Malgrat la seva joventut no parteixen de zero, sinó que compten amb experiència i formació anterior. Ara han decidit afrontar un repte arriscat, sens dubte, en els temps que corren, però amb moltes ganes de sorprendre i aprendre, i amb l'objectiu d'oferir al client les millors receptes. Compten, a més, amb l'avantatge de tenir una joia ben a prop, el peix, molt fresc i sortit de llotja, tot i que no descuiden gens les verdures, destacades en els seus muntatges, ni les presentacions, arriscades i curioses, ni els plats on serveixen el menjar, originals i diferents. Tot plegat, amb ingredients de proximitat, del que en aquests temps s'anomena Km. 0. I amb una voluntat de ferro de l'Agathe i el Roger per fer tirar La Menta endavant.

En definitiva, un restaurant on vam gaudir molt amb la meva família i on segur que tornarem. Personalment, el que més em va agradar no va ser l'elecció d'ingredients sinó que tots aquests estiguessin al seu punt just de cocció (verduretes cruixents, arròs al dente, tonyina semi crua, entre d'altres).

I per si tot això fos poc, encara em manca dir que els preus són... aptes per a tota mena de butxaques. Entre setmana ofereixen un menú diari per 15 euros i dissabtes i festius, de 25 € (primers, segons, postres, vi i cafès, tot inclòs). Aquest menú canvia cada setmana. A més, també podem escollir els plats de la carta  i, d'altra banda, també serveixen un menú degustació. Amb aquestes propostes... qui s'hi pot resistir? I pels melòmans... música dels anys 1920 que acompanya de manera meravellosa, sense molestar. Un lloc tranquil, petitó i ideal per a portar-hi qui més us estimeu.

Aquest és el menú que vam fer nosaltres:


Aperitiu de pa amb tomàquet deconstruït amb llonganissa i olives verdes

Amanida de guatlla confitada amb barreges d'enciam i patata violeta

Tàrtar de tonyina amb mousse d'alvocat i sèsam

Verdures de primavera saltejades i botifarra de perol de Cal Rovira

Arròs melós de bacallà, pèsols i ceba tendra

Tonyina a la planxa amb verduretes, soja i maionesa de wasabi

Pastís amb base de galeta, crema de vainilla i fruits vermells amb canelle de gelat de nata i salsa de tofee

Tot això ho vam regar amb un Chablis 2009, un vi de la Borgonya escollit per la meva germana, la sommelier experta.


24 comentaris:

  1. Les fotos parlen per si mateixes, es veu un bon menú, servit amb molt bon gust.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Osties quin festival, m'agrada molt el tartar i la botifarra del perol de Cal Rovira!! :O

    ResponElimina
  3. Gràcies Ana! Avui no et puc comentar, no sé què passa que se'm bloqueja la pàgina. Bé, des d'aquí aprofito per dir-te que les verduretes picants m'han encantat! I fetes al vapor, molt millor. Petons

    ResponElimina
  4. Marina, ai si ho hagués sabut abans!! jo vaig dinar fa un parell de setmanes quasi al davant: al Maria de Cadaqués. Em sonava la Menta d'abans, pero vaig llegir q s'ho havien venut i no n'estava segura....

    queda apuntat per quan torni a baixar....gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai, sònia! El Maria de Cadaqués també és ben bo, un clàssic de peix i marisc a palamós. La Menta val la pena! Un estil diferent, i una cuina molt cuidada! Ja ho saps! Petonet

      Elimina
  5. Tot això per 25 euros????? Hi anem segur!

    ResponElimina
  6. 25 euros por este festival¡¡ me lo guardo ya¡¡
    gracias por compartirlo Marina
    peto

    ResponElimina
  7. Ostres Marina, aquestes últimes setmanes hem visitat el restaurant La Menta en un parell d'ocasions, i ja estàvem preparant una entrada al nostre bloc per deixar-lo pel núvols, ja que ens havia encantat. Quina casualitat llegir aquesta teva!!!
    Estem totalment d'acord en tot el que dius. Només amb el menú d'entre setmana (15 euros), ja hem vist la qualitat d'aquest restaurant. Tot era boníssim, i el tracte genial. S'agraeix moltíssim avui en dia trobar restaurants on les dues coses estiguin tant valorades.
    Una abraçada, i aviam si la casualitat ens fa trobar-nos algun dia en aquest restaurant, ja que pensem repetir...
    Manel & Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encantaria! A veure si ens hi trobem. La casualitat, de vegades, ja les té aquestes coses... he he.

      Elimina
  8. Ostres està molt i molt bé de preu eh. Segurament em deixi caure per Palamós aquest Juny, així que m'ho apunto!
    Quina pinta té el postre....
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps! S'hi està molt bé, si hi vas ja ho veuràs. Petons

      Elimina
  9. que be!!! merci per la informació!!! la pinta realment és exquisita!! petons

    ResponElimina
  10. Tants anys a Palamós i no hi he anat mai... Els meus pares me'n parlen molt bé però no m'hi han portat mai... seràn "punyeteros". M'han promès un dinar a La Gamba quan acabi la carrera (no entenc com a la universitat no estàn tips de mi, encara). La coneixes, la Gamba? Jo no hi he anat mai, però un cop a la vida... s'ha de fer... ;)

    ResponElimina
  11. I tant! La Gamba és un dels restaurants més famosos de Palamós. La meva família viu allà però no hi anem gaire perquè és força car, i podent tenir les gambes a casa, oi? he he. Petons

    ResponElimina
  12. Jo també hi vivia (fins que vaig començar la carrera) i tot i així.. .MAI! jejejeje Per això al final de la carrera, com a símbol del meu reotrn, anirem a la Gamba! jeje O això espero... Per cert, el gelat de iogurt grec... Genial idea! Enhorabona!

    ResponElimina
  13. Una recomanació per prendre'n nota!!
    La propera escapadeta cap a Palamós!
    Tots els plats m'agraden però especialment el tàrtar de tonyina amb mousse d'alvocat i sèsam! Ha d'estar "tremendu"!

    Molts petons Marina!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...