dijous, 21 de juny del 2012

Pizza de tofu, olives i samfaina


Avui us proposo una pizza, la primera d'aquest blog! És una d'aquellles pizzes que acostumen a agradar a tothom perquè no porten, com alguns no volen, massa verd  ni ingredients no identificats. Bé, el que porten és el tofu. Ni dic res nou si apunto que els qui hem intentat fer tofu diverses vegades, sovint, hem comprovat que no té gust de res. Parlant clar, és insípid. Però si pensem en positiu, el tofu també té una cosa que a mi m'agrada molt, i és una textura de formatge que em permet fer-lo servir com a farcit, sencer, trossejat, o fins i tot en barretes, perquè és un formatge consistent, fàcil de manipular. Vaja, que és una solució vegetariana per a tots aquells que mengem poca carn i per als qui els agrada el formatge. Perquè el tofu... també és un formatge!!!

Què necessitem?
Per a la massa:
1/2 kg de farina
1 got d'aigua tèvia
1 pessic de sal
40 g de llevat de forner

Per al farcit
1 barra de tofu natural
1 carbassó
2 tomàquets pelats i sense llavors
1 pebrot vermell
1 pebrot verd italià
1 pot de salsa de tomàquet
oli, sal i pebre
Olives negres (opcional)
Orenga (que n'hi hagi!)



El tofu s'aconsegueix coagulant la llet de soja i premsant el quall obtingut. Encara que es pot utilitzar llet preparada, la majoria de productors de tofu obtenen la seva pròpia llet de soja remullant, triturant, bullint i assecant les llavors de soja. El procediment per aconseguir el tofu és comparable al que se segueix per a l'obtenció del formatge de llet (actualment anomenem llet a la que prové de la vaca). El tofu es presenta en diverses formes (en blocs frescos, assecat, fumat, barrejat amb salsa de soja...). Conté aminoàcids essencials i un alt percentatge de calci i proteïnes. Si saleu el tofu serà sempre més fàcil de digerir.


El primer que farem per a preparar la pizza serà la massa, perquè després l'haurem de deixar reposar. Ho farem barrejant els ingredients indicats més amunt i amassant amb les mans (ideal per nens!). Seguidament, prepararem el sofregit amb el carbassó, els pebrots de dos colors, i els tomàquets trossejats. També un pessic de sal. Després, hi afegirem la salsa de tomàquet crua que tindrem a part.  Deixarem que totes les verdures quedin ben tovetes i ho reservarem.

Estirem la massa en forma de pizza, amb l'ajut d'un corró. Posem el farcit de verdures al damunt i esmicolem el tofu, que també incorporarem. Després, afegirem les olives negres i ho salarem una mica més. Abans d'enfornar-ho afegiu-hi una mica (força!) d'orenga que hi donarà un toc aromàtic molt bo i, a més, la farà més digestiva (aquesta és una de les propietats de l'orenga...). Ho posarem al forn una mitja hora a 200 ºC i... ja la tindrem a punt!!



22 comentaris:

  1. He de dir que si el salem, el tofu per començar també serà més fàcil de menjar... per que... quina tela de preparació. El substrat universal: lliga amb tot perque no té gust de res :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Substrat universal, tu ho has dit! I mira que n'hi ha de fumat, amb herbes, etc... però per a mi el que compta no és el gust, sinó la textura, que sí que m'agrada. i és nutritiu, insípid però nutritiu... he he.

      Elimina
  2. El tofu es molt sà, però la gracia es que el combinis amb altres ingredientes que li donin sabor. has tingut molt bona idea possar-lo a la pizza, així s'impregna dels sabors del seu voltant.
    M'agrada molt com t'ha quedat la massa, es veu cruixent.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar molt cruixent, sí! gràcies per la visita! Petonets

      Elimina
  3. Quina combinació tan bona i la pizza ben fineta com m'agrada a mi!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agrada ben fineta! Vaig fer el que vaig poder per aconseguir-ho, però encara no la sé fer girar amb les mans com els italians de debò... hi hi

      Elimina
  4. Marina, la meva filla només se les fa de tofu les pizzes. A dir la veritat que queden molt bones. Jo tinc pendent de fer-la, perquè la Zoe vol que la convidi al blog per a posar la seva.
    Una esplèndida pizza, sí senyora!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nani, doncs jo era la primera vegada que la feia amb tofu i... m'ha convençut! La teva filla ja deu ser una experta... he he. Petons

      Elimina
  5. I a mi quenel tofu no em diu res....tot i aixó, la pizza fa molt bona pinta!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així torradet encara queda prou bo, Gemma! Prova-ho i em dius. Petons!

      Elimina
  6. Bufff.... Jo vaig adonar-me que la pizza m'agradava quan vaig començar a fer-ne jo la massa! Abans m'aburrien... Em cansaven... I el tofu? A mi el tofu m'agrada molt! Quan he vist la recepta m'ha caigut el món els peus... No m'ho facis això, que haig d'estudiar! jejeje

    Per cert, fes una ullada al meu blog, avui he penjat una recepta que crec que et pot interessar! ;)

    ResponElimina
  7. Quina gran vegetariana!!!
    La massa es veu cruixent. Si la faig a casa volarà
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, no del tot, el peix m'agrada molt! I la carn una mica... o sigui, vegetariana descafeïnada... he he. Petonet!

      Elimina
  8. Una idea molt bona, no ho he provat mai. I això que a casa el tofú sí que ens agrada, tot és qüestió de cuinar-lo bé. A més, el tofu fumat trobo que és prou gustós, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. si el tofu i la samfaina ja m'agraden per si sols...amb la ppizza i olives negres...l'has ben encertat!! una pizza ideal per mi!! petons

      Elimina
  9. una pizza original, zencilla i boniiiiiiiiiisima

    ResponElimina
  10. No lo he probado nunca, pero la verdad es que tiene una pinta estupenda.. Bss

    ResponElimina
  11. Doncs mira, no se m'havia acudit mai, però tinc amics que els agrada molt, així que serà per tenir en compte,no?. A reveure Marina!

    ResponElimina
  12. Quin conjunt de ingredients més bons... una pizza amb molt de color i sabor.

    Bon cap de setmana
    Bona revetlla

    ResponElimina
  13. El tofu,es que me apasiona y mira por donde que no se me ocurrió ponerlo en las pizzas.Así que me voy con la idea,me encanta MArina ;))
    Muchas gracias!!

    UN saludo

    ResponElimina
  14. Marina guapa!!! estic ja mig de vacances i miro poc els blogs però aquesta recepta m´ha encantat!!! petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...