dilluns, 13 de maig del 2013

XI Fira Modernista de Terrassa. Diumenge, 12 de maig

Aquest passat cap de setmana s'ha celebrat la XI FIRA MODERNISTA DE TERRASSA. Durant aquests dos dies, la ciutat s'ha  transformat per fer-nos retornar a la Terrassa de finals del segle XIX i principis del XX. Hi ha hagut activitats per donar i vendre, per a  petits i grans i, és clar, per a gourmets com molts de nosaltres. Oi? Avui us faig un petit resum de l'experiència que vam viure diumenge.


D'entrada, només arribar, ens vam topar de morros amb una exposició de vehicles d'època, que eren una meravella. Ben cuidats, d'estils ben peculiars. Uns cotxes que, més tard, també iniciarien un itinerari per la ciutat, perquè tothom pogués veure'ls en moviment. Aquí en teniu un tast:





També hi havia exposició de motos d'època i bicicletes:


A continuació, ens vam endinsar pel carreró de la dreta, cap al Mercat de la Independència. Allí ens vam trobar amb les primeres parades, d'entitats, dedicades als tallers amb flors boscanes, i altres productes alimentaris. Per allà també vam cconèixer la Torre Palau i l'Ajuntament, on faríem la primera degustació del dia...




Aquesta és la part de la Terrassa Gastronòmica, on dissabte es va poder tastar la botifarra terregada, una botifarra cuita, totalment natural i sense cap aditiu, creada per Artur Martínez (cuiner) i Xavier Casanovas (cansalader). Diumenge vam tastar el CIGRÓ MENUT, un producte autòcton i de qualitat fruit del treball dels pagesos de la Cooperativa Coagsa. Es cultiven, sobretot, al Parc Agrari de Sabadell. És un producte de secà que es recull a principis de juliol. Se'n podien degustar platets, per 25 cèntims. I aquest és l'aspecte que tenia el cigró, cuit amb cansalada...



Vam aprofitar-ho i també vam comprar una mica de botifarra terregada. Que per cert vam trobar que venien molt cara, per 8 euros la unitat.


Després, vam seguir el recorregut tot contemplant disfresses d'època i altres decoracions als carrers. Aquesta va ser, sense dubte, una de les coses que ens va cridar l'atenció, la quantitat de gent que anava disfressada!!


Ens vam dirigir cap al Parc de Sant Jordi, a l'esquerra de la Rambla, on hi ha la magnífica Masia Freixa, una masia modernista espectacular (que he de reconèixer que no havia vist mai, tot i viure a la ciutat veïna..). Allí mateix, un grup d'artesans reproduïen alguns dels oficis que encara sobreviuen: el ferrer, el luthier, el ceramista, el vidrier, etc...


Genial. I després, la visita a la Masia Freixa, que durant aquests dos dies es va obrir al públic general.


Un cop visitada la masia i els jardins que la rodegen (no us ho perdeu, que valen la pena), vam seguir el recorregut cap a la Rambla altre cop, on hi trobaríem les parades d'aliments artesans. Aquesta part ens interessava... Però a mig camí, ens vam trobar encara amb un altre espectacle. Carns rostides a plena llum del dia. Però carn, carn, cuixes gegants com aquestes:


Ara sí, després del festival de carn, cap a les parades de menjar! No és cap novetat que les parades d'aquest tipus totes s'assemblen. Però en aquest cas, la gràcia era que els paradistes anaven TOTS D'ÈPOCA. Fantàstic. Aquí en teniu un resum:




I ja per acabar... vam decidir posar un punt i final especial. alguns restauradors de Terrassa també s'han adherit a la iniciativa de la Fira Modernista, oferint un Vermut Modernista ben  bo. Així vam acabar la nostra estada a Terrassa en un dia que, sense dubte, ens ha mostrat la cocapital vallesana (Vallès Occidental) des d'un altre prisme. Un diumenge per desconnectar molt productiu. I per desconnectar! Enhorabona per la inicitativa als organitzadors.



















18 comentaris:

  1. Nosaltres al sortir amb el cotxe també vem anar a petar al parc on rostien la carn. Em vaig quedar un moment embadalit i fins i tot em van haver de pitar els cotxes del darrera.. hehehehe

    ResponElimina
  2. Hola Marina!!

    He mirat amb lupa les fotos per si sortia a alguna, que vivint a Terrassa vam anar tots dos dies a la fira, però no m'has 'capturat' a cap, jeje!!

    Molt bon reportatge, com tots els que fas!!

    Petons, i bon inici de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho sabia, que fossis de Terrassa! Quina llàstima que no ens trobéssim!! Un altre dia ens avisem!

      Elimina
  3. Que bonica la fira, i tota d'època! La taula que més m'agrada es la de les infermeres, serà que ve de professió ;•)

    ResponElimina
  4. És sens dubte la festa més maca (i esperada) que organitzem a Terrassa!!
    Me n'alegro que us hagi agradat! :)

    Molts petons!

    ResponElimina
  5. M'agraden molt les fires. Quin goig que feien els cotxes i les bicis antigues, i les parades dels oficis, jo sempre hi perdo molt de temps en aquestes. Veig que vas aprofitar be el cap de setmana. Jo vaig estar a la fira de Sant Ponç, aquí a Barcelona, per comprar tot de coses aromàtiques i dolçes. Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Marina, que bé que us ho passeu, m'encanta el Vermut modernista i m'apunto això de la Masia Freixa!!! I ja se sap, comprar a fires sempre surt car (quina ràbia, no??)!!
    Ptns

    ResponElimina
  7. Un reportatge fantàstic Marina!! I quina fira més maca, no la coneixia i després de veure les fotografies m'hagués agradat anar-hi :) Ara ja ho sabré per la propera vegada!

    Petons guapa i bona setmana!

    ResponElimina
  8. Una fira molt interessant, que no coneixíem. Un reportatge fantàstic com tots els teus, la tindrem en compte per l’any vinent
    Petons

    ResponElimina
  9. Hola??? M´ho vaig passar teta! I coincideixo amb tu en el fet que em va impressionar la quantitat de gent vestida d' època amb uns vestits dignes d' admirar.... Un dia fantàstic!

    ResponElimina
  10. M'agrade passejar per les fires ambientades en atres époques, medievals o renaixentistes. Molt espectacular veure a la gent vestida de l'época.
    Vas aprofitar molt bé el matí.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Qué buena entrada Mar, muy interesante, me has tenido leyendo todo de principio a fin, me encantó!
    Un besito

    ResponElimina
  12. MArina, ets la millor reportera culinària i festiva del món mundial!

    ResponElimina
  13. Marina, el Sábado había unas tapas de butifarra esparracada muy rica, que repetí varias veces, y los garbanzos buenísimos.
    Felicidades por tu reportaje y las buenas fotos que has puesto.
    Petons.

    ResponElimina
  14. este año no me pude acercar pero al menos ya he visto algo, gracias a tu super reportaje,gracias por compartirlo
    peto

    ResponElimina
  15. m'hagués encantat anar-hi però aquest cap de setmana hi havien tantes acticitats que no hem donat a l'abast! petonets guapa

    ResponElimina
  16. Saps que en onze edicions no he anat mai a la fira modernista?? No tinc cap excusa, ho sé :( Però és que per una de Sabadell, això d'anar a Terrassa... je je je... :)
    Segur que va resultar un diumenge molt entretingut!

    ResponElimina
  17. Quina entrada mès bonica...tu debias passar estupendament bè...gracias per compartir tantas fotos...es tot molt bonic.
    Petonets.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...