dimarts, 9 d’octubre del 2012

Galetes de carbassa


Darrerament, m'he posat a fer galetes. De gustos i maneres diferents. La veritat és que resulta gratificant llevar-se de bon matí, sense gaire ganes de res, i trobar-les allí, com si et diguessin: menja'm, menja'm! Les galetes casolanes no tenen res a veure amb les que podem trobar al supermercat, sense desmerèixer-ne algunes, que també són ben bones, però que no desprenen l'aroma d'unes bones galetes fetes a casa. Les d'avui, a més, em serveixen per participar a la Recepta del 15, que com cada mes proposen Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta

El punt de partida d'aquesta recepta va ser el web www.receptes.cat, tot i que a mesura que avançava n'anava canviant les quantitats i alguns ingredients. Total, que finalment podria dir que la recepta és made in Marina o que, si més no, no l'he vist a cap altre lloc. Anem al gra, i comencem a fer galetes?

Ingredients (per unes 35- 40 galetes):
3 ous
75 g de mantega
150 g de sucre
200 g de farina 
100 g de purè de carbassa


El que fem primer és  posar el forn a preescalfar, a 200 ºC. A continuació, barregem la mantega (pomada) amb el sucre. I hi afegim els ous.


Un cop ho tenim ben barrejat també hi afegim el purè de carbassa. Aquest purè l'he fet coent la carbassa trossejada al microones i després l'he triturat amb la batedora.


Ho remenem bé, fins que la massa quedi homogènia.


I, finalment, hi anem incorporant la farina, a poc a poc.


Ara, per fer les galetes, agafem una cullerada de la massa i la disposem sobre el silpat.


Probablement, no ens cabran totes les galetes en una sola fornada, així que anirem repetint l'operació diverses vegades, fins que se'ns acabi. A mi me n'hi van cabre 9 per fornada. Les coem a 200 ºC de temperatura durant uns 5-7 minuts. Són ràpides. Ens adonarem que ja són cuites quan, encara dins el forn, veiem que els marges comencen a agafar un color torradet. Les traurem i farem les següents. El resultat serà el d'unes galetes flonges, similars al melindro, però de gust més fort. 



I si volem fer-ho més complet, aquestes galetes (com els melindros) són boníssimes sucades amb una bona xocolata desfeta!


Bé, doncs aquesta és la meva proposta. I si voleu una altra recepta amb carbassa, també us enllaço la 
Tatin de carbassa i pinyons, publicada en aquest mateix bloc fa uns mesos. 


I abans de marxar us deixo un web  on podreu escoltar la recepta:





+

I, ja que aquest mes puc, també participo al Memòries d'una cuinera amb aquesta recepta, ja que aquest mes d'octubre està dedicat a les GALETES!!













67 comentaris:

  1. Sempre són més bones si le sfas tu (no se si perquè ho són de per si o perquè sents aquell amor de mare que te les fa veure "les més bones del món" jeje). Una proposta senzilla amb un dels meus ingredients estrella! ;)

    ResponElimina
  2. Mira que hay recetas con calabaza, mi madre estará contenta. Y tienes toda la razón, nada como unas galletas caseras, qué ricas!! petons.

    ResponElimina
  3. Ai, jo encara m'he posar les piles amb la recepta del 15... a veure si hi arribo a temps aquest mes. Aquestes galetes deuen ser un vici... Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja ho poden ser, ja, perquè me'n van sortir moltes!! Unes 40...!!!

      Elimina
  4. Grrrr!!! Uauuuhh!! Quina passada!! Es l'hora d'esmorzar, que me n'envies un parell??

    Ains, tinc carbassa a casa, que puc copiar-te-la??? :)

    Petons!!

    ResponElimina
  5. Hola Marina! fa molt bona pinta! tinc un parell de dubtes, la mantega com la desfàs per a que quedi pomada i no líquida? i l'altra qüestió és si en un forn de gas també les puc fer, ja que el tema magdalenes, després de 3 intents, he decidit deixar-ho estar per quan en tingui un d'elèctric!! si he de coure de dalt, s'ha de deixar obert el forn (molt modern! ;) )

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs perquè quedi pomada només cal que la posis un minut al microones. Després la treus i la remenes una mica amb una cullera. Però sí és líquida tampoc no has de patir, la deixes refredar a fora una mica i ja està. La qüestió és que quan la barregis amb el sucre no cremi. I això del forn de gas, jo crec que t'anirà bé igual, perquè aquestes galetes només necessiten uns pocs minuts, i no cal que llevin. T'ho he aclarit? Petons

      Elimina
  6. Como me puedo resistir a ellas mojando así en chocolate!! Besos :)

    ResponElimina
  7. Hummmmmmmmmmmmmmm ja cal que corri o no em deixareu elaboracions per fer, hehe.
    Bones, bones!

    ResponElimina
  8. Doncs mira, també serveix pel Memòries!;)
    Només he tastat una recepta de carbassa en dolç i em va sorprendre moltíssim.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, podria, però pel Memòries ja en tinc una altra pensada... hi hi hi

      Elimina
  9. Ohhhhhh que sabor tan peculiar tienen que tener estas galletas, besos.

    ResponElimina
  10. Quina gana m'ha entrat al veure la última foto.... i això que acabo de dinar! La veritat és que em pica la curiositat saber quin gustet han de tenir aquestes galetes, amn el que m'arriba a agradar la carbassa mare meva...
    Petons!

    ResponElimina
  11. quina recepta més original, galetes de carbassa, no hi hagués pensat mai, i mira que tenen bona pinta ehh! un lleig no li faria pas no! petons

    ResponElimina
  12. Hola guapa tu

    Anoto la teva formula, mai les he fet de carbassa, quina bona pinta, hummm
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  13. Mai he fet cap recepta dolça amb carbassa. A veure si ' animo amb aquestes fantàstiques galetes.

    ResponElimina
  14. Ja saps que sóc fan de TOT el què porta carbassa, així que aquestes galetes em semblen delicioses. A més les trobo molt originals, no se m'hauria acudit mai fer galetes de carbassa!
    Per cert, felicitats per l'èxit de divendres!!!!!! :)

    ResponElimina
  15. Que delicia!!, la calabaza es un ingrediente que no deja de sorprenderme. Las galletas tienen que tener un sabor muy especial. Besos desde Cocina con Marta!!

    ResponElimina
  16. Li deu donar un toc especial la carabassa... que bones!!! Petons

    ResponElimina
  17. Al veure la primera foto he pensat amb una tassa de xocolata i ja veig que ho he encertat. Han de ser molt bones per ho que expliques.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Caram, que originals i que bones!! Jo aquesta tardor estic redescobrint la carbassa i estic fent plats que no havia fet mai!! Es tan bona... Petonets

    ResponElimina
  19. Tenen de ser molt bones!!!un pas a pas fantàstic.

    ResponElimina
  20. Unes galetes bonissimes, ..........a més casolanes tenen el èxit assegurat:
    petons

    ResponElimina
  21. Que galletas tan buenas, como lo casero no hay nada.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  22. Podriem dir q has fet un mix de la recepra del 15 amb ls galetes de Memories!! jeje!!
    A mi personalment la carbassa em costa, és un ingredient q no utilitzo habitualment a la cuina, però suposo q és x tradició xq ben bona q és!
    i aqts galetes sembla q hagin de ser molt bones!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! Sí, un mix. Però per la recepta de Memòries ja en faré una altra... ara estic a tope amb les galetes!! ha ha. Petons

      Elimina
  23. Ja comencem a trobar carbassa per tots els blogs! es nota que arriba la tardor.... I aquestes galetes fan una fila.... s'hauran de provar! se m'acumula feina!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí... que bonica és la tardor, m'encanta!!! petons, neus

      Elimina
  24. Sóc un devorador de galetes, i m'encanta la carbassa, així que aquesta recepta que mescla les dues coses, deu ser boníssima.
    Gràcies per una altra recepta genial!!!
    Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, Manel! Encantada que t'hagi agradat! Ara ja sou a casa?

      Elimina
  25. mmm Marina, qeu bones les galetes!!!! i mira tambè et poden servir pel recull de Memòries d'una Cuinera..jejeje
    En serio, a més no havia vist mai galetes amb carbassa, si pastissos però no galetes!

    ResponElimina
  26. Quina casualitat, Marina, també n'he fet unes de carbassa, però especiades (les publicaré a final de mes)
    La carbassa és la protagonista del mes, sens dubte, s'hi poden fer tantes coses!

    Petons ;-)

    ResponElimina
  27. Aquest format de galeta, lleugera estil teula és la que més m'agrada i aquestes de carbassa han de ser molt bones!! I la tassa de xocolata que no hi falti! A mi també m'encanta l'olor que desprenen les galetes fetes a casa. Quan les tens al forn perfumen tota la casa!

    Molts petons Marina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. sí, nuni, són molt lleugeres aquestes. La veritat és que una galeta no ha de ser per força embafosa, oi? Gràcies per la visita. Petonets!

      Elimina
  28. Un veritable 2x1... molt bona proposta pels dos reptes!!! han de tenir un gustet molt bo a carbassa, les faré que en tinc moltes i molt grans.. petons,

    ResponElimina
  29. jeje ets genial, el memòries d'una cuinera i la recepta del 15 en una sola recepta! i t'ha quedat espectacular! nosaltres teniem una mica de puré de carbassa a la nevera...ja sabem què en farem amb ell!!!

    petonets!

    ResponElimina
  30. Apa, com m'agrada que una recepta tan bona com aquestes originals galetes, comparteixi repte amb els meus estimats del Memòries! jejeje
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser com casualitat però em va encantar que poguessiu coincidir, sí!! Gràcies pel repte, m'ha encantat com pots veure!! Petons, Sandra.

      Elimina
  31. Mira què bé!!! Has pogut aprofitar la recepta per partida doble... Fan molta menjera.!!!

    ResponElimina
  32. amb carbassa? m'encanta Marina!!! me les enduc pel recopilaori. gràcies guapa!

    ResponElimina
  33. Ahir vaig obrir una carabassa enorme... són un bon suggeriment!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...