Aquesta d'avui és una recepta sana, fàcil i boníssima. Si el peix és fresc en gaudireu sempre, encara que no sigueu molt hàbils a la cuina.
ORADA: Avui he triat l'orada, un peix que s'identifica fàcilment per la franja daurada que té al front. Són peixos d'hàbits costaners que sols o en petits grups es mouen sobre fons de roca, de sorra, de
conglomerats, o d'algues. Viuen entre els 2 metres i 250 metres de fondària. Es capturen amb diferents arts: arrossegament, tresmall, ormeigs
d'hams i, en certes èpoques, amb encerclament. És una espècie molt desitjada pels pescadors esportius, que
al capvespre i amb les canyes intenten posar l'esquer a l'abast de les
orades que s'apropen a la platja. També és presa freqüent dels submarinistes
recreatius amb fusell.
Doncs bé, ara que ja coneixem una mica més bé el nostre peix protagonista... anem amb la recepta.
Ingredients:
1 orada d'uns 400 g
2-3 patates
100 g de carbassa (aprox.)
1 ceba de figueres
olives negres d'aragó
1 llimona
Vi blanc, opcional
Oli, sal i pebre
Comencem a preparar la recepta pelant les patates i la carbassa. Després, les tallem amb l'ajut d'una mandolina, que ens quedin tallades ben fines. Fem el mateix amb la ceba. Ho disposem en una safata per anar al forn, ho reguem amb una mica d'oli i ho salpebrem.
A continuació, preescalfem el forn a 200 ºC. Després ja l'abaixarem. Seguim el procés fent tres talls al llom de l'orada, on hi col·locarem els talls de llimona. Col·loquem el peix a la safata, el salpebrem, hi afegim les olives i ho reguem amb la resta del suc de llimona que ens queda. També hi podem afegir un got de vi blanc, si voleu les verdures més aromàtiques.
Per coure-ho al forn, primer només enfornem les verdures (patates, ceba, carbassa) i, al cap de 10 minuts, hi incorporem el peix. Això ho fem perquè les verdures necessiten més temps per coure's, mentre que l'orada és millor que no cogui massa estona. En total, uns 25 minuts de cocció. El traiem del forn, el filategem i el servim amb l'acompanyament.
me encanta la dorada y es una manera deliciosa de comerla.
ResponEliminame quedo de seguidor ya q he descubierto el blog y veo cosas muy interesantes.
saludos
Encantada de saludar-te, Mou! Fins aviat!
EliminaUmmmmm!!! m'encanta!!!
ResponEliminaPetonets
Que bona l'orada i amb el toc de la carbassa i de les olivas ha de quedar boníssima!
ResponEliminaUn petó!
Aquests plats tant senzills són els millors!! i són molt còmodes de fer, al forn i al punt! petó
ResponEliminaQue bien queda la dorada al horno con las patatitas. Besos!
ResponEliminaAna
Hace tiempo que no hago pescado al horno, me has dado una idea.Besos.
ResponEliminai tan si sana, facil, bonissima i que m'encanta!!! ara me n'has fet venir ganes....a veure si aviat en compro! petonets
ResponEliminaM'agrada molt el peix al forn, amb patates però mai li he posat carbassa, serà qüestió de provar-ho
ResponEliminaM'agradat molt la teva informació respecte a la Orada.
ResponEliminaJo fa pocs díes també en vaig fer.
Es boníssima.
Petons
El peix al forn és d'aquells plats que sempre compensa de fer: ben fàcils, pràcticament es fan sols, i queden boníssims! Mai no he provat de fer-ho amb carabassa. Molt bona!
ResponEliminaMarta
una de las mejores maneras de saborear la dorada ,me encanta
ResponEliminapeto
Acostumo fer-la al forn amb patates, ara ja tinc una altre opció, possar carbassa i olives d'Aragó que m'agraden molt. Gràcies Marina.
ResponEliminaPetons.
Un peix fàcil de trobar i que així queda boníssim, però la propera vegada i posaré carbassa
ResponEliminaPetons
Boníssim el peix el forn, de les millors maneres, i amb lo gustos que és la orada!!! Petonets
ResponElimina