Aquestes són les postres que vaig preparar la setmana passada i que em van servir per estrenar un dels regals del Manel, un bufador o cremador de crema cremada. Fins ara, les meves cremes eren cremades amb l'estri clàssic metàl·lic i esfèric. Però jo crec que amb aquest nou utensili les possibilitats són més grans, perquè per exemple les postres d'avui no les hagués pogut fer pas amb aquell aparell pesant i rodó.
La gràcia d'aquestes postres també és el gust de la crema, un punt especiada amb clau i pebre, i aromatitzada amb vainilla natural perquè ens recordi la natilla. El pebre, amb les maduixes, hi queda molt bé, de veritat, si no l'heu combinat mai intenteu-ho que us agradarà, em fa l'efecte. Som-hi:
Ingredients:
Maduixots frescos
1 got de llet
1 ou
1 c. sopera de maizena
2-3 c. de sucre (depèn de si voleu una crema molt o poc dolça)
pebre rosa en gra
2-3 claus d'olor
1/2 beina de vainilla
Comcencem preparant la crema. Posem una part de la llet freda en un bol hi hi batem l'ou i hi afegim la maizena, barrejant bé fins que no hi quedi cap grumoll. A continuació, posem a bullir la resta de la llet amb el sucre, hi afegim la beina de vainilla amb la carn, els claus d'olor i el pebre. Quan ja ha infusionat, retirem aquesta llet del foc, la deixem atemperar una mica, i hi incorporem la llet amb l'ou batut i la maizena. Fent-ho d'aquesta manera, evitarem que l'ou qualli massa depressa per efecte de la calor.
Encara abans de tornar a posar la barreja de crema al foc, colarem totes les impureses que ens hi hagin pogut quedar, i així també en traurem el pebre, la vainilla i el clau, que com que ja han infusionat ja hauran fet la seva feina aromatitzant la crema.
Deixem la crema al foc fins que espesseixi, però ja veureu que no us queda molt i molt espessa, ja que en aquest cas no estem buscant una crema pastissera, sinó una sopa de crema, lleugera i líquida. Un cop la tenim, parem el foc i la col·loquem en un plat una mica fondo, i l'omplim amb la crema amb un gruix de 1/2 a 1 cm. La deixem refredar.
Ara, anem a preparar els maduixots. Els rentem bé i tallem i guardem les cues, que també les farem servir per a decorar, ja ben netes. Laminem els maduixots.
I ara, anem col·locant les làmines de maduixot a sobre de la crema, fent el dibuix que més ens agradi.
Quan haguem acabat, hi escampem una mica de sucre per sobre. I cremem amb el bufador:
Ho deixem reposar 10 minuts a la nevera i, en el moment de servir-ho, ho acompanyem amb un parell de pastes o unes neules. I ja ho tindrem a punt per menjar!
preciosa foto que fa venir moooolta gana de menjar-se aquesta crema especiada...hummmm!
ResponEliminasembla deliciosa, s'haura de tastar ara que disposem de maduixots tan bons al mercat!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Una orgia dins un plat!
ResponEliminaUn postre bien atractivo, y unas fotos preciosas.
ResponEliminaUn abrazo.
Blanca de JUEGO DE SABORES
Quina bona pinta té!! Ficaria la cullera ara mateix!
ResponEliminaPetons!
Marina quin plat tan macu t'ha quedat !! El bufador va molt bé, jo el tinc a pendents. Una amiga de la meva filla hem va deixar probar el seu i quina diferencia del aparell rodo.
ResponEliminaPetons
Delicius Marina! Ptons
ResponEliminaClau, pebre i vainilla, m'encanta aquesta combinació d'aromes per la crema. Genial. Petons.
ResponEliminaQuina passada de postres!!! Espècies a la crema...s'ha de provar! I quina passada de fotos! Immillorable tot plegat! Petons!
ResponEliminaQuina passada de postres!!! Espècies a la crema...s'ha de provar! I quina passada de fotos! Immillorable tot plegat! Petons!
ResponEliminacaram, quin bon regal! Ja veuràs com el faràs servir :)
ResponEliminaLa combinació de crema i fruita m'encanta!
(per cert, molt bé el canvi de nom, que la creme brulée no porta maizena i es cou al forn, je je je...)
Quienes postres més només. Fantástica combinación de fruita, crema i espècies. Enhorabona!!!
ResponEliminaun regalo fantastico y lo has estrenado por todo lo alto, se ve riquisimo, bicos
ResponEliminaBonísim el punt de les espècies!!! Molt bona recepta per estrenar el bufador. Petons!
ResponEliminaUna presentació ben maca Marina, no m'imagino el sabor amb les espécies, però igualment ha de ser molt bo.
ResponEliminaJa veuràs que bé et va el bufador.
Petons.
Una presentacion muy bonita ademas de buena y buen regalo este quemador¡¡
ResponEliminaBona setmana
Peto
M'encanta el toc de vainilla!
ResponEliminaM'ha agradat molt el toc de les espècies que li han donat Marina, segur que hi queden molt i molt bé, ja ho provaré! I amb els maduixots, boníssim! Són el toc final perfecte i amb una presentació molt bonica :)
ResponEliminaI estic amb tu, aquests bufadors van genial ;)
Una abraçada!
Quina combinació tant bona, m'encanta! petons
ResponEliminaQuè original amb els claus i el pebre rosa. Marta
ResponEliminaMe encanta esta receta, te ha quedado con un aspecto maravilloso.
ResponEliminaBesos