dissabte, 29 de març del 2014

Crema cremada especiada amb vainilla i maduixots



Aquestes són les postres que vaig preparar la setmana passada i que em van servir per estrenar un dels regals del Manel, un bufador o cremador de crema cremada. Fins ara, les meves cremes eren cremades amb l'estri clàssic metàl·lic i esfèric. Però jo crec que amb aquest nou utensili les possibilitats són més grans, perquè per exemple les postres d'avui no les hagués pogut fer pas amb aquell aparell pesant i rodó. 

La gràcia d'aquestes postres també és el gust de la crema, un punt especiada amb clau i pebre, i aromatitzada amb vainilla natural perquè ens recordi la natilla. El pebre, amb les maduixes, hi queda molt bé, de veritat, si no l'heu combinat mai intenteu-ho que us agradarà, em fa l'efecte. Som-hi:

Ingredients:
Maduixots frescos
1 got de llet
1 ou
1 c. sopera de maizena
2-3 c. de sucre (depèn de si voleu una crema molt o poc dolça)
pebre rosa en gra
2-3 claus d'olor
1/2 beina de vainilla


Comcencem preparant la crema. Posem una part de la llet freda en un bol hi hi batem l'ou i hi afegim la maizena, barrejant bé fins que no hi quedi cap grumoll. A continuació, posem a bullir la resta de la llet amb el sucre, hi afegim la beina de vainilla amb la carn, els claus d'olor i el pebre. Quan ja ha infusionat, retirem aquesta llet del foc, la deixem atemperar una mica, i hi incorporem la llet amb l'ou batut i la maizena. Fent-ho d'aquesta manera, evitarem que l'ou qualli massa depressa per efecte de la calor. 


Encara abans de tornar a posar la barreja de crema al foc, colarem totes les impureses que ens hi hagin pogut quedar, i així també en traurem el pebre, la vainilla i el clau, que com que ja han infusionat ja hauran fet la seva feina aromatitzant la crema. 


Deixem la crema al foc fins que espesseixi, però ja veureu que no us queda molt i molt espessa, ja que en aquest cas no estem buscant una crema pastissera, sinó una sopa de crema, lleugera i líquida. Un cop la tenim, parem el foc i la col·loquem en un plat una mica fondo, i l'omplim amb la crema amb un gruix de 1/2 a 1 cm. La deixem refredar. 


Ara, anem a preparar els maduixots. Els rentem bé i tallem i guardem les cues, que també les farem servir per a decorar, ja ben netes. Laminem els maduixots. 


I ara, anem col·locant les làmines de maduixot a sobre de la crema, fent el dibuix que més ens agradi.


Quan haguem acabat, hi escampem una mica de sucre per sobre. I cremem amb el bufador:



Ho deixem reposar 10 minuts a la nevera i, en el moment de servir-ho, ho acompanyem amb un parell de pastes o unes neules. I ja ho tindrem a punt per menjar!







21 comentaris:

  1. preciosa foto que fa venir moooolta gana de menjar-se aquesta crema especiada...hummmm!

    ResponElimina
  2. sembla deliciosa, s'haura de tastar ara que disposem de maduixots tan bons al mercat!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/


    ResponElimina
  3. Un postre bien atractivo, y unas fotos preciosas.
    Un abrazo.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta té!! Ficaria la cullera ara mateix!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Marina quin plat tan macu t'ha quedat !! El bufador va molt bé, jo el tinc a pendents. Una amiga de la meva filla hem va deixar probar el seu i quina diferencia del aparell rodo.
    Petons

    ResponElimina
  6. Clau, pebre i vainilla, m'encanta aquesta combinació d'aromes per la crema. Genial. Petons.

    ResponElimina
  7. Quina passada de postres!!! Espècies a la crema...s'ha de provar! I quina passada de fotos! Immillorable tot plegat! Petons!

    ResponElimina
  8. Quina passada de postres!!! Espècies a la crema...s'ha de provar! I quina passada de fotos! Immillorable tot plegat! Petons!

    ResponElimina
  9. caram, quin bon regal! Ja veuràs com el faràs servir :)
    La combinació de crema i fruita m'encanta!

    (per cert, molt bé el canvi de nom, que la creme brulée no porta maizena i es cou al forn, je je je...)

    ResponElimina
  10. Quienes postres més només. Fantástica combinación de fruita, crema i espècies. Enhorabona!!!

    ResponElimina
  11. un regalo fantastico y lo has estrenado por todo lo alto, se ve riquisimo, bicos

    ResponElimina
  12. Bonísim el punt de les espècies!!! Molt bona recepta per estrenar el bufador. Petons!

    ResponElimina
  13. Una presentació ben maca Marina, no m'imagino el sabor amb les espécies, però igualment ha de ser molt bo.
    Ja veuràs que bé et va el bufador.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Una presentacion muy bonita ademas de buena y buen regalo este quemador¡¡
    Bona setmana
    Peto

    ResponElimina
  15. M'ha agradat molt el toc de les espècies que li han donat Marina, segur que hi queden molt i molt bé, ja ho provaré! I amb els maduixots, boníssim! Són el toc final perfecte i amb una presentació molt bonica :)

    I estic amb tu, aquests bufadors van genial ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  16. Quina combinació tant bona, m'encanta! petons

    ResponElimina
  17. Què original amb els claus i el pebre rosa. Marta

    ResponElimina
  18. Me encanta esta receta, te ha quedado con un aspecto maravilloso.
    Besos

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...