Enguany, uns quants bloguers vam començar les vacances de Setmana Santa amb un Taller d'en Pep Nogué a BonPreu, al carrer Sicília de Barcelona. Certament, no hi ha res millor que començar les vacances cuinant! Aquesta vegada, respecte d'altres tallers, en Pep va permetre'ns la possibilitat de tocar matèria, d'ajudar-lo en la preparació de les receptes, de fer-li de "pinxe", com en diríem. Esperem que Bonpreu decideixi repetir l'experiència perquè els que hi vam assistir no només ens ho vam passar molt bé sinó que en vam treure molt profit. Així ho vam manifestar a en Pep, també.
Aquestes són les receptes que van resultar exitoses al taller:
Aquestes són les receptes que van resultar exitoses al taller:
Brou de gambes amb faves i pèsols
Salmó lleugerament fumat amb bròquil marinat
Tartar d'ànec
Magret d'ànec amb salsa agredolça de maduixots del Maresme
Bombó de fuet caramelitzat
Pep Nogué, el xef
De totes les receptes, en vaig triar una per fer a casa, la de la coliflor marinada, que va tenir tant d'èxit entre els assistents. Us l'explico al final. Aquestes són algunes de les fotos que resumeixen el taller. Aquí he d'agrair la impagable col·laboració de la Cristina de Bufet de Postres, perquè va ser ella qui va fer de fotògraf, ja que a mi em va tocar la feina de fer de PINXE, una tasca molt divertida, al costat del Pep, tot s'ha de dir...
En Joan i l'Àngels de La Cuina dels àngels, la Laura de Cuinejar, la Maria de Pa amb tomàquet i altres bloguers repel·len faves...
En Jordi escolta les explicacions d'en Pep.
Aquesta sóc jo, ajudant en Pep a preparar els ingredients per les receptes.
Aquesta és la coliflor marinada que vam preparar (us explico la recepta al final)
Filatejant el magret i picant les culates pel tartar
Caramelitzant el fuet amb sucre
Els maduixots (fraguas, per en Pep), un cop tallats a quarts. Les faves repel·lades, una delícia
Magret filatejat, coliflor marinant-se, magret trinxat pel tartar.
Tomàquet pelat, sense llavors i tallat a la brunoise. Pelant gambes.
Preparació de la base del brou de gambes: faves repel·lades, pèsols escaldats i tomàquet trinxat.
En Pep no para! La Laura i jo mateixa l'ajudem un xic, només un xic!
Afegim el brou a sobre els pèsols, faves i tomàquet. Acabem la sopa amb unes tires de pernil saltat.
Preparem la tapa de salmó amb coliflor, enrotllant una tira de peix, i farcint-la amb la coliflor.
Fem un volta i volta als filets de magret d'ànec i emplatem amb les maduixes, les rostes o greixons de la pell del magret (que hem cuit a part) i ho finalitzem ambel suc dels mateixos greixons caramelitzats amb mirin, mel, salsa de soja i vinagre d'arròs.
Fem el tast, acompanyant-ho amb un bon vi blanc.
I aquí us deixo dues receptes i la que vaig fer a casa:
Tapa d'alvocat, pastanaga i coliflor
Ingredients pel macerat de coliflor:
Coliflor
vinagre d'arròs
sucre
salsa de soja
oli
Acompanyament:
sal
pastanaga
alvocat
Tallem la coliflor en petites floretes. Macerem amb el sucre, la salsa de soja....
el vinagre d'arròs, l'oli... i anem remenant de tan en tan.
Ara, preparem els acompanyaments. Tallem la pastanaga a trossos ben petits i esmicolem l'alvocat.
Anem fent capes, amb l'ajut d'un motlle. A sota, l'alvodcat, al mig, la pastanaga (que salarem). Al capdamunt, la coliflor.
Ho servim decorant-ho amb unes flors de sàlvia i un raig d'oli d'oliva verge extra.
Súper, quina foto més maca, m'encanta aquesta tapa. A veure si m'escapo un dia a fer un taller amb vosaltres. Ara ja començo a veure moltes cares que em sonen. Petons a tots!!!
ResponEliminaApa, quin taller més interesant fent de pinxe. Tot es veu molt bo. Aquesta tapa es llueix molt bé tal i com la presentes, es veu senzilla i original.
ResponEliminaPetons.
Nena, quin reportatge, com es nota l'ofici!!!!!! unas receptes ben bones i fàcils ens va fer el Pep, i amb el caliu que el caracteritza. Petonets, guapa!!!
ResponEliminaSi que va ser un taller molt interessant, nosaltres també varem fer com aperitiu el dia de Pasqua el fuet caramel·litzat i la coliflor i va tenir molt d'èxit. Petons
ResponEliminaQue bé que us ho vareu passar, no? Haig de provar aquesta coliflor té molt bona pinta! La tapa t'ha quedat espectacular Marina, ha de ser boníssima peròa més és molt bonica, m'agraden aquests plats que queden tan estètics... una abraçada guapa!
ResponEliminaQuin taller més profitós Marina! Tot fa venir una salivera... M'agradaria poder assistir a algun taller d'en Pep algun dia ;)
ResponEliminaPetons!
Queden els dies tant junts que no hi ha temps de publicar taller, mones, Sant Jordi... sort del teus post!! Va ser molt interessant, i aquest format de taller és més xulo!!! a veure si en fan més! petons!
ResponEliminaMarina, estàs a tot arreu! que no treballes tu?, jeje.
ResponEliminaI tant, Albert! Sóc periodista. Però aquest taller es va fer en Dijous Sant, era dia festiu! Precisament per això m'hi vaig poder escapar. I tu déu n'hi dó, que cuines molt i molt bé! Tot requereix temps....! petons!
Eliminawooww que bo tot!! em sembla una meravella!! petons
ResponEliminaOstres tu, veient la recepta està clar que vas ben aprofitar el taller! Em quedo amb les ganes de tastar el bombó de fuet caramel·litzat! Petons!
ResponEliminaPerò buenu, buenu...ja no sé a qui li va quedar millor la recepta...M´agradat molt la teva versió.Gràcies per l'esment. I des d'aqui he de dir a tots els altres que la Marina té molta traça a la cuina...si m´hagués tocat a mi en Pep m' hauria fotut fora de la classe...Fent les fotos i observant la Marina he après molt!!! Quin taller més xulo!!
ResponEliminaMarina, menudo reportaje nos has traido!! Y qué bien que lo pasaste, se te nota. bss.
ResponEliminatot bonissim, ple de color i bon gust.
ResponEliminaDéu n'hi dó quin reportatge!!! Una receta molt xula
ResponEliminaEm va fer molta ràbia no poder venir al taller, però enmig de setmana santa... !!! Era de vacances! :(
ResponEliminaJa veig que va ser tot un pexit. Quin luxe poder treballar al costat del Pep!
A veure si tornen a repetir aquests tallers, seria genial!
Me pillo ya de vacaciones, pero si llego air seguro que el Pep me pone de pinche jaja
ResponEliminaTremendo taller sin lugar a dudas
Peto
Quin gust aquests cursos de cuina, jo últimament, ni tinc ni temps de cuinar!
ResponEliminaPetons.
Va ser un taller molt entretingut. A tu et varem tenir tota l'estona d'ajudant del Pep tallant i picant de tot. La recepta fa una pinta impressionant, em sembla que no trigaré a fer-la.
ResponEliminaUna abraçada!