Com ja vai comentar, la setmana passada vaig fer anys. Ja és costum que, quan arriba aquesta data, preparo un petit esmorzar pels companys de feina. Aquesta és la nostra manera de "compensar-nos" la feina que fem, quan hom fa anys convida a un esmorzar, ja sigui de forn, a de súper o casolà. A mi preparar-lo jo mateixa, perquè trobo que té un nosequè diferent i perquè, a més, em fa ballar el cap uns dies, rumiant-hi. Enguany, no he optat per cap pastís cremós, com sí que he fet altres anys, ni cap pastís de pa de pessic. La meva opció va ser fer petits tastets, dolços i salats, perquè cadascú s'agafés la pasta que més li agradés.
Hi ha gent de dolç, hi ha gent de salat. Aquí, tothom va poder escollir el que va voler. Van sortir unes pastetes prou bones. Ja us aviso, d'entrada, que les de més èxit van ser les mini pizzes (salat) i les napolitanes de xocolata blanca (dolç).
En total, hi havia:
Minipizzes
Pastes de formatge i pernil salat
Napolitanes de xocolata negra
Napolitanes de xocolata blanca
Pastes de cabell d'àngel i pinyons.
Ingredients per a les mini pizzes:
Pasta brisa
Formatge ratllat tipus mozzarel·la
Sofregit
Orenga
Agafem un curró i estirem una mica la pasta brisa. Després, amb l'ajut d'un motlle rodó, fem cercles. Els untem amb tomàquet sofregit i, a sobre, hi col·loquem una mica de formatge ratllat. Ho coronem amb orenga i ho enfornem durant 10 minuts a 180 ºC. Les deixem refredar i ja tindrem les pizzes!
Pastes de formatge cremós i pernil salat:
Pasta brisa
Fromatge Quark
Pernil salat
Agafem la pasta brisa i l'estirem una mica amb el corró. Després, fem rotllanes amb l'ajut d'un motlle. Enfornem la pasta brisa, sola. Un cop cuita, intentem esmicolar cada esfera en tres o quatre trosso, perquè sigui fàcil de posar a la boca d'una sola mossegada. Després, l'untem amb formatge. A sobre, hi posem un espiral de pernil salat. Ho podem acabar amb alguna aromàtica, si volem, tipus orenga, anet, sàlvia...
Napolitanes de xocolata negra:
Pasta de full
Xocolata negra fondant
Fideus de xocolata
Agafem la pasta de full i la partim en dues meitats. Hi col·loquem, en una meitat, les preses de xocolata, de llarg a llarg, procurant que a l'hora d'enrotllar la pasta ens quedin ben tapades. Després, amb un ganivet, tallem les porcions. Ho enfornem a 200 ºC durant uns 12 minuts. Després, traiem les napolitanes, les napem amb almíbar i les decorem amb els fideus de xocolata.
Napolitanes de xocolata blanca:
Pasta de full
Xocolata blanca fondant
Sucre llustre
Agafem l'altra meitat de la pasta que hem deixat abans i l'estirem. Fem el mateix que amb les napolitanes de xocolata negra, les col·loquem en fila i enrotllem. Tallem en porcions i enfornem a 200 ºC durant 10-12 minuts, anem controlant el torrat. Després, les traiem, les empolsem amb sucre llustre i ja les tenim a punt.
Pastes de cabell d'àngel i pinyons:
Pasta de full
cabell d'àngel
Pinyons
Estirem la pasta de full i la dividim a tires, de llarg a llarg. Les tornem a tallar, fent petites porcions. A cada una d'elles, hi col·loquem una mic de cabell d'àngel. Finalment, hi disposem els pinyons. Enfornem a 200 ºc durant uns 13-15 minuts.
I ja està, així és com va quedar la safata dolça, un cop col·locada.
Amb aquestes tapes - pastes participo al repte d'aquest mes de Memòries d'una cuinera.
Vist així es veu molt fàcil de fer, clar que, amb les teves mans tampoc m'extranya, jejeje.
ResponEliminaMe'ls demano per a la proper festa a casa :)
Petons!!
Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
Que contentos se pusieron tus compañeros,es una gozada poder degustarlos,todas las propuestas sublimes¡¡
ResponEliminapeto
Doncs de ben segur que els teus companys aquell dia et deurien fer "l'ola"
ResponEliminaMuas
Uau! quina pinta tot,,, abans ho he vist al facebook i em feia por i tot entrar al blog, quina salivera! En dos paraules, im-pressionant! jejejje una abraçada Marina, i per molts anys encara que sigui amb retard, un petonàs virtual!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Marina, qué bien lo hiciste, yo también lo hago para el cumple y les gusta más que comprado. Muy chulas las napolitanas pequeñas. Bss.
ResponEliminaQuin goig de pica-pica, Marina!!!! Com sempre, et superes.
ResponEliminaFelicitats maca!!!!
Ptns i Salut!!!
Us esmorzar de luxe...això és un tiberi de tapes com cal...Em sembla que el teu cumple el deuen esperar els altres per ser obsequiats amb aquesta teca tan deliciosa! Moltíssimes felicitats Marina!
ResponEliminaQuina gran selecció!! M'encanta tot!! Gràcies per les idees! Petons
ResponEliminabonissimes idees!! aquest diumenge vé una amiga a dinar i no se quines tapes acompanyar!! m'has donat idees! petons
ResponEliminaEs que tot té molt bona pinta, per això van tenir tant d'èxit. Les mini pizzes queden molt bufones i fàcils de menjar.
ResponEliminaPetons.
Segur que tot estava boníssim, a més, entrava pels ulls, tan ben presentat. A mí se me'n van els ulls als pastissets de cabell d'àngel... què bons. Petons.
ResponEliminaPer molts anys Marina!! Un super esmorzar!
ResponEliminaMare meva, Marina!! Els teus companys de feina deuen estar encantats de la vida! Per molts anys i una abraçada,
ResponEliminaNatàlia
OOOoohhh!!! Marina, m'ho apunto tot!!! Que tot m'encanta!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Segur que els teus companys de feina van disfrutar amb aquest pica-pica, je je je...
ResponEliminaI molt més pràctic un assortit de pastes, que no pas un pastís gran, oi?
Les napolitanes de xocolata, mmm... no m'estranya que triomfessin!
Segur que has estat elegida la "compi" de l'any" ! M'apunto la idea!! Anna de retallsdecuina.cat
ResponElimina