Fa dos caps de setmana vam fer un dinar a casa els pares del Manel. Com faig de vegades quan em conviden, i sempre està bé portar alguna cosa que completi el dinar, em vaig animar a fer les postres. Aprofito per a fer pastissos quan podem compartir-ho entre uns quants, perquè fa més il·lusió i perquè fer un pastís gran a casa, només per a nosaltres dos, pot ser massa perillós perquè la temptació queda massa a prop, he he he.
Aquesta vegada vaig optar per un pastís cremós de formatge amb maduixots, fet amb motlle de pasta brisa i completat amb una melmelada. La idea original la vaig treure del blog de la Mavi, que em va agradar molt quan el vaig veure, tot i que no és ben bé el mateix pastís, ja que ella feia un cremós amb quesitos i sense massa brisa. I el formatge que vaig fer servir jo és el Quark, un cremós de gust suau que a mi m'encanta per fer postres cremoses, des que l'he descobert, perquè s'assembla al mató però amb un punt salat.
Ingredients:
1 làmina de pasta brisa fresca
1 litre de llet
150 g de sucre
2 sobres de "quajada" en pols
4 ous mitjans
250 g. de formatge Quark
melmelada de maduixots (o gerds)
maduixots frescos
El que fem primer és col·locar la pasta brisa en un motlle per anar al forn, l'apretem bé, la punxem amb una forquilla i l'enfornem uns 7-8 minuts, fins que veiem que ja queda torradeta.
La deixem refredar. Mentrstant, comencem a barrejar tots els ingredients del farcit del pastís: el formatge, els ous, la llet, el sucre, la "quajada". Ho batem bé i ho posem a escalfar, fins que veiem que la crema ja comença a espessir. Aleshores, ho deixem refredar una mica fora del foc i ho aboquem al motlle de pasta brisa, quan aquest ja estigui fred.
Ara, aquest pastís ha de reposar, com a mínm, una hora a la nevera.
A part, triturem bé la melmelada, per si hi hagués quedat algun grumoll o algun troç de fruita sencera, i l'aboquem a sobre de la crema de formatge, un cop aquesta hagi reposat el temps que us he dit.
Ara, tallem els maduixots a làmines i els anem col·locant a sobre, en forma de pètals d'una flor.
Ho tornem a deixar reposar a la nevera una hora més, com a mínim, i ja ho tindem a punt per servir!
Que tarta tan jugosita y rica! las fresas ahora estan en su mejor momento y hay que aprovecharlas y asi estan deliciosas, bicos
ResponEliminaGuapi!!! que deliciosa versión has preparado!!! Te la copieteo ya que esta tarta en el verano es de lo mejorcito que se pueda comer. Me ha encantado y gracias por nombrarme!!
ResponEliminaUn besote
Que ben posadetes totes les maduixes Marina!!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Uff! La pinta és extraordinària!!!! Si em veig capaç, em sembla que ho intentaré!!!
ResponEliminaT'ha quedat espectacular, i té una bona pinta, Mmmm!!!!!
ResponEliminaMmmm!! A mi m'encantes les tartaletes, segur que la provaré de fer en aquest format ;)!
ResponEliminaUau quin pastis més maco! t'ha quedat preciós, espectacular! I a més segur que està boníssim, una abraçada Marina, guapa!
ResponEliminaOstres!, mai havia vist una recepta del pastís de formatge amb quallada. Ho probaré. La presentació és espectacular!
ResponEliminaLa forma de la pasta brisa és perfecta...a mi sempre em queda més alta d'un costat que de l'altre...i el farcit...un esclat de color i sabor! Mmmmm! Segur que vau ser els convidats estrella! Petons!
ResponEliminaOstres quin pecat!!! Fa una pinta deliciosa!! Me l'apunte a "pendents" de totes totes!! :D
ResponEliminam'agrada la massa, la quallada i el quark!! fantastic ehh!! guardat! petons
ResponEliminaLi has tret partit al pastís fotogràficament parlant...je, je,je...és preciós! a mi m´encanta el quark pels pastissos.
ResponEliminaMuy bueno ademas de fotogenica esta tarta¡¡ Yo tambien aprovecho las comidas familiares para hacer tartas porque para dos son demasiada tentación¡¡
ResponEliminapeto
Mmmmm.... quina pinta fa!!!!! I m'apunto a fer cervesetes d'aqui a uns mesos ;-)
ResponEliminaxxxx
A mí també m'agrada el quark pels pastissos de formatge, és suau però amb un puntet àcid que queda molt bé. I aquest pastís, sense forn - llevat de la massa brisa- és ben ràpid de fer I té una presència impecable. Me'l quedo. Petons.
ResponEliminaUna combinació boníssima. Es nota que estem en temporada de maduixes, eh? Je je je...
ResponEliminaMarina, que tarta más espectacular!! Seguro que están deseando invitarte más a menudo, ja, ja. Besos
ResponEliminaMarina t'ha quedat espectacular !!! Ha de ser bonissima !!
ResponEliminaPetons
Un pastís molt bo i vistós. Petons!
ResponEliminaAna
M'encanten els pastissos de formatge i les maduixes!!!! a més t'ha quedat preciosa!!!
ResponEliminapetonets
Quina presentació!!!! t'ha quedat espectacular! i boníssima ja m'ho imagino!!!!
ResponEliminaPetonets!!!
Ostres, molt bona pinta Marina!
ResponEliminaPetons!
Marina, t'ha quedat espectacular!! I segur que deliciós! Cal aprofitar les maduixes, eh?! :)
ResponEliminaPetons
Mmmm quina pinta! I a mi que m'encanten les maduixes i els maduixots!!!!
ResponEliminaB7ssss
Estàs feta una artista!!! Quina preciositat de pastís!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
S'ha d'aprofitar, que les maduixes ja s'acaban!!! Un pastís molt bo Marina!
ResponEliminaLes maduixes queden tan bé amb formatge. deu ser boníssim!
ResponEliminaOhhh em fas agafar "antojo"" Amb un pastis així, que bo!! Petons
ResponEliminaDeliciós, Marina! Passa directament a la llista dels meus imprescindibles. Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat
ResponElimina