Aquests pebrots de tres colors van inspirar la recepta que avui us explico. Els vaig trobar no fa massa a la botiga de verdures de prop de casa, on sovint anem a comprar. Fan gràcia perquè, tot i ser molt similars de mida, són de tres colors: groc, taronja i vermell. Aprofitant que, a més, tenia llentia cuita a la nevera (els qui em seguiu ja sabeu que el llegum, a casa, sempre ens el coem nosaltres), i que també guardava al rebost un pot de conserva de bolets variats de la passada tardor (sobretot, de rovellons), vaig decidir fer-ne un platet que va quedar bonic, bonic, bo, bo. Us l'explico.
Ingredients:
Pebrots tricolors (3 per persona)
Llentia pardina cuita
bolets variats (frescos o en conserva)
Pastanaga
ceba
Llet, mantega, farina, nou moscada, sal (per la beixamel)
formatge ratllat o en pols (pel gratinat)
El que fem primer és treure les llavors dels pebrots i la tapa (la part on s'aguanta la cua).
A continuació, tallem la ceba i la pastanaga a la brunoise, les posem a sofregir en una paella amb una cullerada d'oli. Quan comencin a enrossir, hi afegim els bolets. Seguim remenant. Finalment, també hi incorporem les llenties, remenem bé i deixem reposar, perquè se'ns refredi la barreja.
Aquest serà el farcit dels pebrots, tot i que si ens en sobra, també ens ho podem menjar sol, com acompanyament d'una carn, d'un peix o d'una amanida perquè ja és ben bo.
Ara, farcim els pebrots, amb compte i amb l'ajut d'una cullera. Un cop farcits, els tapem i els disposem en una safata per anar al forn.
Fem la beixamel. Primer desfem la mantega, hi afegim la farina, remenem una mica, hi incorporem la llet, la nou moscada, la sal i no parem de remenar. Fins que la crema sigui espessa, però no molt. Abocarem la beixamel per sobre els pebrots.
Hi afegim formatge en pols per sobre. En aquest cas, parmesà.
Ho enfornem amb la posició dalt i baix durant 5-7 minuts i en posició gratinador durant 3-4 minuts més. I ja ho podem servir!
I si us ha agradat això dels pebrots de colors, aquí teniu una altra recepta que potser us interessarà!
T'han quedat molt macos aquests pebrots! jajaja I el farcit de llenties i bolets, jo me'l menjaria sol i tot, es veu deliciós! Clar que desprès veus els pebrots farcits i no es queden enrera, una recepta fantàstica Marina!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Doncs si bonics, bonics, i bons, bons, tan que els clavaria queixalada ara mateix!
ResponEliminaUna recepta molt original, se la he passat a un amic vegà per que et faci l'onada... Una gran recepta. Un petonàs.
ResponEliminaRealment queda un plat super vistós! Només et faltava un pebrot de color verd :)
ResponEliminaM'agrada el farcit de llenties, molt original i molt gustós.
Un plat molt vistós, i a més amb un farcit original i sa!! un petó!!
ResponEliminaM'agrada molt aquesta proposta vegetal per farcir els pebrots. L'altre dia en vaig veure a la botiga on compro i me'n vaig recordar de tu, perquè ja havies publicat alguna altra recepta amb pebrotets de colors. Un dia d'aquests en compro i els provo. Petons.
ResponEliminaQuina cosa més bona i vistosa!!! La veritat és que fan molta mengera!! Enhorabona!!
ResponEliminaQuins plat amb tant de color! és menja només amb la vista! Sempre que veig pebrots d'aquests al super em venen ganes de comprar-ne però mai m'acabo de decidir... ara ja m'ho pensaré! ;)
ResponEliminaque bonics no?? tan petits no els havia vist mai. el farcit ben complet! prtons
ResponEliminaA mes de bo es un plat molt diveretit, ple de colors....ens dona molta energìa....m'agrada !!!
ResponEliminaPetonetssss.
Que pinta Marina!!! un plato muy bueno y muy vistoso, un rico relleno.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Molt bona pinta, i molt bona idea per a un plat sa, que també convé!
ResponEliminaPetons!
Queden molt ben presentats, i el farcit es deliciós!
ResponEliminaUna abraçada
Yo los encontré una vez en el lidl si los vuelvo a v er hago tu receta, me ha gustado mucho. besicos
ResponElimina