Aquesta pizza que us presento avui és una pizza, com el títol diu, de coliflor. Però no és una pizza que porti coliflor com ingredient, no, sinó que la pizza mateixa, la base, és de coliflor. La recepta base me la va explicar un company de la feina, en Carlos. Ell havia tastat la pizza a casa d'un amic seu i li havia encantat. Per com en parlava, ja feia venir salivera, i vaig tenir clar que, tard o d'hora, intentaria fer-la a casa. El resultat ha estat molt satisfactori, és una pizza que queda boníssima i que, a més, permet un farciment molt variat. En aquest cas, ja ho veieu, he triat un farcit de pernil dolç i verudres. Però, vaja, que això del farcit és cosa de cadascú... i podreu trobar-hi, de ben segur, múltiples combinacions. Us animo a fer-la. Certament, al Manel i a mi ens va encantar i jo crec que no trigarem a repetir-la, ja que encara ens ha sobrat coliflor.
Ingredients per la base de la pizza:
Coliflor trinxada
Formatge ratllat (mozzarela o emental)
1 ou
1 pessic de sal
Ingredients per aquest farcit:
albergínia
ceba morada
pernil dolç
xampinyons
Orenga
La coliflor és un tipus de col obtingut per selecció artificial perquè els brots florals estiguin ben agrupats i tinguin un color blanc. La resta de la planta és molt similar a la col, i també al bròquil, encara que la coliflor és menys soferta, perquè soporta només glaçades lleugeres. No sé encara perquè, però hi ha molta gent que n'hi diu bròquil, de la coliflor... però el bròquil és verd. I també hi ha el romanesco, que és una altra varietat però amb estructura piramidal. Una manera molt clàssica de preparar la coliflor és gratinada al forn, tal i com teniu explicat a la recepta del blog, aquí.
Base de la pizza
El que fem primer per a preparar aquesta recepta és trinxar la coliflor a trossets molt petits. Si volem, també la podem ratllar. A continuació, hi barregem el formatge ratllat (un grapat). Remenem una mica, i a continuació, també hi afegim un ou sencer i tornem a remenar. També hi afegim un pessic de sal. Un cop tot ben barrejat, ho disposem en una safata per anar al forn. Com que me'n va sortir força, vaig fer dues safates. De moment, us mostro la primera.
Farcit de la pizza
Mentrestant, hem tallat a rodanxes l'albergínia i l'hem torrat una mica. He fet el mateix amb la ceba, tallada en juliana i saltada a la paella. Així, tenim els ingredients que costarien més de coure, ja semi cuits. Anem a farcir la pizza. Posem, d'entrada, els talls de pernil dolç. A sobre, els xampinyons laminats. A sobre, l'albergínia, a sobre, la ceba.
Finalment, hi empolsinem una mica d'orenga en espècie, que hi proporcionarà el gust característic que podem trobar a la majoria de pizzes.
Ho enfornem, posició dalt i baix, durant uns 20 minuts a 200 ºC. I ja la tindrem a punt!
Com us he comentat abans, em va sortir molta massa de pizza de coliflor, així que vaig fer una segona pizza, que també va volar!
Què original! la coliflor no m'agrada gens, però crec que en aquest format me la menjaria! ho hauré de provar! petons
ResponEliminaIntenta-ho, Teresa! Em sembla que t'agradarà! Queda molt bé, i és ideal per a tots aquells que no us agrada la coliflor perquè té un gust molt diferent!
EliminaUna base molt interessant...no queda dura la coliflor?...ho provaré!
ResponEliminaNo, no, queda molt bé! Jo també m'ho pensava, abans de fer-la. Però suposo que amb el formatge i l'escalfor del forn ja té temps de coure's. Pensa que és de mida molt petita. Ja em diràs el què!
EliminaQue original, m'ha agradat la idea, segur que la tasto alguna vegada, petons !!
ResponEliminaMolt original i segur que molt bo! Prenc nota!!!
ResponEliminaPetonets
Quina bona idea! Això ho haig de provar, segur que està boníssim. Una abraçada Marina,
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Que curiosa aquesta base de pizza... m'encanta l'idea!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Segur que està boníssima Marina!! M'encaten les verduretes...
ResponEliminaOriginal combinacion y un resultado muy apetecible Marina
ResponEliminapeto
Aquesta base ja l'he vista algun cop i no sé que estic esperant per provar-la, ha d'estar deliciosa, i a més sana i nutritiva! quina salivera! Petons.
ResponEliminaostres Marina, no havia vist mai una pizza similar!!!! t'ha quedat genial i és una bona alternativa. petonets
ResponEliminaOi que és bona? Jo la faig sovint la pizza així! :) La vaig descobrir mentre participava a un repte esportiu on no estava permès menjar res provinent dels cereals i mentre em buscava la vida viag trobar-me amb la recepta de cares jajajaja
ResponEliminaPetons guapa
q digo yo q esta pizza tiene q estar de lo mas rica no??? xq asi a simple vista se ve q esta rica de cojones. me encanta
ResponEliminaAquesta recepta l'he de fer!! Quina idea més bona!! De moment "te la furte". Salutacions
ResponEliminaMarina que bona Ummm, ja se que menjaré per sopar, aquest cap de setmana la meva pagesa particular m’ha portat dues coliflors.
ResponEliminaAquesta pizza serà per mi sola perquè el Miquel no pot amb la coliflor
Petons
alaaa pero que bo no? i sanissima!! aixo si que es una pizza per repetir!! m'ha agradat molt la idea! quina imaginació! petons
ResponEliminaFa uns mesos vaig fer aquesta pizza i a casa també ens va agradar molt, la recomano totalment a tothom.
ResponEliminaPetons.
Quina bona idea, Marina, I apta per celíacs. A més, suposo que , si no et passes amb el formatge, deu ser de molt bon pair. La provarem. Petons.
ResponEliminaEm sembla que és la massa de pizza més original que he vist mai :)
ResponEliminaA mi em costa molt pair les pizzes per culpa de les masses. Amb aquesta versió segur que no tinc aquest problema.
Ho provaré segur!
ey aixo queda apuntat ara mateix marina , al maeu marid li agrada la pizza pero li sol caure feixuga , vol dir que la probare . bona idea per aprofitar be les coses
ResponEliminabesades
La meva filla gran vol que li prepari col-i-flor d'una manera divertida....millor que la que proposes...impossible! Petons!
ResponEliminaQuina bona idea!
ResponEliminaHa d'estar boníssima !
Ostres, Marina, quina bona idea, jo faig cuscús de coliflor però la pizza no se m'havia acudit, et robo la idea. Gràcies per compartir!!
ResponEliminaUna abraçada