Avui us presento una de les darreres coques de trampó o trempó que hem fet a casa. Ens agrada, de tan en tan, tornar a través d'ella a l'illa de Mallorca, a Palma en concret (ja no a Palma de Mallorca, per sort, he he he). Hi vam ser aquest estiu amb la nena i el Manel. Una servidora hi va viure quan era molt i molt petita, i després hi he anat sovinta veure els cosins i tieta. Hi ha una coca, la d'avui, que fàcilment podreu trobar a forns de pa i pastisseries, i que la meva tieta també fa sovint quan té convidats als que aprecia.
Es tracta d'una coca vegetal. Ideal, doncs, pels qui no mengen carn ni peix. Ja veureu que és molt i molt fàcil de fer, no deixeu de fer-ne algun dia, doncs!
Ingredients per a la massa:
Farina fluixa
aigua tèbia (la que es begui la farina)
1 pessic de sal
2-3 cullerades d'oli d'oliva
Ingredients per al farcit:
Pebrot verd
Pebrot vermell
tomàquet a rodanxes
ceba
Salsa romesco (incorporació sui generis)
orenga (opcional)
D'entrada, preparem la massa i la deixem reposar durant mitja hora, en forma de bola i tapada amb un drap. Després, l'estirem al màxim amb l'ajut d'un curró. Mentrestant, saltem les verdures en una paella. Teòricament, s'haurien de tallar en forma de dauets, a la brunoise, però aquest cop ho vam fer a juliana.
Seguidament, pintem la massa de coca amb salsa romesco, amb l'ajut d'un pinzell. Aquest pas és una versió pròpia, normalment no se n'hi posaria. A sobre, hi disposem les verdures, les acompanyem amb un polsim d'orenga. I l'enfornem, durant uns 15 minuts a 180 ºC.
Quan els marges comencen a ser ben daurats, és que la coca ja està a punt. Apaguem el forn, traiem la coca, la deixem refredar i, si volem, la partim en porcions. Bon profit!
Que bona Marina te la copiare. Petons
ResponEliminaQUè bona! Hi ha qui hi posa tomàquet, no?. I també està ben bo el trempó cru com amanit. :) Petons
ResponEliminaFa un parell de setmanes la vaig fer i és deliciosa! jo enlloc de romesco i vaig ficar pimentó, però no dubto que de les dues maneres ha d'estar de vici!! un petó!
ResponEliminaQue bona Marina!!
ResponEliminaPetons
Que bones son les coques "salades" i si porten romesco, hmmmm
ResponEliminaM'encanta aquesta coca Marina, es una bona manera de recordar l'estiu, encara que per temperatura sembla que no ha marxat.
ResponEliminaPetons.
Me l'apunto Marina té una pinta genial!!
ResponEliminaAra mateix en menjaria un bon tros amb delit! Visca la cuina de ses illes, i les incorporacions genials del principat com el romesco!!! Petonarros!
ResponEliminaMarina, molt bona la coca. M'agrada aquesta aportació del romesco, ho he de provar qualque dia. A casa meva també la feim els dies de festa i és ideal en els bufets perquè sol agradar a tothom i surt rendible. Enhorabona, besades!!!
ResponEliminaDoncs el toc de romesco deu quedar molt bé. M'ho apunto!
ResponEliminaMarta
Quina bona cara!!!
ResponElimina