dimarts, 14 de maig del 2013

Broqueta de lluç i pebrots, en tempura


Ja fa dies que el tenim aquí, un nou repte de Memòries d'una cuinera que, des del primer moment, vaig tenir clar que també faria. Perquè la broqueta ha format part de la meva vida des que em vaig independitzar dels pares. A tots ens passa, oi, que hi ha coses que anem repetint sovint quan cuinem, i coses que no fem mai o que només fem si se'ns repta. Aquesta és una recepta, la de les broquetes, que abans feia molt i que ara he perdut l'habit de fer. Això d'enfilar els ingredients que, dit en plata, et dónen la gana, i que no hi hagi cap prohibició tret de la del sentit comú, i que a més puguis sucar-les amb salseta... Una altra cosa que m'agrada molt es que es la divertida manera de menjar els ingredients enfilats a la broqueta. Amb les manetes i sense coberts! Potser perquè quan un viu sol es fa el que vol, també a la cuina, feia que abans sí i ara no em cuinés broquetes sovint. Sigui pel que sigui, aturo aquí el rotllo i us proposo unes broquetes que, si no heu fet mai, us animo a tastar. A més de senzilles de preparar, són lleugeres i boníssimes. 

Ingredients:
Un llom de lluç
Pebrot verd
Pebrot vermell
Farina
gel
Sal 
oli d'oliva suau, per fregir
salsa de soja (opcional)


Comencem tallant els ingredients a daus, de la mateixa mida, aprox. El lluç heu de procurar que us el venguin gruixudet, ja que sinó pot ser que se us desmonti la parada de broqueta... he he . Aneu muntant la broqueta combinant: tall de lluç+pebrot verd+tall de lluç+pebrot vermell... etc.


Quan els tingueu enfilats, prepareu l'arrebossat posant la farina i els glaçons de gel en un bol. Hi afegiu un pessic de sal i una mica d'aigua, si cal perquè veieu que farina i gel no s'uneixen. I suqueu les broquetes per tots costats. Us podeu ajudar d'una llengua, si no teniu un bol prou fondo.


Escalfeu un cassó amb força oli. Quan aquest estigui molt calent, bullint, vaja... hi capbusseu la broqueta durant uns 5 minuts, màxim. La traieu i l'escorreu sobre paper absorvent perquè perdi l'excés d'oli. 


Finalment, emplatem la broqueta. Jo la vaig acompanyar d'una mica de salsa de soja però, és clar, podeu triar la salsa que volgueu! Potser crec que les orientals hi lliguen més bé? De wasabi, agredolça, oli de sèsam... en fi, imaginació i gana, això és l'únic que fa falta. Bon profit!















29 comentaris:

  1. aquest costum de fer broquetes, trobo que estaria bé que el recuperessis ;-)

    ResponElimina
  2. No sé peruqè no les fans més sovint ara .........amb la bon pinta que tenen I a més de peix i verdures ......sanes 100%.
    Petons

    ResponElimina
  3. Doncs semblen delicioses... petons!

    ResponElimina
  4. Fa molt bona pinta! A més el lluç, que és un peix amb més aviat poc gust, ha de quedar molt bé amb el pebrot. Ho provaré algun dia d'aquests.

    ResponElimina
  5. Quines broquetes tan bones que has preparat Marina!

    El repte de Memòries d'una Cuinera d'aquest mes em sembla que serà molt seguit... crec que algún dia m'animaré a participar.

    Petons!!

    ResponElimina
  6. Les faré segur, mai he fet servir la tempura. Això del fregits no m'anima gaire, però vaig comprar farina "especial" i l'hauré de fer servir.
    La vaig comprar per tenir una excusa.... jejeje.... ara am aquesta recepta ja tinc l'excusa perfecta.... m'agrada't molt la teva recepta.
    Petonets, Pilar

    ResponElimina
  7. Unes broquetes que entren molt be per la vista... segur que han de ser ben bones. I amb la salsa de soja li dona, un toc japonès. Sort amb el repte, Marina.

    ResponElimina
  8. me encanta tu brocheta ummmmm. rica rica. besoteee Marina

    ResponElimina
  9. Quina proposta tant bona! M'ha agradat molt la idea! petons

    ResponElimina
  10. Doncs jo encara tinc dubtes de què preparar...
    M'agrada molt la teva versió, una manera molt diferent i bona de menjar peix.
    També he vist la crónica de la fira.;)
    Petonets i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. que buena es una brocheta así en tempura¡¡
    peto

    ResponElimina
  12. uau , veus ara en pens que l'altre dia en vaig fer y teng foto , aixi que aviam si teng temps i m'hi apunt . quina cosa més bona marina !!

    ResponElimina
  13. Jo no n'acostumo a fer gaires vegades i mira que m'agraden! I és això que dius, pots fer-les amb el que més et vingui de gust, però això si, fent servir sempre el sentit comú! hehehe A veure si m'animo i participo a la proposta d'aquest mes i a veure si així m'acostumo a fer-ne més sovint, que a més, a casa, també agraden molt! ;)

    Aquestes que ens has preparat tenen una pinta espectacular! La combinació del lluç amb el pebrot m'encanta, tant per color com pel sabor! Boníssimes!!!

    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  14. Hola guapisima!!! Ara puc passarme un momentet!! Mare meva, aquesta vida que porto es agobiant!!! M'han encantat aquestes broquetes!!! T'han quedat delicioses i molt originals!! Me ncanten per sopar!! Em sembla una opcion molt molt bona!! Un peto guapa

    ResponElimina
  15. M'encanta!!!! Ho provare segur!!!! Una abaraçada!!!

    ResponElimina
  16. Delicioses....com te que ser...vingen de tu èxit assegurat !!!!!!!!!
    Petonetssssss

    ResponElimina
  17. Si em servissin el lluç així, m'arribaria a entusiasmar i tot (cosa que, fins al moment no ha passat...)! Una abraçada Marina!

    ResponElimina
  18. una proposta de 10!!! Serà un repte del memòries molt interessant!!! el lluç així en tempura és poc habitual però ha de ser boníssim!!!.

    ResponElimina
  19. Hola preciosa!!
    Qué delicia de receta, me gusta mucho!
    Una brocheta impresionante y los ingredientes que as usado me encantan!!
    Cuánto me alegro de hacer conocido tu blog, porque todo lo que hay en él, me encanta y tú eres un encanto!
    Un beso grande!

    ResponElimina
  20. En poques paraules.......que bo!!!!!!!!!

    ResponElimina
  21. quina bona pinta!! genials aquestes broquetes de tempura.....amb lluçet i pebrot...fantastic per sopar avui mateix! petons

    ResponElimina

  22. Marina. aquesta Broqueta de lluç i pebrots, en tempura te de ser boníssima.

    ResponElimina
  23. Escolta amb pebrot mes que bona! m´agrada molt, de peix faig poques i mira que m´agraden:) Petons

    ResponElimina
  24. Les broquetes siguin de carn, de verdures o de peix son una diveertida forma de menjar.
    En aquest cas menjem peix sense adonar-nos, ben de gust.
    Petons.

    ResponElimina
  25. una brocheta para disfrutar y saborear con calma, se ve deliciosa! bicos

    ResponElimina
  26. al lluç amb el pebrot ha de quedar bonissim, una broqueta fantàstica

    ResponElimina
  27. Aquestes broquetes me les apunto Marina, fan molt bona pinta!!
    Petonets.

    ResponElimina
  28. Ayer vi estas brochetas y me parecieron irresistibles (blogger no me dejó comentar) ¡cómo apetecen! Me parece una combinación fantástica, sencilla y muy acertada.

    B7ssss Marina, que pases una buena semana

    ResponElimina
  29. quina combinació més bona!!!! Fa temps que vaig intentar fer tempura però va ser un fiasco. hO hauré de tornar a intentar!!! petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...