dijous, 4 de juliol del 2013

Arròs basmati amb gall dindi, fruita seca i curri madràs

(Una ració)

(Dues o tres racions)

M'agrada molt cuinar amb espècies, i amb herbes aromàtiques, també. I quan hi poso espècies d'aquelles que tenen presència sembla que a través del menjar puguis viatjar durant una estona a un país llunyà. El que avui us presento és una cassola d'arròs i gall dindi (que trobo més gustós que el pollastre) que ens transporta a la Índia. D'una banda, perquè està fet amb arròs basmati, i de l'altra, perquè he fet servir curri madràs, un curri de color intens perquè té un alt contingut de xili en pols. Es tracta d'una espècie orinària del sud de l'Índia, coneguda per la ciutat de Madràs, avui també anomenada Chennai. M'hagués agradat! però no el vaig pas anar a buscar a l'Índia, no, sinó que el vam comprar a les parades de les pageses del mercat de Palamós, l'últim dia que hi vam anar. Feia una oloreta que no vam poder resistir la temptació. A la recepta també hi ha el gall dindi, que potser no és de l'Índia, però que el nom li escau avui, no? he he 

Ingredients:
2 cuixes de gall dindi
1 c. curri madràs
1 got i 1/2 d'arròs basmati
1 grapat de dàtils 
1 grapat de orellanes
1 grapat pinyons
250 ml de brou de pollastre
2 c. de mel
Sal i pebre 


Comencem pintant les cuixes de gall dindi amb la mel, després les salpebrem i les posem a enrossir en una cassola de ferro colat, perquè la pell segelli i es caramelitzi amb la mel. Les retirem i les reservem.



A continuació, traiem el pinyol dels dàtils i els tallem a trossets, en forma de daus. Fem el mateix amb les orellanes, a les que no caldrà treure el pinyol, és clar.



A la mateixa cassola on hem daurat les cuixes untades amb mel hi enrossim els pinyons, els dàtils i les orellanes.


A continuació, hi afegim les cuixes altre cop i també hi incorporem l'arròs basmati. Remenem una mica perquè tot quedi integrat. 


Al cap d'un parell de minuts, hi incorporem el brou de pollastre, prèviament escalfat.


Finalment, hi posem també una cullerada rasa de cafè del curri madràs. Ho rectifiquem de sal, si cal, i ho deixem coure durant uns 20 - 25 minuts a foc fort, tapat, i vigilant i remenant de tan en tan perquè l'arròs no se'ns enganxi.


Quan veiem que l'arròs s'ha begut tot el brou, apaguem el foc i ho deixem reposar uns 2-3 minuts amb la cassola destapada, i ja ho podrem servir! Ho podem presentar amb la mateixa cassola o bé filatejar les cuixes i servir-ho en un format individual. Com us mostro:





Amb aquesta recepta d'arròs basmati participo al repte de Memòries d'una cuinera.

















24 comentaris:

  1. uuaaa Marina!! que acabo d'esmorzar i ara em tornaria a menjar aquest platet! m'encanta amb el toc de curry i el basmati! ufff...apuntat que tinc un antoll! petons

    ResponElimina
  2. Oooooh... quin arròs més bo, Marina!!! M'agradat molt això del fruits secs amb el basmati i el curry. I a més és una recepta que es podria fer perfectament sense mica de carn, només amb un caldo vegetal. M'has donat una idea. Petons.

    ResponElimina
  3. A mi també em passa això de les especies.
    M'aparto el gall d'indi i em quedo amb l'arròs.;)
    Petons.

    ResponElimina
  4. Els plats de la cuina hindú amb les seves espècies m'agraden molt. Faig un de semblant però amb pollastre.
    La presentació del teu plat es molt bonica.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Como me gustan estos platos!!Así tan especiados,con frutos y el arroz que me chifla impregnado de tanto sabor.
    Excelente Marina,a mi gusto!

    ResponElimina
  6. Boníssim!!!! m'agrada molt aquesta recepta!
    Petonets,

    ResponElimina
  7. Aquest gall d'indi fa una pinta boníssima, i l'acompanyament de l'arròs ideal!
    Fins i tot l'arròs me'l menjaria sol!
    Un encert Marina!

    Petons!

    ResponElimina
  8. Mai he fet les cuixes de gall dindi així rostides, però és bona manera de tastar.
    I l'arròs fa una pinta brutal
    I ara un moment de nena repel·lent: Tot i que si busques a google sembla que pel número de resultats el correcte és gall d'indi, la forma correcta és gall dindi.
    Suposo que com també se li pot dir indiot o polla d’Índia d'aquí n'ha arribat la confusió. Crec que antigament s'usava la forma d'indi però ara no és la que s'hauria de fer servir.
    Per a dubtes jo us recomano http://www.termcat.cat/ca/Cercaterm, el faig servir gairebé a cada entrada :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ok, en prenc nota i ho canvio. També afegeixo que nosaltres a la feina (sóc periodista) fem servir també l'esadir, un bon web de referència, a més de termcat o optimot. Merci (afrancesat), Maida. ;-)

      Elimina
    2. No els coneixia, també me'ls apunto per si els he de fer servir.
      Gràcies i petons

      Elimina
  9. un plato super completo aromatico y lleno de color y sabor¡¡
    te ha quedado divina la presentación
    Bss

    ResponElimina
  10. Un plat, consistent, exótic i gustós... PERFECTE!!!
    Gracies maca :)
    Conxita

    ResponElimina
  11. La combinació d'arròs amb fruits secs 'agrada molt I, si a sobre hi poses el curri madràs, és perfecta. Molt bona recepta!

    ResponElimina
  12. Queda un plat ben exòtic amb els fruits secs, un plat molt complert. Petonets maca.

    ResponElimina
  13. Aquest gall dindi, s'escrigui com s'escrigui, t'ha quedat brutal!!! I quin arròs més bo! A mi el curri madràs m'agrada molt! Una abraçada!

    ResponElimina
  14. un plato de arroz fantastico tiene que tener una sustancia buenisima,bicos

    ResponElimina
  15. Qué plato tan rico, sólo de ver las frutas desecadas, los piñones...se me hace la boca agua. Besos

    ResponElimina
  16. Marina, quina combinació de sabors, m'encantan.

    ResponElimina
  17. Nena quin plat tan exòtic.... m'encanta! petons

    ResponElimina
  18. Crec que no he escollit una bona hora per visitar el teu blog... estic salivant a tope! quina delícia de plat, m'encanta!!! ho té tot, gall dindi, arrosset, fruites seques, espècie, nyam!

    ResponElimina
  19. Que rico Marina, me gustan mucho estos platos, aunque no estamos acostumbrados a las especias, ya empezamos a utilizarlos algo más, quedan unos platos muy ricos.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  20. M'agraden els plats especiats, i quina pinta que te aquest!! Quin coloret, encara no són les 8 del matí i només de veure'l m'en menjaria un plat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. A la meva filla la tornaria boja, ho sigui que queda anotada.
    La presentació, filetejada, és un luxe.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  22. una combinació perfecte pel meu gust: pollastre+curry+fruita!!!! M'encanta Marina. Moltíssimes gràcies per participar guapa. petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...