Avui us proposo una tapa molt fàcil, que podeu tenir llesta en poca estona i que us pot anar molt bé si teniu convidats, per exemple, aquest cap de setmana. Gairebé tothom ha sentit parlar del guacamole, una salsa mexicana feta a basa d'alvocat i altres ingredients. Normalment, se serveix en un plat fondo i s'acompanya dels populars nachos mexicans. Aquesta vegada, però, vaig decidir fer una versió diferent, en format TAPA, on també hi participen el seitó marinat (que vam fer a a casa) i una tortilla mexicana d'espinacs (un descobriment a l'Aldi).
Ingredients pel guacamole:
1 alvocat
2-3 tomàquets
1/2 ceba
El suc d'1/4 de llimona
unes gotes de Tabasco
un pessic de pebre vermell
1 pessic de sal
Ingredients per l'acompanyament:
Seitons marinats (si pot ser, fets a casa)
Tortilla mexicana (si en teniu, d'espinacs perquè el color fa conjunt amb l'alvocat)
Perquè el guacamole ens quedi ben integrat, la ceba i el tomàquet els picarem amb la picadora.
El tomàquet, l'afegirem després d'haver-lo escaldat perquè ens sigui fàcil treure la pell, i també el netejarem de llavors. El picarem i l'incoroporarem a la ceba.
També pelarem i trossejarem l'alvocat, que en aquest cas aixafarem amb la forquilla. També hi tirarem el rajolí de llimona, les gotes de tabasco i el pebre vermell. Remenarem bé.
Ho deixarem una estona a la nevera i ja quasi ho tenim llest per servir! Tallarem la tortilla amb triangles petits. Podem presentar el guacamole dins un bol, i anar picant...
O bé formar aquestes tapes o montaditos que us he comentat abans, col·locant una cullerada de guacamole a sobre una tortilla i, al capdamunt, un seitó cargolat.
Una tapa molt original, m'encanta!
ResponEliminaQue bons els seitons! amb guacamole han d'estar també boníssims!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Aquesta me l'apunto!!!! quina pinta tan bona!!!!
ResponEliminaMe gusta esta combinacion, el paso a paso del guacamole fantastico, petons !!
ResponEliminaNo sé amb quina de les dues presentacions quedar-me. Les dues em semblen ben bones! Petons!
ResponEliminaQuin pica pica tan bo!!
ResponEliminaAviam, probando...síii...
ResponEliminaQuina tapeta t' has marcat!! nachos i guacamole...guacamole i nachos..inseparables amb qualsevol ingredient afegit.
ResponEliminaDoncs facil, si, pero molt i molt bona!! Aquesta la he de fer. Petons!
ResponEliminaun pica-pica, bonic, fàcil de fer i molt bo.
ResponEliminaCreo que no me imagino la vida son guacamole... me apasiona! Buena idea la forma de servirlo!
ResponEliminaQuantes entrades m'he perdut!! Però aquesta em sembla especialment bona, quina combinació!!! Ahh la mona de pascua genial!!! petons
ResponEliminaQuina fusió de sabors del món: el guacamole amb els seitons, una combinació molt encertada. Petons.
ResponElimina