Comencem el dilluns. I pot ser qui digui, que bé, un dilluns de vacances o bé qui digui, ja falta menys per les vacances! Aquest segon és el meu cas, perquè durant tres dies encara treballo, abans no tingui vacances de Setmana Santa. Uns dies que segur que aprofitarem per a descansar i, probablement, per conèixer indrets encara mai vistos pels nostres ulls. Mentrestant, i per encarar el dilluns, us proposo un plat de sípia molt i molt gustós, on a més d'altres ingredients coneguts, també hi participa el FONOLL fresc, un ingredient que a mi m'entusiasma i que utilitzo sempre que en trobo de bonic i bo al mercat i puc comprar-ne un parell. Amb el fonoll, en podeu fer sopes boníssimes, cremes, purès, amanides i també, com veureu ara, estofats molt aromàtics.
En aquest cas, he fet servir el calamar, tot i que també podríem fer-ho amb sípia, que és la idea del plat original.
Ingredients:
2 calamars mitjans (o sípies)
2 patates
1 ceba
mongeta tendra
pèsols (poden ser congelats)
bulb de fonoll fresc
1 branca de sàlvia fresca
Comencem tallant la ceba, les monegetes i el fonoll a daus. Els posem a saltar a la paella amb una mica d'oli i un pessic de sal.
Mentrestant, pelem les patates i les esquincem. Les tallem així, esquinçades, perquè ens deixin anar més midó i ens ajudin a espessir el suc.
També netegem i tallem el calamar.
Incorporem aquests ingredients a la cassola, primer la sípia i després les patates.
Al cap de cinc minuts, hi afegim 1 got d'aigua, ho rectifiquem de sal i tapem.
Passats uns 20 minuts, hi afegim els pèsols i coem 5-7 minuts més, si cal, rectificant de sal. També hi podem incorporar una branqueta de sàlvia fresca, que ens hi afegirà sabor.
Ho deixem reposar 5 minuts i ja ho podrem servir!
Si voleu més receptes amb fonoll, aquí teniu l'enllaç a unes Espardenyes de mar amb patates i fonoll, boníssimes!
Aquesta sípia té una pinta boníssssima, i el toc del fonoll ha de ser molt original al paladar.
ResponEliminaJo també estic a l'espera de vacances, però ja falta poquet...hores! jeje
Molts petons!
Casualitat!!!! jo vaig comprar dissabte el fonoll per primera vegada, no ho havia tastat mai, i vaig posar una mica en amanida, i no ens va agradar gaire. El que em queda l'utilitzaré guissadet a veure que tal. El teu plat m'ha agradat molt!
ResponEliminaPetonets
Que guiso más rico. Besos y feliz semana!
ResponEliminaAna
Quina cosa més bona!
ResponEliminaOstres, m'acabes de modernitzar tot un clàssic, els pèsols amb sípia, a més de descobrir-me el fonoll. Em sembla que aquest cap de setmana ja tinc el plat :)
ResponEliminaPetons!
Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
Ha d'estar deliciós Marina! Ara que tenim uns pèsols tan fins hem d'aprofitar, a veure si m'animo a preparar aquest plat.
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Un guiso que conforta con verlo. Sano y equilibrado. Un besote.
ResponEliminaQuin estofadet mes bo Marina, aixo es de luxe !!!
ResponEliminaPetonetssss.
Doncs jo soc també dels segons Marina, ja queda menys per les vacances, jajaja!!
ResponEliminaI un plat d'allò més bo per fer passar més ràpid si es pot aquesta setmana curta!
Petons!
Doncs jo també treballo fins dijous... però ja queda menys, oi?? No he provat mai el fonoll, i això que tinc un parell de receptes guardades amb aquest ingredient per mi tan desconegut... el teu plat fa molt bona pinta i el provaria sense dubtar-ho! Un petó!
ResponEliminaAquestes cassoletes amb tall i verduretes m'entusiasmen, i lo de incorporar-hi el fonoll em sembla molt bona idea. Lo del fonoll ho tinc jo pendent de fa temps i encara no he gosat fer-lo servir (tinc la impressió de que ha de dominar molt el gust), però ara que t'he vist m'ha picat la coriositat i ho probaré!. Un petonas i bona Setmana Santa!
ResponEliminaun plat bó de debó, el fonoll , li dona un toc diferent i original
ResponEliminaMarina no fag molt vaig fer un plat semblant mira que m´agrada!!! El punt de fonoll genial. Petons
ResponEliminaQuè bo aquest plat de primavera, aromatitzat amb el fonoll. M'apunto la combinació per quan trobi fonoll. Petons.
ResponEliminaUn gran plat! Segur que molt saborós! Una abraçada!
ResponElimina