Aquest és l'hummus que vaig preparar l'altre dia perquè va venir la mare a sopar. A ma mare li encanta tastar coses, ara aquí, ara allà, per això quan anem a menjar a casa seva sempre hi ha molts platets per picar. I com que a nosaltres també ens agrada molt fer platets vam preparar diversos entrants: hummus, guacamole, musclos en escabetx, amanida, torradetes amb tomàquet i orenga amb seitons, etc. I de segon, un bon peix al forn que ja us explicaré un altre dia.
Preoparar hummus és molt i molt fàcil. Això sí, cal que tingueu a casa un pot de TAHIN, que és una pasta feta amb les llavors de sèsam trinxades. N'hi ha que està fet amb llavors crues i n'hi ha amb llavors torrades. És una crema que conté molt calci, per tant, molt adequat per qui en tingui escassetat. El tahin és el que dóna el gust característic a l'hummus. Si no l'hi posem, també podem fer servir comí, tot i que ens quedarà més gust de purè de cigrons, simplement.
A casa en fem sovint, d'hummus, perquè com que coem els cigrons nosaltres mateixos sempre ens en surten molts, i després, fer l'hummus és molt fàcil, en un pim pam ja tens un entrant ben bo per començar el sopar. Segur que, de versions, n'hi ha moltes, depèn de cada casa. Aquí al blog encara no havia publicat mai la meva manera de fer-lo, així que som-hi:
Ingredients:
cigrons cuits i escorreguts
1/ 2 gra d'all
1 pessic de sal
el suc de mitja llimona
1 c. sopera de tahin
pebre vermell de la Vera
Oli d'oliva verge extra
Podeu preprara l'hummus de dues maneres. Una, és a mà, i aconseguireu una crema més grumollosa. L'altra, és amb la batedora o picadora, i aconseguireu una crema més fina. L'emulsió amb l'oli serà més fàcil amb aquesta segona opció. Introduïm tots els ingredients per triturar, excepte el suc de la llimona, que afegirem més tard. També reservarem una mica de pebre vermell per a decorar. D'oli n'hi posem, més o menys, unes 4 cullerades soperes.
Ara, incorporem el suc de mitja llimona:
Finalment, com ja he dit abans, decorem amb el pebre vermell i servim. Ho podem acompanyar amb uns nachos o amb una amanida i una mica de pa.
Ostres Marina, tenim telepatia o què? jajja Tu també has publicat avui un puré de cigrons! Jo preparo moltes vegades el clàssic com el que has fet tu, però el que he publicat avui de carbassa amb salvia que vaig veure a Food and Cook és deliciós, té un èxit espectacular!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Ha ha ha!! Sí, ja he vist el teu!! Molt bo, ha de ser!
EliminaQué rico! Siempre lo pongo de aperitivo en cenas informales... me encanta!
ResponEliminaM'encanta l'hummus! jo li dóno el meu toc particular amb pimentón fumat de la vera.
ResponEliminaQuè contenta vas fer a la mare!!! L'hummus és boníssim!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Me encanta el hummus, riquísimo!!
ResponEliminam'encanta aquest dip!! i el faig molt semblant a tu! sempre triumfa i a més, menjes llegums! petons
ResponEliminaQue bo Marina! I quina casualitat que jo avui per dinar també n'he preparat per acompanyar un plat que estic a punt de penjar al blog! hehehe Realment és boníssim, l'hummus! I fins i tot als de casa a qui no agraden els cigrons... els hi ha encantat!! ;)
ResponEliminaPetons!
Molt bo!!!! a casa encara no l'he fet. Prenc nota!
ResponEliminaPetonets
A mi m'agrada molt....jo fins i tot un dia en vaig fer uns petits cupcakes salats! Petons!
ResponEliminaM'encanta, el hummus! A més és una manera de menjar llegums molt lleugera sana, cosa que s'agraeix, per variar.
ResponEliminaMarta
És una recepta fantàstica per als qui ens agraden amb bogeria els cigrons.
ResponEliminagenial, m'encanta!! Petons
ResponEliminaSi,si...amb bastonets de pa....boníssim!
ResponEliminaM'encanta l'hummus i totes aquestes mandanguetes que es solen menjar untades en pa de pita! mira, avui en faré per sopar, me n'has fet venir ganes :)
ResponEliminaLa tahina (tot i les seves propietats) no m'agrada gaire i es pot dir que només la utilitzo per preparar l'hummus, que és boníssim! Fa temps que no en menjo i me n'has fet agafar ganes.
ResponEliminaPetons