Després de Sant Joan, avui molts tornem a la rutina. Com costa, això...! Però si voleu gaudir de vacances, bé s'ha de treballar, oi? Avui us proposo un entrant refrescant, per aquest estiu que ja vam iniciar el passat 21 de juny però que sembla que no vol acabar d'arribar, per les temperatures que no pugen i la pluja que no ens acaba de deixar. A mi m'agrada, que plogui, i ara ens fa falta, abans de la calor de l'estiu intens de juliol i agost. Però també tenim ganes de calor, sol, platja i muntanya, i això que no arribi del tot ens fa posar neguitosos. Mentrestant, cuinem una mica una salsa que jo vaig aprendre quan treballava en un restaurant grec (que alguna vegada ja us he comentat) i que de tan en tan torno a fer a casa perquè ens agrada molt i perquè és lleugera.
Ingredients:
1 -2 iogurt
1 cogombre
1 gra d'all
oli d'oliva verge extra
el suc de 1/2 llimona
1 pessic de sal
anet
pa naan per acompanyar
El que fem primer és pelar el cogombre i ratllar-lo. Un cop ratllat, el col·loquem a l'interior d'una gasa fina, ja que ens caldrà escórre'l per treure'n tota l'aigua. Aquest truc el vaig aprendre a un taller de la Mireia Carbó i, certament, va molt i molt bé. Si no treieu l'aigua sobrant de l'hortalissa, us quedarà una crema massa líquida.
A continuació, pelem i tallem l'alll a làmines, i l'esmicolem encara a trossos més petits. L'introduïm en un bol i hi afegim el iogurt.
A continuació, incorporem el pessic de sal i el suc de mitja llimona.
Seguim, afegint l'anet i, finalment, el cogombre que ja tenim escorregut.
Ho remenem bé, ho deixem reposar una mitja horeta a la nevera i... ja el tindreu a punt! Us aguanta perfectament d'un dia per l'altre a la nevera.
Si voleu, l'acompanyeu amb un pa naan, amb pa de pita o el feu servir per a farcir un durum o acomanyar uns falafel. Aquestes són només algunes de les possibilitats que ofereix el tzatziki. Boníssim!
Yuummm! Una de les meravelles de la cuina grega!. A casa ens entusiasma i en fem tot sovint. Sobretot amb cogombres recent collits i amb un iogurt grec ben cremós queda extraordinaria. Una abraçada!
ResponEliminaQue refrescant i bo!!! Perfecte per l'estiu!
ResponEliminaPetons!
Qué delicia de salsa, la probaré!
ResponEliminaAna de JUEGO DE SABORES
El tzatziki és una de les meves salses preferides a l'estiu.
ResponEliminaAmb el pa naan ha de combinar molt bé.
Que bo el tzatziki! Ja m'ho vas dir que l'havies fet, tu i jo sembla que anem sincronitzades! jejejej Un petó Marina!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Tu hi vas treballar i jo hi vaig a menjar..Què bona la salsa amb aquest pa tan tendre i tan especial de sabor.
ResponEliminallastima que el cogombre no m'agrada, ha de ser deliciosa aquesta salsa. Una pregunta, té gaire gust a cogombre o creus que puc passar sense gairebé notar-lo?! petoons
ResponEliminaEm sembla que t'has d'arriscar, Roser! El cogombre queda tan ben barrejat que canvia de gust. Aquesta salsa és exquisida! Ja em diràs si t'animes! Petons
ResponEliminaA mi m'encanta... malgrat no ser massa del cogombre!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Marina, hem coincidit!!! aquest diumenge vaig fer aquesta salsa ! està molt bona i és molt refrescant! Jo tampoc són de massa cogombre, però com dius tu amb aquesta salsa potser el iogurt li trau una mica el gust fort i la salsa és ben suau de gust. petons!
ResponEliminaem pensava que posaves també la recepta del pa! jajajajajaja. la salsa m'encanta. petonets guapa
ResponEliminaMira, fa temps que no tasto el tzatziki i me n'has fet venir ganes. A més, amb el truc de la gassa és molt més ràpid de preparar. I amb els cogombres de l'hort, ben tendres, quedarà boníssim. Petons.
ResponEliminaNo ne fet mai ni l'he provat, però segur que té que estar tant bo! Espero que no passis moltes calors amb l'embaras aquest estiu i que vagi tot molt bé! Petons
ResponEliminaÉs que la recepta del pa naan ja la tinc explicada en un altre post, Judith! Si busques a la part superior dreta del blog te la buscarà. Petons!
ResponEliminaL'altre dia vaig fer pa naan...aquesta salsa li hagués anat com anell al dit....la tindré en compte el proper dia que prepari aquest pa tan deliciós...perquè encara l'enriquirà més! Petons i bon cap de setmana!
ResponEliminaAvui la faré!!
ResponElimina