Enguany, celebrarem la Revetlla de Sant Joan lluny de casa. Bé, tampoc no és que marxem del país ni res d'això, però si que hem volgut aprofitar que tindrem pont per estrenar la tenda de campanya que hem comprat, més gran que la que teníem perquè ens farà falta més espai a partir del mes d'octubre. Hem escollit les terres del Priorat, que de ben segur ens portaran coses ben bones per explicar-vos a la tornada.
Avui és dia de coques. La coca de Sant Joan, acompanyada pel cava, és una de les postres que més m'agraden, igualant els bunyols de quaresma, per exemple. Potser perquè sóc de dolços però de dolços de forn i brioixeria, no tant dels pastissos cremosos de pastisseria. Així és que, encara que com he dit, hem marxat uns dies m'he volgut endur la coca amb nosaltres que potser acompanyarem amb algun petard, també. La vaig fer fa dos dies, i avui encara és ben tendra. Aquest cop, he agafat una altra recepta que he trobat per Internet, la de la Clara d'El Marron Glacé, i que he reversionat. És una recepta diferent de la que vaig fer servir amb les coques de Sant Joan 2013 i de la coca de taronja i ametlla que vaig fer el 2012. Cada any innovant!
Ingredients:
280 g de farina de força
110 g de llet
50 g de sucre
1 ou
1 ou per pintar
30 g de mantega
40 g de llevat de fornar
4 g de sal
pell d'una llimona ratllada
Fruita confitada
(crema, opcional)
Comencem a preparar la massa posant els ingredients següents, i per aquest ordre, en un bol. Cada vegada que incorporem un ingredient nou, batem amb les barilles. Si en tenim d'elèctriques, millor. Sinó, fem servir l'espàtula i remenem amb paciència.
Primer, el llevat i la llet. Després, la farina, un ou, el sucre, la sal, la pell de la llimona, i en últim lloc, la mantega. Un cop he tenim ben remenat, això vol dir, uns 10 minuts amassant, deixem reposar la massa tapant-la amb un drap humit, durant 30 minuts.
Passat aquest temps, com veiem a la imatge, la massa ha doblat el volum. La retirem del bol i l'estirem sobre un silpat perquè la coca no s'enganxi quan la posem al forn. La tornem a deixar reposar durant 30 minuts més. A continuació, la pintem amb ou batut.
Posem a prescalfar el forn a 220 ºC i comencem a ornamentar la coca amb la fruita. En aquest cas, no hi he posat crema perquè ens havíem d'endur la coca sense nevera dos dies abans, però si la consumiu el mateix dia o la podeu refrigerar, hi podem afegir la crema que hi queda molt bona. Aquí teniu la recepta per fer la CREMA PASTISSERA.
Ara, ja la tenim a punt per enfornar. La courem durant 20 minuts, dalt i baix, a una temperatura de 200 ºC. Quan la traiem del forn, hi empolsinarem sucre per sobre.
I ja la tenim a punt per a celebrar una Bona Revetlla!!!
este año la hago si o si!!! xq viendo esta tuya la pinta es maravillosa
ResponEliminaQuina bona coca !!!fetas a casa son algu mágic veritat ??....es una tradiciò que no hem de perdre.
ResponEliminaUn petonet i bones vacances ....espero las fotos !!!
Molt bona Marina!! Fa una pintassa espectacular!
ResponEliminaQue gaudiu molt de la revetlla bonica!!
Ambre crema o sense, t'ha quedat genial !! Gaudiu del pont i de la nova tenda !!
ResponEliminaPetons
Marina que bona i feta a casa encara mes.
ResponEliminaMolt bona revetlla.
Quina fila!! i molt dauradeta...que gaudeixis de l´estrena de la tenda...Encara no ha nascut i ja li voleu marxa...pobret!
ResponEliminaMarina quina pinta!! He deduit que estas embarassada. Enhorabona és una gran notícia!! Disfruta al màxim que des del minut zero tot és preciós. Bona revellta.
ResponEliminaMarina quina pinta!! He deduit que estas embarassada. Enhorabona és una gran notícia!! Disfruta al màxim que des del minut zero tot és preciós. Bona revellta.
ResponEliminaSí, Mi! L'has encertat! ;-) Ja falta menys per veure la petitona... gràcies pels consells!!! I per la visita! Petons
EliminaBona revetlla !!! Petons
ResponEliminaOstres quin pinta més bona que fa, Bona Revetlla!
ResponEliminaPetons :)
Que bones les coques de brioche, fins i tot per a qualsevol època de l'any , petons !!
ResponEliminaBona, bona havia d'estar aquesta coca. La molla es veu ben tendra i esponjosa. M'apunto la recepta per provar-la, aquest any jo he seguit la del Xavier Barriga. Gaudiu de l'escapada! Petons.
ResponEliminaestic segur que no en va quegar ni una engruna... té un aspecte per començar a celebrar de nou St Joan!!!
ResponEliminafeliç post revetlla
Queden molt bones aquestes coques de brioix i ben tapades es conserven.
ResponEliminaPetons.
Vaig versionar la teva recepta...boníssima...espero que l'excursió hagi anat esplèndida! Petons!
ResponEliminaOh, quina il·lu!! M'alegro que t'hagi agradat! Doncs ara passaré a veure la teva, segur que també vau gaudir-ne al màxim!!!
EliminaJa he vist les fotos a FB i Instagram.. quin pont més maco que heu passat!
ResponEliminaLa coca t'ha quedat sensacional.
Què bones les coques fetes a casa! t'ha quedat molt maca i esponjosa!!! petons
ResponElimina